Как да поставите таван плочки



Разбира се, днес можете да избирате много различни опции за облицовка на тавана: от скъпи и практични опънати тавани до малко по-практични, но много по-евтини пелети. Всеки вариант има професионалисти, но в допълнение и недостатъци. Въпреки това, ако е необходимо евтино покритие на тавана, тогава има малко, което може да се конкурира с PVC модули, тъй като те са лесни за монтаж, не изискват специални умения. Често най-трудното нещо при инсталирането на тази опция е изборът на самия модул, както и това, което е по-добре да залепете тавана.

Избор на необходимите инструменти и материали

Купуването на облицовъчни плочи е отговорен процес. Модулите не само трябва да бъдат красиви външно, но и качествени.
Поради това е необходимо да се знае какви са характеристиките на отличната плочка:
  • Всеки елемент от пъзела на тавана трябва да се вписва перфектно в другия. Това е възможно само ако плочката има прави и равномерни ъгли, тъй като заоблените ще оставят големи открити пространства.
  • На страничните секции на плочките не трябва да има намек за проливане. Един добър таван модул има фино и равномерно зърно от експандиран полистирол.
това, което е по-добре да лепи плата таван
  • Наличието на шаблон върху плочката изобщо не означава, че хаотичното му разпространение е върху повърхността на модула. Релефът трябва да бъде ясно разцепен.
  • В допълнение към избора на плочки, трябва да присъствате на избора на лепкава субстанция. Тук най-добрият вариант е специализирано лепило, предназначено за модули от експандиран полистирол.
  • Как да изчислим броя на модулите

    Не можете да започнете облицовката на тавана, като не купувате достатъчно плочки, тъй като прекъсването на процеса в самата му топлина е изпълнено с неравен и небрежен таван.
    От друга страна, възниква въпросът: колко правилно е да броим всичко и да не пропуснем нищо?
    • За начало се измерват дължината и ширината на пространството.
    • Площта на тавана се установява чрез умножаване на тези количества.
    как да изберем лепило за плочки на тавана
  • Информацията от опаковката на модулите се чете: се казва коя област може да бъде облицована със съдържанието й.
  • Площта на тавана трябва да бъде разделена на площта на един модул. Това ще позволи да се разбере колко табели трябва да бъдат закупени.
  • инструменти

    След като пресметнете колко плочки е необходимо и също така сте установили кое е най-доброто, трябва да започнете да избирате елементи, които ще ви помогнат да монтирате модулите на тавана. Това са:
    • стълба
    • моливи
    • лакът
    • рулетка
    • ниво
    • ножове
    • ножици
    • канап

    Как да поставите таван на плочата: инсталация

    Монтирането на разширени полистиролови модули се извършва в няколко взаимосвързани етапа.
    как да поставите тавана на тавана със собствените си ръце

    Подготовка на тавана за кожата

    Модулите трябва да бъдат залепени към тавана, почистван от предишната облицовка. Това се прави, като се използва следния алгоритъм:
    • Старото покривно покритие се премахва безмилостно.
    • Оголените белези на повърхността трябва да се залепят.
    • За най-добра адхезия на плочки към тавана, тя трябва да се обработва с най-подходящия грунд. Особено важно е залепването на дървени повърхности, тъй като модулите са най-лошото от всички.

    маркиране на приложения

    За да изглежда керемидата възможно най-добре и на мястото, ще е необходимо да маркирате повърхността.
    Полагане може да се направи както успоредно на стената, така и по диагонала на стаята, но има непоклатима константа: монтаж на таванни плочи започва с центъра на стаята или от полилея.
    как да поставите опциите за плочки на тавана
    За да се постигне възможно най-доброто маркиране на тавана, трябва да се спазват следните инструкции:
    • Осигурете конеца с лента в далечния ъгъл на стаята.
    • Обратният край на кабела е фиксиран в ъгъл диагонално.
    • Второто парче въже се закрепва по същия начин, но в другите два ъгъла. Пресечната точка трябва да дава четири ъгъла с деветдесет градуса.
    • По фиксираните дантели трябва да нарисувате молив с молив, а пресечната точка на сегментите ще бъде отправната точка за залепване на плочките.
    Малка препоръка: ако осветителното тяло не се намира в самия център на стаята, то оформлението трябва да се направи малко по-различно. Чрез кръстовището на полилея и тавана се изчертават две линии, успоредни на стените на помещението, но перпендикулярни един на друг. Те оформят прави ъгли, от центъра на които трябва да се извлекат bisectrixes на стените. За да разберете колко правилно се извършва маркирането, можете да застанете под пресечната точка на линиите и да направите снимка. След това трябва да го донесете на екрана и внимателно да разгледате за неточности нов поглед от друга позиция.
    Полагане на таван плочки, погледнете видео:

