Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?



Често има въпрос кой таван да се направи в спалнята. Понастоящем се използват различни материали и технологии, които позволяват създаването на интересни и оригинални дизайни за дизайна на таванската повърхност - например на снимката. Въпреки факта, че е невъзможно да се дадат точни съвети, предвид разнообразието от строителни материали и самите методи за довършителни работи, все още има препоръки относно проектирането на тавани в тази или тази стая.
фалшив таван в спалнята
За да завършите тавана в спалнята, че е благоприятно да добавите към интериора? Най-често срещаните са следните начини за довършване.

Изграждане на гипсокартон

Окачените тавани от гипсокартон предоставят неограничени възможности за внедряване на различни дизайнерски идеи. Това е възможно благодарение на факта, че този материал може да има различни форми и самият дизайн може да бъде направен от няколко нива. Обикновено за такива таванни системи се избират прожектори и, в зависимост от дизайна, създават грандиозно скрито фоново осветление (повече: "Дизайн на тавана гипсокартон в спалнята: полезни препоръки"). Окачен таван в спалнята може да стане само, ако височината на помещението е повече от 2,5 метра от гипсокартон също да се комбинират с други довършителни материали, най-често -. С простряна платно, панели.
таванът в спалнята със собствените си ръце

Простри тавани

Какъв е таванът в спалнята, ако искате нещо изящно и оригинално? Например напрежение. Платното е гланцово, матово, сатенено, с метален ефект. За производството си използвайте PVC филм или специална тъкан.
За малки спални се препоръчва да се правят леки тавани с гланцова повърхност - те визуално увеличават площта и височината на помещението, отразявайки светлината. Тъмните платна са по-подходящи за големи стаи.
как да направите таван в спалнята
В спалнята е по-добре да не се простира платното по цялата площ, но да се комбинира с гипсокартонната структура. Гипсовата плоскост не само разширява възможностите за проектиране, но и служи като отлична основа за монтиране на системата за опъване на окачения таван. Но трябва да се има предвид, че структурата на тавана не трябва да бъде твърде забележима, за да не пречи на спокойна почивка.

Тавани от MDF и PVC панели

Гланцираните PVC панели, които са от пластмасова облицовка, позволяват да се даде красив външен вид на тавана. Шевовете са почти невидими, както на опънати гланцови тавани. PVC панелите са в състояние да симулират почти всички материали за довършителни работи, само тяхната повърхност ще бъде ламинирана (виж:Таванът в спалнята: което е по-добре да избирате").
Завършването на тавана в спалнята с PVC панели е евтино. Такава конструкция на тавана например ще струва много по-малко от система за напрежение. В същото време, благодарение на гланцовата повърхност, тя също така може да визуално увеличава стаята.
двоен таван в спалнята
MDF панелите често имитират дърво и доста добре, но могат да наподобяват и мрамор, гранит, метал, пясък. Плочи MDF и PVC са инсталирани почти еднакво, но за завършване на тавана с MDF панели се използват kleymery. Препоръчва се да се използват MDF панели само за довършване на малки пространства, така че те не трябва да се свързват - дължината им е 2,6 м.

Тавани, покрити с тавани

Друг вариант, от който да се направи тавана в спалнята - таван плочки. Той може да бъде екструдиран, шприцован и екструдиран. Тези видове плочки се различават по качество и цена, но по външен вид не е лесно да се определи производствената технология, особено ако те вече са залепени за тавана.
Спалнята със скосен таван, покрита с плочки, изглежда чиста и привлекателна. Залепва се изключително върху равна повърхност. Тя може да служи като шпакловка или измазана бетонна плоча, припокриваща се или гипсокартон. Прочетете също: "За да завърши таван на лятна резиденция".
Много интересен външен вид гипсокартон двустепенен таван в спалнята, съчетаващ няколко варианта за довършителни работи - например боядисване и таванни плочки.
какъв таван правят в съветите на спалнята
Най-евтините продукти са натиснати. Произвежда се чрез релефна пяна. дебелина PVC плочки за тавани е 6-8 милиметра. Лесно се разпада, така че, когато го инсталирате, трябва да се справите внимателно.
Екструдираните плочки са много тънки (до 3 милиметра), но най-трайни. Произвежда се чрез щамповане на екструзионна пяна или пяна от полистирол. Понякога има ламинирано покритие.
Инжекционните плочки имат подчертан релеф, подходящ за монтаж. Дебелината му достига 14 милиметра. Инжекционните плочки се произвеждат чрез печене на пелети във форми с необходимия размер и с определен шаблон (вижте още: "Боядисване таван плочки: изборът на боя").
Кой таван да изберете за спалнята, вижте примерите за видеоклипа:

Мазилки и боядисване

Как да се направи таван в спалнята, ако височината на стаята оставя много да се желае? Най-много бюджетни възможности са мазилката и боядисването. Първо, повърхността е изравнена с шпакловка. Тогава таванът може да бъде измазан, боядисан. Много интересен резултат може да се постигне с помощта на декоративна мазилка.
Но дори и боядисаният таван може да изглежда оригинален. Например, можете да поставите парчета гипсокартон върху нея и да ги изберете с различен цвят. Резултатът е имитация на таван на две нива. Също така в магазините продават предмети, изработени от пяна, симулиращи фигурно формоване.
какъв таван правят в идеите за спалнята
Направете красив таван в спалнята със собствените си ръце е лесно. В съвременния пазар на строителни материали има широка гама от стоки, с които можете да създавате интересни таванни конструкции. Дори обикновената живопис с помощта на съвременни оцветяващи композиции от всички цветове на дъгата осигурява широк спектър от възможности за дизайн. Но си струва да си припомним, че таванният дизайн трябва да се доближава до вътрешността на помещението като цяло, за да бъде в хармония с него.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Простри тавани в спалнята създават стилПростри тавани в спалнята създават стил
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
» » Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
© 2021 BggeHat.com