Огледалните тавани в банята го правят сами



Огледалните тавани не само изглеждат чудесно в почти всеки интериор, но и визуално увеличават стаята. Днес те често се създават в баните.
огледален таван в банята
SLR тавани за баня точно перфектно. Те не се страхуват от висока влажност и изобилна кондензация. Също така те могат да бъдат инсталирани в кухни, басейни, бани. Работата е, че тези тавани са направени от алуминий и не са корозионни или ръждясали. Решетъчните системи могат да бъдат измити. В допълнение, много често баните са малки, а огледалата изкривяват пространството, "натискат" го.
За окачени тавани можете да избирате различни осветителни тела - например класически, стенен, вграден. Индивидуалността на повърхността е възможна благодарение на разнообразието от цветни решения, изчертаващи се на повърхността на картината. В резултат на това банята не само изглежда повече, но и придобива специална, необичайна и загадъчна атмосфера.
опъвам таван в баня огледало

Как да изчислим количеството материал

Продавачът трябва да каже цялата площ на тавана, за да разбере цената на квадратен метър. Интересното е, че колкото по-голяма е площта му, толкова по-ниска е цената. Да купя огледален таван в банята, ще трябва да плати много - най-евтините опции са 15-20 долара на квадратен метър, за отлично качество, което трябва да платите 30-60 долара.

Устройството на таваните на огледалните решетки

Огледален фалшив таван в банята е лесен за инсталиране. Но преди да започнете да го инсталирате, не боли да знаете как работи.
таваните в банята са огледални
Рейки с различна дължина са отрязани от алуминиева лента, след това от всяка страна на завоя - по-често в магазина може да се намери 3-4 метра дължина. По отношение на ширината - тя може да бъде 9 -20 см. Най-популярни са релсите с универсален десет сантиметра широк. Дебелината на пръчките играе решаваща роля - колкото е по-голяма, толкова по-силен ще бъде таванът. Оптималната дебелина е 0,5 мм - тя държи формата добре и не се огъва, когато е монтирана. Ако дебелината е поне малко по-малка, таванът ще виси, ще се огъне и в крайна сметка ще загуби формата си. Смачканият таван на огледалото в банята ще изглежда грозно и ще трябва да го монтирате отново.
Алуминиевите релси са три вида: затворени, отворени и с вложки. Затвореният тип е закопчан отпред и навън подобно на облицовката. Отвореният изглед има малки пропуски, които са почти невидими. Тези стелажи са подходящи за големи помещения с тавани, които са на височина повече от пет метра. Рейки, имащи вложки, са подобни на отворените, но празнините между тях са покрити с тънки алуминиеви ленти.
За банята е необходимо да изберете тези с вложки, тъй като няма празнини, депресии и вдлъбнатини (за подробности: "Алуминиев таван за баня - идеален") Когато купувате хромирани огледални релси, трябва да обърнете внимание на наличието на филм. Продуктите за качество винаги са покрити с филм, който предпазва ламелите от замърсяване, прах и надраскване по време на транспортиране.

Монтаж на тавана

Огледалният таван в банята е лесен за монтаж. Но колко всичко ще бъде направено правилно, красотата на дизайна и неговия живот зависи. Ако системата за окачване се монтира само в банята, тогава нейната площ ще бъде малка, така че няма смисъл да включваме специалисти по този въпрос.
Когато инсталирате, трябва да направите всичко внимателно - едно небрежно натискане и на релсата ще има вдлъбнатина, която не може да бъде премахната. Обикновено комплект релси се снабдява с гуми (така че да се избягват завои и изкривявания), окачвания, стенни плинтове.
Първо, трябва да направите маркер върху тавана - фиксиращите линии определят мястото на тавана по отношение на припокриването. Ако възнамерявате да инсталирате вграденото осветление, трябва да се внимава разстоянието от основния капак до окачването да е подходящо за размера на корпуса.
След маркирането започва директно монтиране на тавана. Таванът в огледалото за баня започва да се инсталира от стената до крайния профил. Монтиран е според маркировката на главната линия с помощта на анкерни болтове с разстояние 30-40 сантиметра
Ще ви помогне да разберете как да започнете да инсталирате огледален таван в снимката в банята. След това гумите за релсите се монтират. Комплектът обикновено съдържа малко по-големи гуми, така че те трябва да бъдат подрязани с метални ножици. След това те се присъединяват към профила. Панелите се вкарват в жлебовете на профила и се закрепват към гумата с помощта на фиксатор. Елементите на междинния профил се установяват между главните релси.
Много оригинален външен вид с покритие, изпълнено от техния хром, както и комбинация от огледални стелажи с материал, боядисан под мед или злато.

Опънати огледални тавани

Простри тавана в банята огледало е лесно да се направи. Такива дизайни могат да се използват в различни помещения. Безспорно предимство е, че не е необходима подготвителна работа с основния таван. Огледалната повърхност се произвежда от лъскав филм, който отлично отразява светлината, въпреки че не е истинско огледало.
огледален таван в банята
Когато използвате опънати тавани, няма нужда да се страхувате от срутване и счупване на огледални елементи. Материалът е издръжлив, не се нуждае от специални грижи и има дълъг експлоатационен живот.
Вярно е, че за да спестите на услугите на специалисти няма да работи - не можете да направите таван стрела себе си. За да се създадат огледални структури, се използва харпунова система, монтирана по периметъра на тавана на равнината по протежение на водещите профили, след което таванът се опъва с помощта на термично оборудване. Прочетете също: "Огледални тавани в банята - стилни и необичайни".
За банята, подходяща като окачени или окачени тавани. Те изглеждат оригинални и красиви, стаята визуално става все по-голяма, което няма да бъде излишно в случай на малка баня.
огледален таван в цената на банята
На огледалото таван в банята, цената е достъпна за широк кръг от потребители. Цената на опънатия и окачен таван на огледалото е приблизително еднакво - можете да изберете по-евтини опции, като например $ 15-20 на квадратен метър или по-скъпи - за 30-60 долара. Всичко зависи от финансовите възможности и колко често интериорът се променя. Ако на всеки няколко години искате да направите нещо ново, няма смисъл да инсталирате скъпи тавани, предназначени за повече от 25 години обслужване - това е доста подходящ икономически вариант. Във всеки случай стаята ще изглежда необичайно интересна!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Огледални тавани в банята - стилни и необичайниОгледални тавани в банята - стилни и необичайни
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Характеристики на видовете и инсталиране на огледален фалшив таванХарактеристики на видовете и инсталиране на огледален фалшив таван
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Огледалните тавани в банята го правят сами
© 2021 BggeHat.com