Закрепване на пластмасови панели към поръчката на тавана



Ако искате да създадете практичен и модерен таван, без да имате конкретни умения в областта на строителните изкуства, можете да обърнете очите си към опцията за покриване на тавана с пластмасови панели. В допълнение, това не е най-скъпият материал, така че инсталирането на такъв дизайн няма да пробие точно дупка в бюджета.

Материални характеристики

Разбира се, днес няма да е много трудно да се намери необходимата опция във всеки строителен магазин. Освен това можете да вземете пластмасови панели за тавана: размерите не са от значение, правилният цвят ще бъде намерен, думите са необходими само въображението и творчеството от автора на проекта.
Най-закупените са панели, които имитират дървен лъч или мрамор. От друга страна, можете да намерите и друга структура и текстура на модулите. Например, има матирани и лъскави решетки, а всъщност пластмасови плочи могат да бъдат лакирани. Така присъдата съществува за всички случаи.
размерите на пластмасовите панели за тавана
И така, какви други положителни качества са модулите от пластмаса, освен голям асортимент:
  • Лесно се почистват от прах.
  • Те не се страхуват от ефектите на изпаренията и влагата.
  • Дори съветникът за начинаещи ще може да монтира панела.
  • В случай на износване на един от панелите, замяната му няма да е трудна в най-кратки срокове.
Технологията е напреднала досега, че сега е безпроблемно структурата на тавана да се инсталира в банята (по-подробно: "Таван в банята на пластмасови панели: практичен и достъпен") Освен това монтажът на пластмаса на балконите придобива популярност (виж:Тогава да покриеш тавана на балкона") Въпреки това, това използване на плочи не е ограничено: те са лесно инсталирани в спални, офиси и дневни. Модулите ще се вписват перфектно в модерния дизайн.
В допълнение, подгъването на тавана с пластмасови панели ще скрие грапавостта и повърхностните пукнатини. Ако дефекти изглежда толкова депресиращо, че пластмасата не иска да се придържаме към тавана, можете да присъства на монтажа на рамката, която не само ще лесен за инсталиране на тавана, но също така и за комуникация и скриване на кабели в образувана кухина.
закрепване на пластмасови панели към тавана
Преди това, как да се покрие тавана с пластмасови панели, е необходимо да се изготви проект за проектиране на бъдещия дизайн, за да научите колкото е възможно повече за тези модули. За да разберете по-добре какво искате да видите в горната граница на къщата си, можете да видите снимките за тавани от този тип. Това ще ви позволи бързо да определите проекта и да продължите с инсталационния процес.

Изглед на модулите

Панелите могат да изглеждат различни, тъй като това зависи от техниката на повърхностна обработка на материала. Разбира се, най-евтината пластмаса няма да бъде покрита с никакъв лак или красива подплата. Така че, трябва да се справите сами с този проблем, ако изборът попада в тази опция.
За да се промени цвета на модула, професионалистите избират термичния си филм. От него прехвърлете изображението върху подготвената пластмаса. Всичко това се случва, когато елементите се загреят справедливо. Освен това е възможно да се произведе табела с шаблон, използваща печатна машина, но тя не е достъпна за всички, така че тази опция не е подходяща, тъй като няма оборудване.

Колко панели имате нужда? Как може да се изчисли това?

Полагането на модули на тавана е невъзможно без точно изчисляване на техния брой. Правилността на това действие засяга много фактори, като: дължината на пластмасовите панели за тавана, ширината, площта на помещението.
пластмасови панели за таванни размери
И така, какъв е алгоритъмът за провеждане на адекватно изчисление:
  • Първо, не забравяйте да разберете областта на тавана, умножете дължината му по ширината.
  • Втората мярка е областта на модула. След като сте го научили, ще трябва да разделите областта на тавана на панел. Това ще даде приблизителен брой плочки, които ще бъдат включени в процеса на декориране.
  • И накрая, трябва да изчислите 20 от сумираното число и да го добавите с общата сума. Това ще ви позволи да създадете необходимия запас от резервни релси, освен това плочите ще са необходими за разфасовките.
Всичко е готово и можете да инсталирате пластмасови панели на тавана: размерите са изчистени, направени са изчисления, материалът е закупен. От друга страна, трябва да се погрижите за покупката на скрепителни елементи. За правилното изчисление е полезно да се нарисуват две успоредни прави линии по една страна на тавана на разстояние половин метър.
закрепване на пластмасови панели към тавана
Като погледнете маркировката, можете да разберете колко да закупите материали:
  • Всеки монтажен профил изисква 50 см за един дюбел.
  • Лентата е фиксирана към профила при същите условия, но вместо дюбела ще има само един самозаряд за половин метър.

Как да изберем най-добрия материал?

