Огледално таванно разнообразие от форми и форми



Към днешна дата дизайнерите предлагат разнообразие от завършващи елементи с помощта на огледален таван, който изглежда оригинален и елегантен във всеки интериор. С помощта на такъв необикновен дизайн можете да увеличите визуално пространството, да му дадете уточнение, уникалност и тържественост.
огледален самозалепващ се филм за таван
Високата популярност на съвременните материали доведе до факта, че инсталирането на огледален таван се използва широко както за ремонт на обществени сгради, така и за жилищни сгради. Това може да бъде и завършването на тавана в банята, коридора, хола, трапезарията, хотелското фоайе, кафене, ресторант. Уникален ефект се постига, когато огледалните панели на конферентна зала, търговски център, изложбени помещения са украсени с огледални панели. Благодарение на специален дизайн, материалът може лесно да се прикрепи дори към издатини, вдлъбнатини, неравномерни тавани и стени.

Колко струва да се постави огледален таван?

Цената на огледалния таван включва няколко компонента, основната от които са закрепващата система, както и качеството на самия материал, например може да се избере огледален самозалепващ се филм за тавана или истинско огледало. Изчислението включва и опцията за декоративни аксесоари, размера на помещението.
Така че платното на огледалния таван на Армстронг ще струва около 1500-1700 квадратни метра. м. Разходи за мебели огледален фалшив таван малко по-висока - от 2300 кв.м. Най-скъпите са огледалните плочи, които използват скрита система за окачване. Цената на този таван започва от 4300 кв.м.
огледални тавани в стаята
Монтирането на огледален таван Armstrong, както и специален закрепване хардуер се оценява от строители не по-евтини от 700 рубли на квадратен метър. Когато работите с фасетиран таван, ще трябва да платите според ценовата листа от 1200 рубли на квадратен метър.

Какво е интересен огледален таван

  • Красота и оригиналност на дизайна. Дори и най-простият огледален таван в стаята ще помогне да се увеличи площта му поради отразяващия ефект, но също така ще му се даде специална атракция.
  • Наличието на различни модели. Изграждане от огледални панели за тавана различни форми, можете да получите първоначалната равнина. В каталозите на производителите, различни цветови палитри, се предлагат модерни системи за окачване. Особено високо оценени от дизайнерите е комбинацията от огледални плочи и конструктивни елементи с довършителни работи от други материали - от тях се създават красиви вложки от различни комбинации.
  • Решение на функционални проблеми. Поради факта, че огледалото на тавана е поставено върху специални окачващи скоби, след това в пролуката между плочите и основата, можете да скриете всички комуникационни системи.
  • Безупречна устойчивост на влага. За производството на такъв таван се използва само естествено стъкло, висококачествен метал или специално преработена пластмаса, така че материалът е устойчив на влага и може да се използва за монтаж в мокри помещения.
огледален филм на тавана
  • Осигуряване на допълнителна звукоизолация. Таванът на огледалото допринася за усвояването на шума.
  • Подреждане на осветлението. Системата за окачване се използва като основа за различни видове осветителни тела - това може да бъде едновременно осветление на няколко нива и отделно оборудвани осветителни тела. И благодарение на огледалната повърхност, дори и да е просто огледално фолио на тавана, ще се получи отражение.
  • Бърза и лесна инсталация. Работата по монтирането на тавана се извършва без подготовка и изключва наличието на голямо количество отломки и замърсявания. В зависимост от сложността на оформлението на стаята, времето за инсталиране на системата също ще варира.
  • Лесна поддръжка. През целия експлоатационен период се обработва повърхността. Това може да бъде сухо и влажно почистване, а огледалните тавани за кухнята често трябва да се мият и специални почистващи препарати за стъклото.
  • Изборът на огледален дизайн по размер и цвят

    В зависимост от дизайните характеристики на помещението се избира огледална повърхност с подходящи размери и цветове. Съвременните производители имат богат списък с материали по модели, форми, размери и цветови опции, така че изборът ще бъде ограничен само от въображението на потребителя.
    огледален таван в кухнята
    Като цяло се използват следните повърхности:
    • сребро;
    • графит;
    • бронз.

    Монтаж на тавана на огледалото: опции и описание

    За да се окаже, че таванът в кухнята е с високо качество, е необходима малка подготовка на самия материал - рязане с квадратни или правоъгълни плочки според предварително проектирана рисунка. За да направите всеки отделен елемент по-привлекателен, можете да поръчате облицовката на всяка скоба.

