Стъклото на тавана е изящна и красива



Тази украса на къщата, подобно на таванските корнизи, набира популярност сред потребителите днес. Ако по-рано този вид декорация може да се намери само в музеи или в исторически сгради, напоследък гипсът на тавана отново стана модерен. Този метод на декорация, разбира се, придава на интериора специален стил, правейки обстановката по-величествена и придавайки му необичаен класически облик.
тавани корнизи
След това ще бъде точно какви материали и какви съоръжения се използват при работа като завършване на мазилки тавани, както и как правилно да украсяват с мазилка със собствените си ръце.

Инструменти, използвани за създаване на таванен таван

Декориране на тавана с гипс, като правило, изисква използването на следните серии от строителни инструменти:
  • форми от поливинилхлорид (PVC);
  • Тефлоново обработени форми от легирана стомана;
  • контейнерите, необходими за смесване на разтвора;
  • шкурка;
  • шпатули с ширина 5 см, надвишаващи ширината на матрицата.
инструменти за мазилка
Тефлонови обработени стоманени форми влизат в производство не толкова отдавна, но веднага придобили статута на надежден инструмент сред кръг от хора, специализирани в довършването на тавана с мазилка. За разлика от PVC формите, тяхната гъвкавост не е висока, така че с тяхна помощ можете да създадете почти напълно ясен геометричен образ. Функциите на тефлоновото покритие са да предпази приложения шаблон от механични повреди по време на свалянето на стоманените форми.

Материали, използвани за създаване на таван формоване

Както знаете, таванските корнизи могат да бъдат произведени не само в съответствие със старата производствена технология, но и с помощта на материали, познати на съвременния човек.
По този начин класическите елементи, които съставляват мазилката, включват следното:
  • мек камък;
  • гипс;
  • алабастър.
декорация на тавани от шпакловка
Въпреки това днес декорацията на тавани с гипсови снимки, които могат да бъдат намерени в голям брой на почти всяко строително място, се извършва с помощта на следните материали:
  • експандиран полистирол. Такава опция за формоване на тавани ще бъде най-икономична за всички разходи, както финансови, така и временни. Тъй като пробите от такъв материал са гъвкави и леки, процесът на монтаж обикновено не трае много дълго. Може би единственият недостатък на пенополистирола е липсата на яснота и сила на получения образ;
  • пенополиуретан. Тази извадка правилно заслужава заглавието на най-подходящия материал за материал, колкото е възможно по-близо до мазилките. Все пак, въпреки относително плътна структура, то се различава от гипс-малко тегло, в допълнение към същата степен като водоустойчив гипс има harakteristikami- сила и не е склонен да появата на пукнатини и цепнатини тях;
  • стъклени композити.
мазилка таван
Мазилката, изработена от полиуретан, също има разделение в зависимост от видовете повърхности:
  • Ламинираната повърхност обикновено се използва за тавани в конструкцията. То трябва да бъде боядисано с неактивни бои;
  • грундирана повърхност - по-надеждна, но, разбира се, по-скъпа. Можете да го боя с всяка боя.

Елементи за фиксиране на таванни корнизи

Въз основа на вида на повърхността на монтираната мазилка, тя може да бъде фиксирана към тавана с помощта на един от следните материали:
  • лепило PVA;
  • тапи;
  • течни нокти.
Най-популярните са все още течни нокти, които са по-гъвкави от другите закрепващи материали. Повърхностната структура на течните нокти не е много важна и в сравнение с например PVA лепилото, силата на свързване е около 10 пъти по-силна.
Таван на мазилки тавани
Пирони течни не са склонни да унищожи покривалото, те еднакво може да се използва в относително сух условия микроклимат и мокри (кухни, бани и други подобни). Фиксирана с могат да бъдат намерени на различни форуми, посветени на строителството категория, иззети в 10 се използват течни пирони мазилка на тавана, ако искате снимка - 30 минути, и пълно свързване се появява приблизително след ден.

