Таваните от гипс са красиви и естетически



Защото гипсокартон днес - материалът е много популярен, а понякога дори незаменим, много хора погрешно смятат, че таваните на гипс и гипсови плоскости - това е едно и също. Това обаче е много голяма грешка. Гипсовата мазилка, която все още се използва от древните цивилизации, е древна форма на изкуството, използвано за украсяване на къщи на богати жители. Но дори и днес мазилка Таван дизайн картина, която винаги може да се намери в Интернет на адрес специализирани строителни обекти и форуми, не са загубили своята популярност и често се използва като класически елемент на декорация на дома.

От какво се състои таванния таван?

Обикновено основата на гипсовия таван е таван от гипс, както и гипсови таванни гнезда. Понякога има образци, снабдени с допълнителни елементи под формата на прашка и други геометрични форми.
корнизи от гипс
Но има и такива варианти на устройството, където целият таван се състои от декоративни плочи от гипс. Този тип тавани е много луксозен и естетически.

Създаване на декоративни плочи от гипс, фриз и корнизи

Всички фрагменти от гипсовия таван, монтирани върху стените и повърхността на тавана, се отливат под формата на силикон.
Директно матрицата по време на леене се поставя в кутия от гипс или специална обвивка, за да няма деформация на материала по време на леене.
мазилка таван мазилка
За да монтирате гипса на тавана, първо е необходимо да направите гипсов продукт. За това вода се излива в подготвената вода и след това се излива вода в резервоар, предназначен директно за смесване на разтвора. Това ще помогне да се определи колко течност е необходима, за да се намери решение за един от продуктите.
Първоначално резервоарът трябва да се излива с вода за разбъркване, след което бавно да се добави гипсът и да се смеси целия получен разтвор в продължение на десет минути. В края на сместа трябва да се излее в матрицата, само не до върха. Решението се разпределя по ръце. За да премахнете по-добре мехурчетата, краищата на матрицата трябва да се повдигнат леко, а след това рязко да се спуснат. Направете това на свой ред от двете страни. С този метод мехурчетата са гарантирани на повърхността.
В случай, че разтворът излезе извън матрицата, той трябва да се събере с помощта на шпатула и да се разклати отново в матрицата. Тогава гипсният елемент е подсилен. За тези цели е обичайно да се използва коноп, водопровод, стартер или тел от алуминий или мед. Поставете армировката върху вече напълнената повърхност, след което трябва да се изгладят със шпатула.
гипсов таван снимка
Освен това се изсипва останалият и еднократно смесеният разтвор. Външната страна на продукта трябва да бъде изравнена с широка шпатула, която е по-широка от използваната форма. След няколко минути, вече започнали да хващат продукта, трябва да се третират отново с шпатула. След това с помощта на един и същ инструмент е необходимо да се направят разрези, предназначени за прилепване с изкуствен характер.
Важно е да запомните, че когато разтворът се смила, то се нагрява и се охлажда по време на втвърдяване. Всички тези действия траят максимум 10-15 минути в зависимост от дебелината на произвеждания продукт. За да премахнете продукта от формата, без да я уврежда, трябва да се обръща и формата и кутия дъното нагоре, за да се отстрани на кутията, и едва след това, бавно, като се започне в центъра на отстранения фрагмент силикон формата.
Все още не напълно изсъхнат детайл се полага на плоска и суха повърхност плоска, така че да не губи своята форма.
монтаж на гипс на тавана
В случая, когато решението на съда трябва да се излива във формата, е бил пропуснат, и започнал да се втвърдява гипс директно в самия резервоар, от материал, по-добре да избяга, тъй като нарушаването на структурата на материала, ще доведе до различни дефекти. Първо, продуктите ще изсъхнат твърде дълго и на второ място, няма да са в състояние да имат достатъчна твърдост и ще са склонни към разливане и чупливост.
Монтаж на гипсова мазилка на тавана, подробности за видеото:

Монтаж на гипсова мазилка на тавана

Подреждането на снимка на таван от гипс, от която в големи количества винаги може да се намери в интернет, трябва да се ръководи от следните правила за нейното инсталиране:
  1. Когато монтирате тавани от гипс в спалня или друга стая в къщата, самият таван трябва да има идеално равна повърхност, върху която ще се постави маркировката на предназначения модел. Какъв вид външен вид ще има гипсовият таван, се влияе, на първо място, от наличните форми за леене на продукти.
  2. Най-добрият начин да инсталирате таванно формоване е да го поставите на тавана непосредствено след отстраняването на парчетата от матрицата, преди да изсъхне. Ако елементите са сухи, препоръчително е те да бъдат накиснати във вода в отделен контейнер.
Тавани от мазилка в детската стая
  • Инсталирането на корнизи от гипс и други елементи от този материал е важно правилно и правилно да ги оправите. Това се прави чрез лепило на водна основа или чрез шпакловки, всичко зависи от индивидуалните предпочитания на строителя. В случай, че теглото на гипсовия продукт е много голямо, ще бъде по-правилно да се осигури допълнително фиксиране чрез самобръчкови винтове.
  • Боядисване пластинката таван мазилка, ставите трябва да бъдат третирани с шпакловък, който трябва да се прилага на празнината с помощта на спринцовка.
  • След инсталирането на гипс мазилка на тавана завършен и самият материал е напълно сух, той се приема за боядисване с боя на водна основа. Ако желаете, можете да нарисувате парченца мазилка с бронз.
  • Понякога има опции, когато мазилката за тавана е монтирана върху рамката на дъските. В този случай плочката се закрепва към дървената конструкция с помощта на самонарязващи се винтове.
  • как да направите таван от гипс
    Както вече споменахме, с мазилка е възможно да се установят тавани от гипс в детската стая, спалнята и други помещения на къщата. Както и да е, използването на такъв материал е гарантирано, че атмосферата ще има определен стил и хармонично се вписва в класическия интериор на дадена стая.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Стъкло върху опциите за дизайн на таванаСтъкло върху опциите за дизайн на тавана
    Класическите тавани винаги са подходящиКласическите тавани винаги са подходящи
    Стъклото на тавана е изящна и красиваСтъклото на тавана е изящна и красива
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
    Ние правим кесанския таван със собствените си ръцеНие правим кесанския таван със собствените си ръце
    Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
    Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
    Гипсовите тавани уникален декор от собствените си ръцеГипсовите тавани уникален декор от собствените си ръце
    Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
    » » Таваните от гипс са красиви и естетически
    © 2021 BggeHat.com