Декорация на тавани в апартамента интересни идеи



Декорирането на тавани в апартамент не е толкова проста задача. Външният вид на помещенията зависи от това. Неточните тавани могат да развалят впечатлението дори от най-луксозната стая. При избора на материали и начин на завършване на таваните в апартамента е необходимо да се вземе предвид интериора, броя на стаите, степента на осветеност. Препоръчва се за различни цели да се прилагат различни видове покрития. Благодарение на това всяка стая ще бъде оригинална и уникална. Вариантите на успешния дизайн на таваните могат да се видят на снимката. Препоръчително е да си представите предварително как да украсите тавана, който желаете.
декорация на тавани

Таван в хола

Таванът в хола е декориран по различни начини. За апартаментите в класически стил се използват традиционни бели варианти, декорирани с мазилки и корнизи. За помещения в модерен стил можете да избирате опънати тавани в хола - гланц или мат. Те дават възможност да се скрият комуникациите, електрическите кабели. Цветът на материала може да бъде пастелни или светъл. По време на обновяването на помещенията можете да промените старото платно на нова с различен дизайн.
Повърхностите, украсени със стенописи също изглеждат добре - те са боядисани с декоративна мазилка. Този интериор изглежда изискан, богат и красив. С помощта на гипсокартон създават многослойни дизайни с различни форми. Оригиналната версия на дизайна - стъпки от различни нюанси от един и същи цвят с подсветка.
Идеи за декорация на тавана
Светлината няма никакво значение. В съвременните таванни конструкции често се използват прожектори. Ако тяхното подреждане бъде внимателно обмислено, качеството на осветлението ще бъде достатъчно, дори и ако не е предвидено използването на полилей. Гипсокартонните конструкции могат да бъдат декорирани със скрито осветление. Стаята дори е разделена на зони, съчетаващи няколко вида покрития и видове осветление.
В хола не се препоръчва мазилка, боядисване на повърхността - изглежда твърде лесно. За повечето интериори клъстерните системи не са подходящи - те изглеждат привлекателни в кухните и в баните, но не и в хола.

Таванът в спалнята

Декориране на таваните в спалнята не трябва да бъде твърде цветна и провокативна. Спалнята е стая, в която нищо не трябва да възпрепятства почивката. За модерния интериор се препоръчва боядисване на повърхността, монтиране на окачени и опънати тавани.
декорация на тавана в апартамента
Цветовете са по-добре да избират пастел, дискретно. Стаята ще бъде по-удобна, ако направите двустепенна таванска конструкция с оригинално осветление. Ако инсталирате опънат таван, по-добре е да изберете матово платно с тихи нюанси. Можете също така да изберете интериорен дизайн с фотопечат, например, с изображението на цветя, звездното небе.

Таван в детската стая

От появата на тавана в детската стая зависи от настроението и благосъстоянието на детето, така че трябва да се обърнете към този въпрос с отговорност. Но в същото време можете да покажете своето въображение и дизайнерски способности, защото идеите за декориране на тавана в детската стая са много различни (прочетете:Популярни идеи за тавани").
При проектирането на дизайна заслужава да се има предвид възрастта и полът на детето, неговите интереси и хоби, вида на характера. Таванът може да бъде залепен с фото тапети с изображения на природа, животни, приказни герои, прилагане на чертежи и приложения на повърхността. Много деца харесват картини, разпръснати по цялата повърхност на тавана. Правилните платна на спокойните цветове се подправят добре. Използвайки различни цветове върху тавана, можете условно да разделите стаята на зони за игра, почивка, учене.
декорация на тавани в опциите на апартамента
Проектиране на тавана в детската стая препоръчва да направи ярки, цветни, ако детето не се различава повишена възбудимост. На повърхността му можете да прикачите различни фигури - те ще привлекат вниманието и ще помогнат на бебето да се развие. В дизайна на детската стая е много важно да се вземат предвид интересите и възрастта на детето - това, което те харесват на тригодишните, ученици от по-ниски степени вече могат да се притесняват.

