Как да лепирам плочките до тавана



Една от най-честите и приемливи опции за довършване на тавана е експандиран полистирол. За да се направи таванът възможно най-оригинален и приемлив, така че окото на всички снимки и видеоклипове да е приятно, е необходимо да се подхожда към процеса на избор на плочки с максимална грижа и точност.
колко правилно да лепете на тавана плочка

Как да лепене плочки на тавана: видове панели

Строежният пазар днес е пълен с огромно разнообразие от материали, които се различават по начина, по който са произведени.
Така, въз основа на този параметър, плочките са:
  • пресована. Такива плочки се произвеждат, използвайки метода за щамповане на блокове от полистирол, дебелината на такъв панел варира в рамките на 6-8 mm.
  • екструдиран. При производството на плочки използват метод на пресоване, което гарантира перфектно гладка повърхност, в допълнение също така е възможно да се направи с плочки като мрамор, дърво и други естествени материали (прочетете също: "Какво да лепене на плочките таван").
  • инжектиране. Основата за производството на тези панели е принципът на синтероване на суровината, т.е. панел с дълбок орнамент с дебелина от 9 до 14 мм.
как да слепете тавана на тавана върху варовика
Що се отнася до класификацията на плочките въз основа на физически параметри, е възможно да се разграничат плочките с различни геометрични форми. Когато купувате квадратни панели, трябва да обърнете внимание на ъглите, тъй като те трябва да са точно 90 градуса. Всеки недостатък може да доведе до невъзможност да се присъедини към шевовете, тъй като такива плочки не се препоръчват да се заоблят или огъват.
Освен това, още един физически показател, който трябва да се има предвид, е материалът. Плочки от таван от полистирол не трябва да се разпадат, но трябва напълно да отговарят на стандартните размери. Най-качествената ще бъде плочката, при която размерът на зърното ще бъде минимален. Що се отнася до пластините от експандиран полистирол, те трябва да издържат на натиска, когато вземат плочките зад ъгъла. Чертежът трябва да бъде ясен, без най-малките недостатъци, тъй като един недостатък и неравности ще продължат дълъг период от време на вашия таван.

Как да лепим таванните плочи: изчисляването на материала и лепилото

След като избирате подходящ материал, трябва да определите броя на необходимите части. Като правило, трябва да закупите плочка с марж (до 13) от основния размер на тавана, това е необходимо, за да се оставят секции за резени и настройки за периметъра на тавана. Като се има предвид стандартният размер на плочките (обикновено са посочени на опаковката и са на половин метър от половин метър), както и площта на тавана, изчислението е доста просто. Освен това към основното количество се добавят и резервните части.
как да лепи пластините на тавана
В случай, че е необходимо да закупите по-евтина версия на лепилото, трябва да обърнете внимание на прозрачното лепило, тъй като ще бъде необходимо до голяма степен по-малко, благодарение на каучуковата му основа. Въпреки това, за да се направи възможно най-силното закрепване, необходимо е леко да се изсуши вече използваното вещество.
Като лепило можете да изберете такива популярни марки лепило като "Течни нокти", "Момент", "Econaset" или "Титан". Тези лепила имат добро сцепление и бързо изсъхват, за това просто трябва да натиснете здраво тъканта на повърхността.

Как да лепене плочи на тавана: основни стъпки

Модерни аматьори строители предпочитат да извършват ремонт от собствените си ръце, и залепване плочки таван не е изключение. Трябва да се има предвид, че процесът на залепване започва от централната точка на повърхността на тавана. За да определите центъра на тавана, трябва да използвате две пресичащи се нишки, за да маркирате точка в тяхната пресечка. В случай, че към стаята е прикрепено определено осветително тяло, можете да започнете да го залепвате, като отрежете малка част от ръбовете на панела. Те в резултат ще бъдат покрити с плафон от полилей.
как и как да лепи пластините на тавана
Най-простият и бърз вариант Таванни плочки е серия. Въпреки това, в този случай е необходимо да се обърне внимание на факта, че човек трябва да започне от противоположната врата на края, в който случай всички дефекти ще бъдат малко забележими.
Отпуснете се по краищата на панелите преди как да поставите таван на тавана на повърхността, трябва да се режат, за да се направи таванът идеален и безшевни. Освен това е добре да се обърне внимание на съответствието на чертежа в ставите, всеки недостатък ще доведе до срив на целостта на структурата.
Що се отнася до опциите, как да се лепи керемидите, най-популярните се считат за паралелни или диагонални. Освен това можете да играете с дизайнерските и пастовите панели с различни цветове или текстури.
как да лепене таван плочки на whitewash препоръки
Такъв комбиниран панел може да бъде разположен:
  • върху подтискане на диагоналите;
  • в поръчка на шахматна дъска;
  • под формата на змия;
  • Центърът или периметърът на тавана.
След процеса на залепване панелите са завършени. По целия периметър на тавана, залепени тавани или корнизи.
Как да лепи платформата таван, подробна видео инструкция:

Как да лепирам тавана на тавана върху варовика

Когато избирате друг тип таванска повърхност като основа, трябва да обърнете внимание как да лепирате тавана на плочките, за да промивате, тъй като има няколко начина:
  1. Метод номер 1. Нанасяме грунд върху минералната вода, тъй като тя може да се накисне в стария покривен слой и да се свърже с основната повърхност на тавана. След това е необходимо да се даде възможност грундът да изсъхне напълно и едва тогава да започне процеса на довършване (повече: "Как да лепи платформа таван: инсталиране функции").
  2. Метод номер 2. Когато използвате този метод, част от варовика се отстранява с помощта на шпатула. След това се нанася голям слой лепило и плочката се нанася върху повърхността известно време. Лепилото може да проникне през избеления слой и да се прилепи към повърхността на тавана.
отколкото залепване на плочките на върха на тавана
По този начин процесът на довършване на тавана с панели е до голяма степен достъпен и приемлив. От друга страна, ако изберете този метод трябва да се вземат под внимание много тънкости и нюанси, тъй като само при стриктно спазване на основните правила и инструкции е възможно да се създаде най-смел дизайн проект, който ще отговаря на всички стандарти за модерна сграда чл.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Безшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиранеБезшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиране
Как да лепим таванните плочки правилно примериКак да лепим таванните плочки правилно примери
Таванни панели от пяна - характерниТаванни панели от пяна - характерни
Как да поставите таван плочкиКак да поставите таван плочки
Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
Как да лепило плочки на тавана примери за залепванеКак да лепило плочки на тавана примери за залепване
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Как да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтажКак да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтаж
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
» » Как да лепирам плочките до тавана
© 2021 BggeHat.com