Не е достатъчно да знаете размерите на пластмасовите панели за тавана: необходимо е да разберете колко качествен материал се използва при създаването на модули, тъй като това пряко влияе върху външния вид на конструкцията (прочетете също: "Размери на PVC плоскости за таван").
Разбира се, можете да се доверите на продавача в магазина, но опитът на повечето купувачи предполага, че е най-добре да разберете себе си. Възниква въпросът, откъде да започнем?
Повърхността на PVC модула трябва да бъде гладка и гладка, без вдлъбнатини и пукнатини. В допълнение, оцветяването не трябва да пада или да се прилага неравномерно. На предната страна на лентата не трябва да се виждат вътрешни ребра.
дължина на пластмасови панели за тавана
Структурата на тавана трябва да бъде възможно най-надеждна, затова е необходимо да разберете кой модул ще бъде по-силен при една и съща дебелина.
За това сравняваме:
  • Дебелината на външните стени.
  • Номерът, както и дебелината на вътрешните усилващи елементи.
Голямата дебелина показва висока якост, което означава, че такъв панел идеално се вписва в тавана. Освен това, за по-голяма увереност в материала, струва силно натискане на PVC модула. Летвата с лошо качество ще се счупи или огъне, но отличният материал лесно ще прехвърли външното удара.
Въпреки това, не е необходимо да се ограничава определянето на якост, тъй като е необходимо да се познават конструктивните особености на междупластовите фуги. монтаж таван от пластмасови панели тя ще премине бързо и лесно само ако местата на модулните връзки са гладки и без празнина.
Монтаж на пластмасови панели на тавана, подробно видео:

Закрепване на пластмасови панели към тавана

Монтажът на PVC модули се извършва системно, стъпка по стъпка:
  • Първо, периметърът на тавана е маркиран, необходим за монтиране на UD профила.
  • Този профил е плътно монтиран на тавана, без празнини. За да се извърши инсталацията точно по чертежа, трябва да се приложи нивото. Профилът е захванат с дюбели. Прочетете също: "Монтиране на MDF панели на тавана".
  • След това е свързан основният CD профил, който е необходим за инсталирането на пластмасови модули.
подгъва на тавана с пластмасови панели
  • L-образният профил е монтиран към периметърните панели посредством самобръчкови винтове.
  • Монтаж на пластмасови панели на тавана започва от всяка от стените. Излишъците от дължината на летвата са отрязани от резачка.
  • Първата лента трябва да бъде монтирана в профил L-образна форма без пукнатини и след това да бъде укрепена с винтове.
  • Всеки следващ панел трябва да бъде монтиран в друг, успоредно с фиксирането му към профилите.
  • Преди да инсталирате последния модул, трябва да го изрежете, за да завърши тавана.
  • Струва си да се обърне голямо внимание на местоположението на окабеляване и други комуникации под тавана. Изчислете местонахождението им ще бъде необходимо преди монтажа, маркирайки местата за осветление, ако е необходимо. Само след като изпълните всички тези действия, можете да продължите да инсталирате модулите. Извършването на работа в този ред е необходимо, защото след като свързването на пластмасовите панели към тавана е завършено, ще е необходимо да се анализира структурата, ако искате да достигнете до комуникационната линия (прочетете "Как да се фиксират пластмасови панели на тавана").
    Освен това, преди инсталирането, трябва да се разгледат всички опции и видове монтажни панели. Например, металният профил може да бъде променен на ленти и блокове от дърво, което значително ще улесни работата и ще намали оценката на проекта.
    От друга страна, дървото не обича влагата и течението, защото лесно се набъбва от излишната вода или, напротив, изсъхва с липсата му. Всичко това ще повлияе на красотата на тавана по най-неприятния начин.
    закрепване на пластмасови панели на тавана функции
    Ако няма желание да укрепите рамката, можете да ограничите себе си да залепите летвите до тавана. Недостатъкът на тази опция е, че ще трябва да нагласите повърхността, преди да инсталирате модулите.
    За да закрепите пластмасовите панели към тавана, можете самостоятелно в най-бързо време (за подробности: "Закрепване на PVC панели към тавана"). Това е значително предимство на тази структура. В допълнение, PVC таван материали са трайни, модерни и практични. За тях това е лесно да се грижи за, влагата те не се страхуват, и опции за качество лесно да възлагат температурната разлика. Ако искате по-красива, ергономичен и евтин таван , тогава вариантът на PVC летвата ще бъде един от най-подходящите.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкцииМонтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкции
    Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
    Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
    Дървени тавани панели естествено покритиеДървени тавани панели естествено покритие
    LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
    Дървеният таван е екологичен и красивДървеният таван е екологичен и красив
    » » Закрепване на пластмасови панели към поръчката на тавана
    © 2021 BggeHat.com