Таван в кухнята

Изработването на таван в апартамент не е лесна задача. Разбира се, по-лесно е да ремонтирате тавана в стаите, отколкото в кухнята - в тази стая има специален микроклимат. В него има висока влажност, често внезапни температурни промени, така че довършителните материали трябва да издържат на такива условия на работа. Освен това, таванът трябва да бъде лесно измит, в противен случай след известно време той ще бъде покрит със сажди и мазнини (за подробности: "Как да украсяват тавана в кухнята: интериорни опции").
В момента кухнята може да се използва не само за готвене и хранене. Сега е много модерно да го комбинирате с хола (прочетете: "Таванният дизайн в дневната: хармонията на стила") Преди да продължите с проектирането на тавана, трябва да определите как ще се използва помещението.
декорация тавани функция
Най-често следните видове довършителни работи:
  • боядисване;
  • залепване с плочки;
  • опънати тавани;
  • окачени конструкции.
Кухнята изглежда добре боядисана таван - просто трябва да изберете правилния сянка. Тази версия на финала е идеална за ниски пространства, но повърхността преди боядисване трябва да бъде изравнена, замазка, грундирана и това отнема много време. Препоръчва се да се използва боя на водна основа - това покритие може да се мие и поддържането на чистотата в кухнята ще бъде лесно.
Таваните за тавани са евтини, но могат да бъдат залепени изключително върху равна повърхност. Но появата на такава украса не може да се нарече изящна - тя изглежда доста посредствена. От предимствата на този материал си заслужава да се отбележи устойчивостта на влага и лесната инсталация.
препоръчителни тавани препоръки
Гипсокартонните конструкции са много популярни - този материал лесно се оформя, така че таванът може да изглежда луксозен. И в същото време е евтино. За кухнята е по-добре да изберете влагоустойчив материал. Проектът за окачване не само изглежда красив сам по себе си, но и скрива различни комуникации - тръби, вентилация и т.н. Дизайнът на висящи тавани може да бъде абсолютно уникален.
Простри тавани са скъпи, но изглеждат добре. Те са лесни за измиване, но трябва да избягвате използването на абразивни вещества, които ще надраскат платното и то ще загуби своята привлекателност. По принцип опъните тавани лесно се повредят с механично действие, за да се избегне контакт с остри предмети. Интересно е да се види комбинация от системи за опъване с гипсокартон. Основният им недостатък е липсата на възможност за извършване на инсталацията сама заради необходимостта от специално скъпо оборудване.
Избор на дизайн на тавана, не забравяйте, че тя трябва да бъде в хармония с интериора на стаята, да го допълват, а не да се открояват. Например, евтини плочки таван в кухнята с скъпи мебели и съвременни уреди ще изглеждат неподходящи.
Дизайн опции за тавани в апартамента, вижте примерите на видеото:

Декориране на ниски тавани

В повечето къщи от стари сгради височината на помещенията оставя много да се желае. При проектирането на такива помещения има свои собствени нюанси. Например многостепенните окачващи конструкции имат средно 15-20 сантиметра височина, затова не се препоръчва да ги инсталирате в ниски стаи.
дизайн на окачени тавани предимства
Има техники, които ви позволяват визуално да увеличите стаята:
  • лъскавите повърхности отразяват ситуацията в помещението, така че изглежда повече от всъщност, дори по-ефективни са огледалните панели;
  • надлъжни рисунки на стени, завеси, мебели увеличават височината на помещението, но само ако не са прекалено ярки и провокативни;
  • дълги завеси ви позволяват да "дърпате" стаята вертикално, така че трябва да избирате модели на пода и се препоръчва да ги фиксирате на тавана, а не на стената, корнизи;
  • елегантните мебели с тънки крака, деликатните облегалки за столове и таблата в малките стаи не заемат твърде много пространство и улесняват дизайна.
В момента има огромен избор от материали и технологии за довършителни работи. Поради това опциите за таванно проектиране могат да бъдат много различни. В този сорт е лесно да се изгубите, затова не пренебрегвайте съветите на опитни дизайнери. Таванът може да бъде, как да украсяваме помещението и да развалим цялото впечатление от него. За да избегнете грешки, трябва внимателно да разгледате интериора на помещението до най-малките детайли. Той ще улесни избора и гледането на снимки на успешни интериори.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванният дизайн в хола е хармонията на стилаТаванният дизайн в хола е хармонията на стила
Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Таван в стила на високите технологии - модерно решениеТаван в стила на високите технологии - модерно решение
» » Декорация на тавани в апартамента интересни идеи
© 2021 BggeHat.com