Вградени гипсови лампи оригинални и практични



Продуктите от гипс се предлагат в широка гама и се използват широко за интериорни декорации. Декоративна декорация на гипсови елементи може да се види на фасадите на сгради, тавани, стени. Като традиционни варианти има много гипсови корнизи, первази, таванни греди, барелефи и други продукти. Иновация е използването на точкови гипсови лампи, които са модерно и стилно решение в областта на осветлението.
гипсова лампа
За тези, които имат наличие на плоски очертания и фигури в интериорния дизайн е доста podnadoelo, вдлъбнати осветителни тела се вписват перфектно. Наличието на един напълно плосък, бял таван няма да изненада никого, но оригиналната гипсова лампа ще даде специална привлекателност и лукс. Тези елементи ще позволят да се подчертае уникалността и изтънчеността на дизайна в стаята.
За да инсталирате прожектори от гипс, е възможно както в къщи, така и в градски апартамент на малките площи.

Как са направени гипсовите лампи?

Най-общо, процесът на създаване на всякакъв вид гипс може да бъде сравнен с чл. От гипс, материал, който отваря големи възможности за реализиране на творчески идеи, дори малка архитектурна форма изглежда привлекателна като цяло композитни ансамбли.
точкови леки мазилки
Първоначално, когато гипсовата промишленост само набра скорост, продуктите просто се оформяха като глина. Такава работа отне много време и изискваше специална грижа. Тъй като технологията се е подобрила, осветителните тела са направени чрез резба. В модерното производство декоративната част на устройството се формова под пресата или се излива в предварително приготвени форми. Металът или силиконът се използват като основа за тази форма. Гипсовият продукт е фиксиран със специално лепило.
Благодарение на уникалните свойства на гипса, формата на продукта става естествена и точна в същото време. Високата екологичност на получените елементи за декориране е гарантирана, тъй като гипсът е естествен материал.
гипсови лампи
Освен това гипсовите лампи не реагират на процеса на изгаряне, което е и предимството им сред другите аналози. Може би единственият отрицателен материал е хигроскопичността. Производителите лесно премахват този недостатък чрез добавяне на специални импрегниращи материали към гипса.

Характеристики на елементите, създадени от гипс

При необходимост е много лесно да се поправи повредената декоративна част на осветителното тяло, така че разходите за нейното демонтиране са много по-малко, отколкото в случай на счупване на инструменти от други материали. Ремонтът не изисква никакви умения и специално оборудване.
Лошото мнение е ирационалното изхабяване на пари за закупуване на лампи от крехки, според много потребители, гипс. Много хора мислят за краткия период на действие на такъв продукт и необходимостта от неговата постоянна подмяна, което също е фундаментално погрешно.
гипсова лампа
Преди продукция гипс лампа някои форми в сместа се прибавят на синтетичната смола, гипсови частици, които се свързват заедно, като по този начин повишаване на нейната здравина и устойчивост на механично въздействие. Разбира се, в сравнение с мазилка и метална лампа ще бъде много по-силен от втория, но мазилката ще продължи много по-дълго от една и съща чаша, използвана за производство на абажури и дифузори.