    Процесът на залепване на модули

    Прилагането на плочки към тавана не е трудно, но обезпокоително. За да намалите вероятността от проблеми в процеса, можете да следвате тези препоръки:
    • Лепилото за плочки на тавана трябва да се нанася с точки, както в центъра на модула, така и по стените му (прочетете също: "За да лепи платформата на тавана").
    • Необходимо е да поставите първата плочка, така че краищата й идеално съвпадат с маркировката (по-подробно:Как да лепим таван плочки: основните стъпки").
    • Моделът на пионер служи като отправна точка за създаване на два паралелни реда. Краищата на плочките се комбинират с маркираните линии.
    как правилно да приложите тавана на тавана
  • Не може да се изгуби от поглед факта, че с по-нататъшното полагане на редици от плочки, модулите трябва да се докоснат без видими пропуски, които образуват едно пространство.
  • В местата на ставите със стени е необходимо да се залепят срязаните плочки, тъй като вероятността за съвпадение на площта на помещението с площта на всички плочки, за съжаление, е малка.
  • Ако искате да монтирате плочките с диагонален метод, трябва да имате предвид, че поставянето на първата плочка ще бъде малко по-различно. Ще бъде необходимо да се комбинира не ръба на модула с маркиращите линии, а ъглите. Този вариант обаче е много по-труден за прилагане и следователно изисква определени професионални умения.

    Как да поставите таван плочки: полезни съвети

    Можете да разберете напълно процеса на монтиране на стиропорните модули на тавана, но все пак ще има някои нюанси, които ще спомогнат за подобряване на качеството на обновяването:
    • Когато избирате безшевна плочка, трябва да обърнете внимание на маркировката от задната част на модула, направена с триъгълни стрелки. Те отбелязват местоположението на плочките една спрямо друга. Поради това е необходимо всички стрелки да показват същата посока.
    • При облицоване на фиксиращата точка на осветителното тяло е необходимо да се отстранят ъглите на четирите модула, които са съседни на даденото място. За прореза дупка не трябва да се страхувате: капачката на лампата успешно ще скрие отсъствието на облицовката.
    какво е по-добре да лепене таван плочки съвети
  • Преди как да се сложи лепило върху модул трябва да се разгледа внимателно приложените инструкции, за да се определи дали експозицията е необходимо лепило, както и да разберете дали ще трябва да се държат на плочките на тавана за известно време, или не.
  • За да се скрият местата на допиране на модулите към стените, е необходимо да се залепят первазите. Освен това процесът на инсталиране трябва да се счита за завършен само след инсталирането на изхода за полилей.
  • Изборът да отрежете тавана с плочки от полистирол е отлично решение. Монтирането на този материал не е трудно дори за начинаещи, а цената е най-положителните цветове. В допълнение, този таван е издръжлив, ако изпълнявате предложената инструкция според всички точки, както и ергономична. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че не можете да поставите такива тавани в мокри помещения, тъй като водните пари могат бързо да разрушат структурата на тавана, ако не покриете плочките навреме със специален водоотблъскващ филм.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкцииМонтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкции
    Простиращият се таван на две нива със собствените си ръце реши проблемаПростиращият се таван на две нива със собствените си ръце реши проблема
    Завършване на тавана на таванаЗавършване на тавана на тавана
    Дървени тавани панели естествено покритиеДървени тавани панели естествено покритие
    Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Избор на завършване на тавана в банятаИзбор на завършване на тавана в банята
    От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
    » » Как да поставите таван плочки
    © 2021 BggeHat.com