Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панели



В последно време, човечеството не е имал представа за такива фрази като пластмасовите панели на тавана или окачени тавани, изработени от пластмасови панели, единствената възможна и достъпна възможност всеки интериор е варосване, някои може да се възползва от шанса и pokleit тапет на тавана. Въпреки това, с навлизането на съвременните технологии, се появи голямо разнообразие от строителни съоръжения и устройства. Таваните сега са опънати, огледални, висящи, минерални, стъклени, огледални, стъклени и този списък може да продължи дълго време.
Едно от ниските и висококачествени опции е таванът на PVC панелите (PVC). Това решение ви позволява да създадете модерен дизайн с минимални парични разходи.
пластмасови тавани панели
Въпреки това, не незабавно блокирайте тавана пространство с панели с киселинни цветове. Стандартните неутрални тонове няма да раздразнят външния си вид и в същото време ще увеличат визуално обема на помещението, което е значително предимство при високите сгради.
Друго предимство на таваните от този тип е лекотата на инсталация, която ще бъде оценена както от начинаещите строители, така и от опитни майстори. По този начин, след като сте монтирали тавана от пластмасови панели със собствените си ръце, без помощта на специалисти, можете да запазите отново (по-подробно:Пластмасов таван с ръцете си: реда на инсталиране").

Таванни панели и стенни панели

Има доста широка гама от PVC панели, които могат да се различават по дължина, вид на повърхността (матово, лъскаво, дърво, мрамор). Важен момент е ясното разграничение между панелите за тавана и за стените.
тавани от пластмасови панели
Стенните панели се различават по отношение на теглото и твърдостта, така че при използване на таванни панели е необходимо внимателно да се грижите за материала, тъй като е възможно да се деформира инструментът и ръката. Независимо от това, окачен таван от пластмасови панели е крехък и лек, което главно улеснява инсталационния процес (да се чете:Окачени пластмасови тавани със собствените си ръце: икономични и прости").

Пластмасови панели на тавана: достойнства

Като други предимства на платното от този тип, може да се отбележи, че материалът за довършителни работи:
  • издръжлив,
  • лесно огъване,
  • има добри звукови и влагоустойчиви свойства,
  • не изисква специални грижи,
  • е екологично чист,
  • топлоустойчива,
  • не абсорбира неприятни миризми,
  • и ви позволява да вградите LED, халогенни и други осветителни системи (прочетете:LED таван панели - модерно осветление").
окачен таван от пластмасови панели
В допълнение, таванът с пластмасови панели ви позволяват да скриете всички неравности на основната таванска повърхност, както и да прикриете тръбите, окабеляване. Независимо от това, трябва да се има предвид, че такова камуфлаж ще изисква няколко сантиметра от пространството.

Окачени тавани от пластмасови панели: изчисление на материалите

Първо, трябва да се има предвид, че стандартът размерите на пластмасовите панели за тавана с дебелина 5-10 мм, ширина между 25-50 см и дължина от 2,7 до 3 метра. Стандартното оборудване осигурява панел с размер 3 метра.
Необходимите размери се изчисляват чрез разделяне на площта на тавана върху площта на една плоча. Размерът на тавана може да бъде изчислен чрез измерване на страните и умножаване на числата един с друг, в резултат на което сте получили района (прочетете също: "Изчисляване на фалшив таван: важни нюанси") Стандартните размери на един панел обикновено са отбелязани на снимката върху опаковката, освен това трябва да добавите още 15 към филиите и да закръглите цялата сума, докато се получи цялото число.
Задачата за неправилно изчисляване на металните профили, които са необходими за инсталирането на цялата конструкция, е малко по-трудна. В този случай ще ви помогне малко копие на структурата на тавана върху листа хартия. На разстояние от 60 см един от друг паралелно, планираме профилите и броим колкото е необходимо.
безшевен пластмасов панел за таван
След това добавяме по-твърди профили, разположени по стените, както и броя на винтовете и дюбелите. Последните се изчисляват, като към вече измерения брой профили се добави броят на резервните части.
Последният етап на броене е размерът на перваза на тавана. Тъй като всеки плинт е с дължина 3 метра, общата площ на тавана трябва да бъде разделена на дължината на перваза.
Що се отнася до строителните инструменти, то ще изисква ударник, отвертка, свредло, нож, халки, както и ножици за метал, течни нокти и стол.
Монтаж на тавана на пластмасови панели, подробно видео:

Тавани от пластмасови панели: монтаж

Процесът на инсталиране може да се извърши по различни начини, но стандартът е схема от шест прости стъпки:
  1. Първият етап. Като подготвителна работа е необходимо да се очертаят точките за закрепване на твърди профили, които са монтирани по протежение на периметъра. Важна задача на този етап е да се инсталира възможно най-много хоризонтално. На стената профилите трябва да бъдат прикрепени колкото е възможно по-близо, като се избягва създаването на празнини и пукнатини.
  2. Вторият етап. С помощта на самонарезни винтове е необходимо да се монтират перпендикулярни профили. Те ще бъдат закрепени с пластмасови плочи.
окачен таван от пластмасови панели
  • Третият етап. По-нататък на вече създадения профил са прикрепени специални водачи на L-образната структура. Като алтернатива можем да разгледаме създаването на дървена решетка, а не метална, но трябва да се има предвид, че такава конструкция не се различава в устойчивостта на влага и не може да се използва във влажни помещения. В третия етап е необходимо да се инсталират всички вградени комуникационни елементи, тъй като монтирането на панели ще предотврати инсталирането на светлинни и електрически системи.
  • Четвъртият етап. Използвайки нож или специални метални ножици, отрязваме панелите с необходимата дължина. Важно е да бъдете възможно най-точни и точни, тъй като е необходимо да фиксирате панелите колкото се може по-плътно към профилите по периметъра и ставите. Панелите се монтират в отворите, създадени от монтажа на предишния панел, и го прикрепете към конструкцията.
  • Петият етап. Най-важната задача е свързването на крайния панел. Обикновено е необходимо предварително изрязване и поставяне на панела по ширина и само след това монтиране на водачите на противоположната повърхност.
  • Шестият етап. Монтиране на таванни первази с помощта на течни нокти. Необходимо е веществото да се постави върху повърхността, да се натисне за известно време върху повърхността на тавана и след това да се отстрани останалото лепило.
  • таван от пластмасов панел
    Създаването на идеално плосък таван също не е особено трудна задача. Безшевните пластмасови панели за тавана значително ще опростят процеса на инсталиране, както и ще подобрят външния вид на стаята. В допълнение, водоустойчиви панели са лесни за използване за баня и кухня.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
    Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
    Панел таван функция и монтажПанел таван функция и монтаж
    Материали за довършване на таванаМатериали за довършване на тавана
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
    Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
    LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
    » » Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    © 2021 BggeHat.com