Огледални панели за тавана - уникален дизайн



Ако ви е необходимо визуално да увеличите пространството на стаята, офиса, търговския център, можете да използвате инсталирането на огледални таванни панели. Те са оптимално подходящи както за интериор в жилищна сграда, така и за обществени помещения.

Описание на различните видове огледални тавани

Характеристики на окачени конструкции

Таванът на огледалата, подобно на всяка окачена система, се сглобява от рамка с фиксирани към нея огледални панели. Една от страните на рамката е външна, така че за нейното декориране се използват различни нюанси, избрани в съответствие с интериора на стаята.
пластмасови огледални панели на тавана
На пазара, пластмасовите огледални панели на тавана не са само в различни цветове, но се различават по форма и размер. Също така широка гама от картини с матова повърхност, декорирани с рисунки, аспект.

Устройството от пластмасови огледални тавани

Като по-проста и по-евтина възможност за довършване е инсталирането на огледални пластмасови панели с отразяващ филм. Материалът се представя от производителите под формата на гъвкави квадратни платове или ламели с гланцирано пръскане. За да ги закрепите към основния таван, се използва цимент или лепило, в редки случаи инсталацията се извършва с винтове.
Преди да започнете с монтажа на такива панели, е необходима задълбочена подготовка на тавана. В противен случай отразяването от повърхността ще бъде изкривено. Тези свойства осигуряват безупречно полагане на пластмасови огледални панели на всяка повърхност, включително криволинейни структури.
огледални пластмасови панели за тавана
Производителите не препоръчват монтаж огледални пластмасови панели За таван в помещения с висока опасност от пожар. При наличието на светлинно фокусиране също така трябва да се изключи използването на такива панели, тъй като такива тела са класифицирани като запалими материали.
Най-трайният и устойчив на износване е акрилният таван на огледалото. Нивото на тяхното отражение достига 98, те перфектно понасят температурните колебания, се различават в малка тежест. Материалът е направен под формата на ролки, така че повърхността на повърхността е перфектно равномерна и безпроблемна.

Дизайн на алуминиеви огледални панели

Алуминиев таван е един от вариантите на дизайна на шкафа. На върха на летвите се полага специален слой, който дава на материала отразяващ ефект. Отличителна черта на алуминиевите панели от традиционния огледален таван е лекото тегло с безупречна здравина. При инсталирането на такъв таван можете да сте сигурни и в пожарна безопасност и екологичност.
огледални тавани

Практическото значение на огледалния таван в стаята

Къде да използвате огледални тавани

Използвани огледални панели за тавана като декор като голяма зала, зала и други подобни помещения, както и малки жилищни апартаменти.
Тази декорация се използва от специалисти за декориране на изложбени зали, ресторанти, магазини, търговски площи, фитнес зали, басейни. В нормален апартамент огледалната повърхност би била подходяща, например в малка баня и стаи с нисък таван.
огледални панели за предимствата на тавана
Когато работите с окачени тавани, комбинирането на огледални кърпи и други системи за окачване изглежда добре. Снимката показва няколко опции за такава инсталация.
Ето това е възможно да се съчетаят тавани стриптийз, метал клъстерни структури, панели Армстронг, както и таван гипсова две нива. В този случай, огледална плочка за тавана ви позволява да се съсредоточите върху определени области, например, кът за хранене, камина. Таванът става оригинален, ако оригиналните орнаменти са изложени в различни форми и цветове.

Положителните свойства на огледалния таван

  • Естетика. Благодарение на огледалните тавани панели е лесно да се създаде тържествена и просторна атмосфера, светъл и изискан стил на стаята.
  • Голяма функционалност. Този фактор се изразява добре при инсталирането на касетни и стелажни конструкции. Под огледалната повърхност е лесно да се скрият комуникациите, включително и големите климатични системи. Ако в комплекта с огледална кърпа има перфорирани стоманени касети, тогава такъв таван ще бъде оборудван с естествена вентилация.
  • Ако огледални плочи за тавани и вградено осветление, ще бъде в състояние да изберете не само местоположението им и броя за най-добър осветление, но също така да се създаде оптимална отразяващ ефект.
пластмасови огледални панели на недостатъците на тавана
  • Голям избор от модели. Наличието на разнообразен асортимент позволява да се създаде абсолютно уникален дизайн във всяко помещение чрез таванни панели с различен цвят, размер, форма в комбинация с материали, подходящи за конструкция.
  • Високо ниво на устойчивост на влага. В мокри помещения могат да се използват стъклени, алуминиеви и пластмасови отразяващи елементи. В допълнение към факта, че тези панели имат специални свойства, по време на тяхното производство се прилага специално покритие за допълнителна защита.
  • Бърза инсталация. Окачените огледални тавани се инсталират достатъчно бързо и работното време може да варира в зависимост от характеристиките на повърхността и задачите за проектиране.
  • Простота на ремонта. В случай на счупване на отделна огледална плочка не е необходима пълна подмяна на тавана - достатъчно е да разглобите засегнатата зона.
  • Огледален таван, пример за дизайн на видео:

    Основните недостатъци на използването на огледални панели

    Обикновено огледалните плочки на тавана имат много предимства пред други строителни материали, но дори има някои недостатъци.
    • Повърхността на огледалото скрива петна зле, особено при пълна светлина. Когато монтаж на тавана в банята трябва да се забравя, че когато кондензата и проникване на вода, дори и след като те са напълно изсъхнали ще остане ясно изразени следи. За да се отървете от тях, ще помогнете за специални почистващи препарати.
    огледални плочи за таванно устройство
  • Работата със стъклени панели изисква точност, тъй като те се отнасят до достатъчно крехки материали.
  • Преди да фиксирате пластмасови и акрилни платна, трябва внимателно да подготвите основната повърхност, което изисква допълнителни разходи и време.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Проектиране таван препоръки на професионалистиПроектиране таван препоръки на професионалисти
    Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Огледалните тавани в банята го правят самиОгледалните тавани в банята го правят сами
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
    Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
    Огледални тавани в банята - стилни и необичайниОгледални тавани в банята - стилни и необичайни
    » » Огледални панели за тавана - уникален дизайн
    © 2021 BggeHat.com