Декоративен дизайн на мазилни тавани и стени

За украса на интериора в стаите от незапомнени времена използва декоративни мазилки стени и тавани. Най-значимото и безспорно предимство на този декор е възможността за хармонично съчетаване на голямо разнообразие от стилове и направления, от простия класицизъм, завършващ с модерността и минимализма.

Образуването на пространство в стаята се извършва мазилка по стените и тавана. Ефективната корекция на повърхността се постига чрез разделяне на стената на неравни равнини с помощта на формовани корнизи, като по този начин се използва асиметрична подредба на тези елементи и се подравнява. Също така мазилка на тавана може напълно да скрие такива комуникации като: водопроводни тръби и канализационни решетки. На сайта lepnina-decor.ru можете да намерите по-подробна информация за мазилка на тавана.

Особено популярни са гипсовите декорации за пиедестал, бордюри, ниши и помещения между стаите. Уникален и стилен интериор е създаден с мазилки, които служат не само за декориране на тавани, но също така и възможност за красив дизайн на рафтове, бар броячи и стенни ниши. За подмяна на бордюрите на тавана прилага гипсови корнизи и корнизи, които не само ще скрие всички потенциални недостатъци в ъглов пространство между стената и тавана, но и напълно подходящ за оригиналната украса на периметъра на тавана, давайки на интериора атмосфера на елегантност и тържественост.



Един от най-популярните варианти за декоративна интериорна декорация е създаването на стени. Те са инсталирани директно на повърхността на стената, а около периметъра са украсени с оригинална рамка, в центъра на нишата на формования пиедестал е монтирана скулптура, която завършва състава. В резултат на това се оформя миниатюрна скица, към която освен това можете да добавите многоцветна подсветка.

За да се постигне холистично възприемане на стил в стаята, експертите препоръчват да се използва повторение на стените на таваните. Особено важно е да не прекалявате декорацията на мазилката, тъй като нейните елементи визуално намаляват пространството в стаята, така че в малките стаи трябва да се използва умерено декоративно формоване. Въпреки това, помещенията с голяма площ, изобилие от циментова замазка, ще добавят само почтеност и комфорт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъклото на тавана е изящна и красиваСтъклото на тавана е изящна и красива
Стандартна височина на тавана в апартаментаСтандартна височина на тавана в апартамента
Бетон таван в интериора на популярните варианти декорацияБетон таван в интериора на популярните варианти декорация
Гипсовите тавани уникален декор от собствените си ръцеГипсовите тавани уникален декор от собствените си ръце
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Елитно обновяване на апартаменти в МоскваЕлитно обновяване на апартаменти в Москва
Работи по зидарияРаботи по зидария
Интериорни елементи в таванско помещениеИнтериорни елементи в таванско помещение
» » Декоративен дизайн на мазилни тавани и стени
© 2021 BggeHat.com