Стъклени прожектори в интериора на модерни апартаменти и къщи

Традиционно, гипсовите продукти се предлагат в бяло, но има и много други дизайнерски опции таван от гипс. В зависимост от идеята на дизайнера можете да изберете лампа с боядисана декоративна част във всякакви цветове и с различни цветове.
Повечето детайли на гипса се формулират с водоразтворими емулсии, които обикновено оцветяват тавана. Все по-често започнаха да се появяват лампи с художествена живопис, направени с помощта на маслени бои или изкуствено стареене.
прожектори от гипс
Създаването на интериор, професионалните декоратори се опитват да надживеят различна позиция на светлината. Така че, можете да прикривате приспособленията или, обратно, да се съсредоточите върху тях.
За малките стаи (коридор, баня) не се нуждаят от много източници на светлина - една или две лампи ще бъдат достатъчни. В големите просторни стаи и офиси се изисква добро осветление, така че гипсокартоните се монтират на няколко места. Броят на светлинните точки, както и възможностите за тяхното проектиране, се определят от собственика на апартамента, у дома. Поставете светлините могат да бъдат абсолютно различни. Те могат да бъдат инсталирани в определени части на дома или да излъчват еднаква светлина в цялата стая.
Изящни и оригинални лампи, фиксирани в окачените тавани. При избора на фалшив таван и гипсови лампи е необходимо да се обърне внимание не само на стил и атрактивност, но и на редица други характеристики на такава комбинация:
  • конструкцията на тавана ви позволява да скриете електрическото окабеляване между основата и пантите, както е показано на снимката, не е необходима допълнителна подготовка на таваните;
  • значително улеснява проблема с поставянето на тела при избора на тавани на летвата;
  • Осветителните елементи се инсталират много бързо, ремонтират и подменят.
как да направите гипсова лампа
Вътрешните производители разглеждат само вариантите за проектиране на принадлежности, чието търсене бързо нараства. В Германия, Франция, Италия те отдавна са успешно използвани в много индустрии.
Гипсовите прожектори са интересни за потребителите, преди всичко благодарение на техните характеристики:
  • разнообразие от форма и размер на всеки елемент;
  • промяна на цветовата схема на продуктите по Ваша преценка;
  • Текстилната мазилка може да се нанася върху части, променяйки дизайна им;
  • традиционният вариант е бял;
  • не се нуждаят от специални грижи;
  • лесен за инсталиране и ремонт;
  • са екологосъобразни и безопасни.
Как да инсталирате гипсова лампа, вижте видеото:

Класификация на прожекторите

Вариантите на прожекторите могат да бъдат намерени в огромен брой, така че основата за тяхното описание се взема от наличието на елемент, излъчващ светлина:
  • халогенни лампи;
  • лампи с нажежаема жичка;
  • LED елементи.
Най-трайният и икономичен по отношение на потреблението на електроенергия ще бъде точката на светлинни - гипсови лампи, които са монтирани с халогенни лампи. Въпреки това, поради високата цена, не всеки може да ги купи. Нивото на мощност на халогенната лампа може да бъде в диапазона от 12-200 V. Лампите, дори при 12 V, трябва да бъдат оборудвани с трансформаторни устройства. Мощен трансформатор ще бъде достатъчен за няколко светлинни обекта, а тези с малка мощност са подходящи за отделни елементи.
как да направите гипс лампи
Най-често срещана е лампа с нажежаема лампа. Лампите могат да се използват абсолютно всички, така че, например, огледалото може да освети стаята по-наситена. Способността да избирате формата на лампата се оценява особено от дизайнерите.
За декориране на интериора на помещенията LED прожекторите са отлични, но до днес те са били използвани само от хора с богат опит, поради високата цена на специалното оборудване.
В момента има бюджетни версии на LED продукти. Такива лампи са икономични при употреба. LED елементите не се загряват, за да могат да се използват с дърво, хартия, плат и други запалими материали.
гипсова лампа
По този начин използването на точкови гипсови лампи е възможно за различни декоративни цели, като правило, това са гипсови тавани с осветление за спалнята, всекидневната, кабинета, детската стая. При избора на продукт с тяло, изработено от този материал, можете да сте сигурни, че имате идеален външен вид (идеална белота), екологична чистота, висока якост и наличие на други положителни свойства.
Що се отнася до монтирането на осветителното тяло от гипс, не трябва да възникват специални проблеми, тъй като той е прикрепен към специално лепило към някакъв субстрат. Осветлението на стаята ще бъде качествено и чисто, което на практика не може да се постигне с конвенционални осветителни устройства.
Ако вътрешността на една стая или целия апартамент ще бъде променена, а цветовете на лампи също могат да бъдат заменени в съответствие с цялостната декор, боядисайте ги желания цвят цвят: водна емулсия, или багрила, на маслена основа.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Улично таванно осветление Оптимално осветление за изборУлично таванно осветление Оптимално осветление за избор
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Таваните от гипс са красиви и естетическиТаваните от гипс са красиви и естетически
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Принадлежности коларцПринадлежности коларц
» » Вградени гипсови лампи оригинални и практични
© 2021 BggeHat.com