Дизайн на тавана в спалнята примери



Спалнята е стая, в която благополучието на човек зависи в голяма степен. Ако стаята е украсена красиво и хармонично, останалите ще бъдат пълни. Особено важно за интериора е таванът, защото когато човек лежи на легло, гледката често е насочена нагоре.
проектиране на опънати тавани в спалнята

Видове тавани

Преди няколко десетилетия, изборът на таванния дизайн беше ограничен до замазка и боядисване. Днес има много опции:
  • боядисани тавани;
  • стелаж и касета;
  • напрежение;
  • лепило;
  • тапети с тапети;
  • гипсокартон;
  • комбинирани.
Боядисани тавани - обичайно, но трудоемко. Преди боядисване повърхността се изравнява, шевовете се затварят, те поставят замазката, правят почистване и грундиране. Всичко това отнема много време.
Таваните на решетките са идеални за малки спални. Те се състоят от тънки метални пластини, боядисани във всякакъв цвят. Поради отразяващата си повърхност те правят стаята визуално по-широка. Касетъчните тавани изглеждат много стилни и могат да имат различен декор. Плочките или панелът са инсталирани на специално оборудване.
Популярността на опънати тавани поради бързата инсталация, която създава идеално равна повърхност. Както потвърждава снимката, дизайн на опънати тавани в спалнята е различно. Простри тавани в спалнята създават стил). Можете да изберете различна текстура: гланцирана, полу-матова, матова, велурена, мраморна, метална. Платките са боядисани в стотици нюанси. Също така има възможност да поръчате таван с фотопечат.
Създаване на лепилни тавани използвайте правоъгълни или квадратни пластини от експандиран полистирол. Тяхната повърхност може да бъде релефна или гладка, има имитации на дърво и дърворезби по нея, мазилки от гипс. Прахът от тях лесно се изтрива с влажна кърпа.
Досега много хора създават таван в спалнята с тапети. Сега има голям избор на този завършен материал, така че с тяхна помощ можете да подчертаете всеки интериор. Предимствата на този тип дизайн са ниската цена на материала и проста работа.
Тавани от гипсокартон всяка година те стават все по-популярни. С помощта на GKL можете да създадете дизайн на всяка форма на няколко нива. Дизайнът на тавана на спалнята от гипсокартон, както е на снимката, може да бъде почти всичко: материалът може да бъде под формата на заоблени и извити форми, използвайки различни видове фитинги. След създаването на дизайна повърхността е боядисана в желания цвят.
Комбинираните тавани се създават с помощта на различни материали, например тъкани, дърво, гипскартон. Такива решения изглеждат много оригинални и прилягат почти всеки интериор (подробна статия: Комбинирани опънати тавани в залата: възможни опции).
спален дизайн със скосен таван

Съвети за дизайн

При проектирането на проект, си струва да се вземе предвид височината на помещението. Разбира се, проектирането на окачени тавани в спалнята не може да остави никой безразличен, но на височина от 2,5 метра те не изглеждат добре, освен това те отнемат около 15-20 сантиметра.
дизайн на тавана в спалнята с тапет
Цветът на тавана трябва хармонично да се комбинира със стените. Всички хора имат собствен вкус, някои като пастелни цветове, някой с наситени или тъмни цветове. Но когато избирате цветовия дизайн на помещението за някаква цел, трябва да запомните, че тъмните тонове визуално правят стаята по-малка, а леките, напротив, са по-просторни. За да се направи таванът по-висок, неговият цвят трябва да бъде същият като този на стените, само тонът е по-светъл.
Изключителните тавани са направени с помощта на художествена живопис, мазилка, многоетажна или стъпаловидна конструкция. Ако стаята е проникната от малко естествена светлина, дизайнът на таваните на спалните трябва да бъде прост. Огледалните и лъскави тавани правят стаята по-голяма и по-лека. Дори и без централен полилей в тъмна спалня, можете да създадете достатъчно осветление чрез изграждане на таван под формата на подкова, чиито краища са насочени към прозореца. В този случай са разположени осветителни тела по протежение на нейния периметър.
Интензивността на светлинния поток в спалнята може да бъде регулирана чрез подобрени релета. Много красива изглежда осветлението на таваните, създавайки приятен полумрак. Може да се използва като нощна лампа.
Напоследък популярността набира тавани, имитиращи нощното небе. За тяхното създаване в тавана изградени светлини, които трепкат като звезди - можете да ги видите на снимката.
Оригиналните идеи за декориране на тавана в спалнята могат да се видят на видеото:

Примери за дизайн

Таванът трябва да съответства на стила на спалнята и да бъде в хармония със стените и мебелите.
  • Добър вариант би бил дизайна на спалнята със скосен таван, облицован с подплата. Стаята изглежда особено уютна, ако стените са украсени в златни тонове.
  • За визуално разширяване на пространството в малки помещения, експертите препоръчват използването на огледала - например, такава вложка може да бъде направена в центъра на тавана.
  • Спалнята обикновено се опитва да изглади ъглите, това се отнася за таваните. Не е лошо кръг с многоъгълна форма.
  • Ако стаята е голяма и леглото също впечатлява с размерите си, можете да създадете асиметрична конструкция, в центъра на която да прикрепите полилея, и на второто ниво на светлините за настройка.
  • Всяка окачена конструкция може да комбинира няколко вида осветление. Изтънчеността и необикновеността на спалнята се дължат на скритото осветление, разположено в ниши между етажите.
  • Навесът, изработен от леки тъкани, като органза, създава усещане за комфорт. Тази опция е подходяща за всеки интериор в пастелни цветове. Дизайнът на спалнята с мансарден таван и балдахин се оказва добре. За да придаде на помещението топлина и комфорт, метална или дървена рамка е закрепена към тавана, а към нея е прикрепена кърпа.
проектиране на спални тавани
Днес всеки може да избере за своя дом това проектиране на тавани в спалнята, което той най-много харесва. Основното нещо е внимателно да се размисли върху проекта и да се гарантира, че таванната повърхност ще бъде в хармония с останалата част от интериора, тъй като повечето съвременни методи за неговото създаване изискват значителни финансови разходи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
Чертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартонЧертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартон
Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Простри тавани в спалнята създават стилПростри тавани в спалнята създават стил
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
» » Дизайн на тавана в спалнята примери
© 2021 BggeHat.com