    Характеристики на фитингите

    Монтажът на фитингите е направен от здрава стоманена рамка, която с помощта на специални крепежни елементи и закачалки е фиксирана към основата. Така че от профила на тавана се получава твърда хоризонтална повърхност за монтиране на огледалната плочка, която действа като завършващ таван. За да се маскират преплетените шевове, се извършва декоративно оформление (злато или хром) с широчина около 10 мм. Освен декоративната функция, дизайнът ви позволява да придадете специална елегантност и обем на огледалната повърхност. Тази таванна система има своя собствена разлика - уникални по размер плочи 31.5 и 39.5 см.
    монтаж на огледален таван
    Опростена инсталация, създаване на външно ефективна повърхност и други особености на тавана за мебели се превърнаха в основни фактори при избора му за монтаж в градски апартамент, селска къща или вила, хотел, ресторант и клуб.

    Използване на системата Armstrong

    Основната разлика между конструкцията на Armstrong е T-образната система за окачване на рамката (прочетена:Монтаж на тавани Armstrong"). Комплектът се състои от напречните и мощност профили на стенните ъгли и суспензии, регулируеми по дължина. За да се осигури профил съединение мощност базовата структура и напречния водач преминава хоризонтално закрепващи елементи. Към главния тавана тази част е монтирана върху регулируеми закачалки до всяка желана височина. В се използват плочи с размери 30 и 60 см (повече:Изчисляване на тавана на Армстронг: съвети и трикове") Всяка плочка е разположена по профила, така че този дизайн, точно като огледалното фолио за тавана, се смята за най-лесен за инсталиране.
    огледален таван снимка
    Красотата на този декоративен таван е много по-нисък от мебелите, но има редица предимства. По този начин, Армстронг система с възможност за демонтаж, отваря много възможности за по ходовата комуникационни системи с неограничен достъп до тях по време на работа на тавана. Наличието на уникална конструктивна способност прави възможно използването на разнообразно осветление. По правило такъв таван може да се види в офис сгради и обществени сгради.

    Инсталиране на структурата на аспект

    За монтирането на такъв таван се използват две рамкови системи, показани на снимката. Опората на Armstrong и твърдото латентно закрепване на елементите върху лепилната основа позволяват ефективно отразяване на светлинните лъчи от наклонените плоскости на тавана. Визуално, тази повърхност е доста елегантна и привлекателна, така че много от добре развитите хора се интересуват от създаването на скъп и луксозен интериор. Основната характеристика на тавана е целостта на конструкцията, която не може да бъде разглобена. По правило плочите се правят на размери 30 и 40 см, но ако инсталирате огледало на тавана в спалнята, можете да поръчате нестандартни продуктови формати.

    Варианти на закрепване на огледална кърпа

    Когато инсталирате огледална плочка, можете да използвате лепило, но това фиксиране ще бъде надеждно само с внимателно подготвен таван. Основата трябва да е плоска, не можете да фиксирате огледалото върху измазаната повърхност. Оптималната опция за приготвяне може да бъде гипсокартон или шперплат, добре е да са устойчиви на влага. Огледалото е достатъчно тежко, така че закрепващата структура да не се удря, е необходимо да се закрепят водещите елементи на 20-30 см.
    огледало таван предимства
    След като плоската повърхност е готова, можете да продължите да монтирате огледалните плочи на специално лепило, като осигурите водоустойчивост на ставите и защита на амалгамата от водата.
    Като допълнително фиксиране се препоръчва използването на специални дюбели, чиито шапки ще затворят естетичните хромирани капачки, включени в комплекта.

    Характеристики на опъващи "огледала"

    Ако в спалнята има огледален таван, можете да разгледате няколко модерни варианта, един от които е използването на огледален лъскав таван.
    Гладката тъкан за разтягане перфектно се справя със задачата за отражение. Естествено, тя не може напълно да замести огледалото, а отразяването на обекти може да се долови само с неясни контури. Въпреки това, дори и този ефект ще бъде достатъчен за визуално увеличаване на обема на стаята.
    Как да инсталирате таван на огледалото, подробностите за видеото:

    Разнообразие от огледални тавани

    В допълнение към широк спектър от нюанси и форми на огледални тавани, дизайнерите използват други техники, за да направят повърхности със специална привлекателност и уникалност. Огледалните плочки се монтират в окачена конструкция директно или диагонално. Таванът на огледалото изглежда оригинален, когато се комбинира с материали, които се различават от субстрата чрез текстура. Пример за това е прозрачното покритие на матови плочи в комбинация с модели за пясъкоструене, съчетано с лампи, светли панелни вложки. Според идеята на дизайнера, огледалната повърхност може да бъде боядисана с декоративен орнамент или друго изображение.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите таван в банята - видове покритияКак да направите таван в банята - видове покрития
    Огледалните тавани в банята го правят самиОгледалните тавани в банята го правят сами
    Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
    Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
    Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    » » Огледално таванно разнообразие от форми и форми
    © 2021 BggeHat.com