Гипсовите тавани уникален декор от собствените си ръце



Приложен гипсов декор за тавани за проектиране на апартаменти и къщи, както и обществени съоръжения. Благодарение на широк избор от релефи, той се използва за реализиране на интериори в различни стилове.
гипсов декор за тавани

Декор от гипс

От други видове тавани гипсовите тавани се характеризират с такива предимства:
  • висока устойчивост на влага, което ви позволява да ги инсталирате в бани, басейни, мазета;
  • екологична съвместимост;
  • невъзможност за запалване (под прякото въздействие на открит огън не могат да се запалят за около два часа);
  • те са лесни и лесни за инсталиране. Обикновено по-голямата част от инсталационната работа отнема няколко часа;
  • якост и издръжливост на вътрешните детайли;
  • това покритие изглежда красиво в стаята, можете да сте сигурни в това, като прочетете снимката на сайта;
  • капацитетът на отразяване на този материал за преработка надхвърля 75, така че стаята, в която е инсталирана такава тавана, независимо от размера, изглежда изпълнена със светлина.
гипс декор на тавана
Известна от древни времена, гипс мазилка на тавана се отнася до класическия метод за довършване на помещенията, който още не е загубил своята релевантност.

Как да направите мазилка със собствените си ръце

За продажба на вътрешния пазар на потребителите се предлагат представителни гипсови тавани Gintre, които са изработени от лек гипс и се използват за тавана декорация в офиси и обществени помещения.
гипсов таван със собствените си ръцеВ същото време всеки може да направи гипс таван със собствените си ръце. За леене на изделия от гипс, предназначени за монтиране на стени или тавани, се използват силиконови форми. Матрицата е инсталирана в специален корпус или кутия, за да се избегне деформация при създаване на мазилка.
Тези, които искат да се научат как да направят мазилка таван може да се запознаят с процеса на създаване на това, което изглежда така
  1. За да се определи колко разтвор е необходимо за продукта, водата се излива във формата, след което се излива в контейнера, където ще бъде направен съставът.

  2. Гипсът също попада в него - в резултат на това трябва да се получи течен разтвор, той трябва да престои около 10 минути, след това пак се смесва и се излива в матрицата.

  3. Формата се запълва малко непълно и съставът се разпределя чрез пръсти. След това трябва да се отървете от въздушните мехурчета, които се вливат в разтвора. Краищата на формата на едната страна леко се покачват и след това рязко падат. Подобни действия се извършват от всяка страна на матрицата. Когато извършвате тези манипулации, можете да видите как се появяват въздушни мехурчета на повърхността.

  4. Продуктът трябва да бъде подсилен, за който изборът е санитарен влак, коноп, алуминиева или медна тел. Подсилването се поставя върху повърхността на хоросана и се заглажда с шпатула, а след това се напълва с останалия състав, който преди да се изсипе в матрицата, трябва отново да се разбърква. Повърхността е изравнена със шпатула, която е малко по-широка от матрицата.

  5. Продуктът, който е ясно видим, започва да се хваща за няколко минути и преминава през горната част с шпатула отново. Можете да направите прорез с този инструмент или друг остър предмет, за да осигурите изкуствена адхезия. При хващане разтворът се нагрява и след края на процеса започва да се охлажда. В зависимост от дебелината на продукта това отнема от 10 до 15 минути.

  6. За да извади мазилката, матрицата се обърна и се освободи от кутията, а от средата постепенно се освободи.

  7. Тъй като продуктът не е напълно сух, той е поставен плоска върху плоска повърхност плоска в сухо помещение, след което не води.

  8. Пълното сушене се извършва 3, максимум 5 дни, което зависи от микроклимата в стаята и параметрите на мазилката.
В случай, че разтворът започне да се поставя в съда за готвене, то трябва да се изхвърли, тъй като продуктът ще се втвърди от него и ще стане ронливо и крехко.

Монтаж на мазилка

Таванът от гипсокартон за монтаж на циментова замазка трябва да има гладка, замазка, върху която се прилага контурът на бъдещия модел. Дизайнът зависи от наличието на матрици за производство мазилка на тавана. Гипсовите окачени тавани се формулират най-добре след освобождаване на продукта от матрицата, докато той напълно се втвърди. Когато има много подробности и те вече са изсъхнали, те се накисват в купа с вода или купа преди монтажа.
гипсови окачени тавани
Гипсовите тавани в кухнята, в хола и в други помещения са инсталирани на водни лепила (например "Монтаж" или PVA) или на шпакловки - това зависи от предпочитанията на капитана, който ще изпълнява Таван от мазилка.
Как да направите мазилка върху тавана, показан във видеото:
Ако продуктът се окаже тежък, желателно е да го закрепите с винтове, за да го закрепите. Свръзките между детайлите на тавана са запечатани с шпакловъчен материал, той се стиска в срязаната спринцовка и внимателно се регулира с ръце. След като инсталацията завърши и мазилката се изсуши, тя се оцветява с боя на водна основа и по желание се боядисва с бронз.
Ако гипсовата плочка за тавана е прикрепена към дървена окачена рамка от табла,
след това нейните елементи се монтират с винтове (с помощта на бели или жълти винтове, черната може да ръждясва и се появяват петна), а местата за завинтване са shpaklyuyutsya. След това таванът е боядисан.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградени гипсови лампи оригинални и практичниВградени гипсови лампи оригинални и практични
Стъкло върху опциите за дизайн на таванаСтъкло върху опциите за дизайн на тавана
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Как да украсите тавана с идеите си за идеиКак да украсите тавана с идеите си за идеи
Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Практичност на стъклените стениПрактичност на стъклените стени
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Защо да изберете опъвам таванЗащо да изберете опъвам таван
» » Гипсовите тавани уникален декор от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com