Монтаж на таванни корнизи

Декориране на тавана с мазилка от мазилка
Алгоритъмът за довършване на тавана с помощта на метода на класическия апарат (алабастър и гипс) е както следва:
  1. Изцяло изсушеният алабастър или гипс трябва да се омесват, да се отстранят образуваните буци и да се разрежда със студена вода. Капацитетът трябва да е от 0,5 до 1 литър. Вискозитетът на получения разтвор трябва да съответства на вискозитета на дебелото кисело мляко.
  2. Масата трябва да се смесва добре, да се излива в предварително приготвени форми и да се уплътнява със строителна шпатула, за да се избегне образуването на кухини.
завършвайки таваните от гипсова мазилка със собствените си ръце
  • Времето, необходимо за задаване на разтвора, е най-малко 15 минути. Важно е температурата да е на стайна температура. Строго се препоръчва да не се използват допълнителни нагреватели, тъй като има вероятност да се появят пукнатини в мазилката.
  • След завършване на втвърдяването мазилката се отстранява от матрицата и се обработва с помощта на фино шлифовъчна шкурка за отстраняване.
  • Мазилката се закрепва на други места в тавана с помощта на течни нокти или PVA лепило, след което ставите на елементите се обработват с шпакловка и се почистват след сушене.
  • След края на мазилката трябва да се проверят за дефекти. Ако не бъдат намерени, материалът може да бъде боядисан.
  • Fretwork на тавана, различни опции за видео:

    Завършване на тавана с мазилка от полиуретан и полистирол

    В сравнение с мазилката, изработена от гипс, е по-сложна и трудоемка, мазилката от полиуретан и полистирол се доставя от производителя, който вече е готов за употреба. Всичко, което е необходимо, е правилното закрепване на елементите към тавана.
    Трябва да се помни, че преди да се пристъпи направо към инсталацията трябва да бъде най-малко един ден да напусне материал в помещението, така че да се адаптира към параметрите на влажност и температура, и след завършване на инсталацията, ще запази формата си и не се деформират.
    мазилка на тавана със собствените си ръце
    Заедно с проби от такъв материал като мазилка - таван первази, корнизи (да се чете:Тавани корнизи: разновидности на дизайн") И други елементи - производители също произвеждат специални решения, предназначени за фиксиране на материала до тавана, за надеждното им свързване един с друг, както и за лечение на пукнатини и цепнатини Ето защо е препоръчително да се купуват веднъж целия набор от компоненти, които не са в последствие повдигат всякакви. проблеми с инсталирането.
    Предварително обработените с лепило гипсови елементи се закрепват към тавана, след което, ако се желае, могат да бъдат боядисани в желания цвят. Трябва да се има предвид, че за пробите от полистирол са подходящи само оцветители на водна основа, докато Тавани формовани от полиуретан могат да бъдат боядисани абсолютно с боя.
    настилка таван циментова замазка със собствените си ръце
    Допълнителна красота също ще помогне да се дадат специални корнизи в района около който може да бъде необичайно подчертана. Постигането на този ефект ще позволи монтаж в гореспоменатите корнизи на LED елементи.
    По този начин може да се заключи, че инсталирането на мазилка на тавана ще направи стаята необичайна и елегантна и ако има някакви затруднения с нейното инсталиране, винаги можете да потърсите помощ от специалисти.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Широко приложение на таванни первазиШироко приложение на таванни первази
    Стъкло върху опциите за дизайн на таванаСтъкло върху опциите за дизайн на тавана
    Класическите тавани винаги са подходящиКласическите тавани винаги са подходящи
    Декоративни греди за избор на таванДекоративни греди за избор на таван
    Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
    Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
    Таваните от гипс са красиви и естетическиТаваните от гипс са красиви и естетически
    Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
    Гипсовите тавани уникален декор от собствените си ръцеГипсовите тавани уникален декор от собствените си ръце
    Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
    » » Стъклото на тавана е изящна и красива
    © 2021 BggeHat.com