Широко приложение на таванни первази



За украса на интериора на високи и големи помещения е желателно да се използват големи декоративни елементи. Ето защо, при декориране на тавана повърхност на такава стая често се инсталира широка таван первази. Тя перфектно се вписва в всеки стил на декорация. Сега в продажба има багет за тавана с осветление, който не само го украсява, но и осветява стаята (повече: "Таван за осветление: хармония на светлината").

Използване на широк таван перваза борда

Когато е широк таван на пода в интериора, спазвайте следното правило: то е съвместимо, както вече беше споменато, само с високи тавани. Този вид багет се счита за класически елемент на интериора, тъй като по-ранните стаи, които имат таван на височина 2,5 метра, като архитектурни обекти просто не се разглеждат.
широко покритие на тавана в интериора
Практически във всички стари сгради и в старинни архитектурни сгради можете да видите само широка таванска пола, както е показано на снимката. Благодарение на модерната технология, табелните багети са изработени от пяна и полиуретан. От гипс се създават елементи, които са много сходни с произведения на декоративното изкуство.

Производство на гипсови плочки за тавани

За да направите широк таван первази от гипс сами вие ще имате нужда от материали и инструменти:
  1. Алабастър (гипс). Трябва да е в количеството, необходимо за създаването на един елемент. Първо, излейте вода в контейнера, запълнете гипсовия прах и само след 10 минути започнете да смесвате сместа и изключително ръчно, тъй като моделът трябва да се фигурира -
директно покриване на тавана
  • Каучукова форма, която се вкарва в корпуса на гипса. Това устройство се изисква за леене на декоративни елементи. Обвивката не позволява деформация на гумата и съответно на гипсовия продукт. Приготвената смес се разпределя равномерно върху матрицата, без да се запълва до горния ръб, тъй като частта все още не се формира. Към разтвор, който има течна консистенция, изпълва всички най-малки и изпъкнали извивки на матрицата за леене, той се уплътнява ръчно с пръсти. След такива манипулации завършеният елемент ще има ясен контур. За отстраняване на въздушните мехурчета от разтвора, формата е леко повдигната и рязко освободена.
  • Лопатка. В горната процедура, сместа може леко да се разлее, след това се събира със шпатула и се връща в матрицата,
    таван перваз дъска в полукръг
  • Дървен влак. В непълна пълна матрица се поставя дървен пластир за подсилване. Ако нямате, можете да използвате санитарната салфетка. Подсилването е внимателно и внимателно изправено и гладко със шпатула. След завършване на армирането, матрицата се напълва до ръба с разтвор. Преди това сместа се смесва добре с ръце и се излива в матрица. В края на образуването на продукта разтворът се заглажда с широка шпатула.
  • 3-4 минути са достатъчни, за да стане матов цвят на продукта и отново се извършва с шпатула и по този начин отрязва всички туберкули, които възникват по време на загряването на гипса в състояние на втвърдяване.
    ширина на перваза на тавана
    След 20 минути платформата за первази става продаваема, формата трябва да бъде обърната с корпуса, първо продуктът да бъде освободен от кутията и след това да бъде изваден от матрицата. Завършеният декоративен таван трябва да бъде поставен върху плоска повърхност, докато се втвърди напълно, което се случва не по-рано от 10 часа, но обикновено отнема 24 часа.

    Видове первази за тавани

    Багети за декориране на стая от полиуретанова пяна и пяна се предлагат в магазините за строителни материали. Широчината на тавана и формата му са критерият за избор, като се има предвид интериора на помещението и неговите размери (да се чете:Видове таванни первази: разнообразие от формиТакива филета се инсталират лесно - те са монтирани на полимерни лепила или на шпакловки.
    Дървени первази са много популярни сред потребителите, които традиционно се използват дълго време на територията на страната ни, тъй като са богати на различни видове дървета. Формата, ширината и височината на таваните от дърво могат да бъдат различни. Продукти от този естествен материал перфектно съчетани с декорация на стаята, направени в подходящ стил с използването на определени материали.
    размери на тавана
    Независимо от какъв тип таванни первази се използва - тънък, широк, полукръгъл или тесен, той ще промени радикално вътрешността на стаята. Мястото на контакт между повърхността на тавана и стените трябва да бъде затворено и по този начин можете да се отървете от усещането за рязък преход.
    Таван размер, текстура и форма, могат да бъдат различни. Също така тези продукти боядисват в разнообразна цветова палитра, подчертавайки шаблоните и шаблоните в определен сянка и придавайки на филетата по-голяма изразителност и необходимо настроение. Оцветяването обикновено се използва за монтаж на фигурни мазилки, дървени первази, изделия от полиуретанова пяна или пяна.
    Монтаж на таванни первази, подробно видео:

    Характеристики на монтаж на тавански первази

    За да инсталирате перваза на тавана по-тесен е по-лек и по-бърз от широк, въпреки факта, че методът и технологията на монтаж са подобни, но причината за неудобството са размерите на ламелите. Но ако една стая изисква по-впечатляващ декор, изберете широка багета.
    1. преди монтаж на таванна перваза решете кое лепило да се използва най-добре. Ако продуктът е мазилка, независимо от тавана, който се простира в полукръг или права, той се закрепва с шпакловъчен разтвор. На дървена багета се монтира лепило за багет на тавана или винтове за дърво. Полиуретановите или полистиренови ъглови или директни первази на тавана се поддържат добре върху шпакловката или полимерното лепило.
    2. Ъглите, в които ще се сглобяват летвите, се приготвят предварително за употреба. Те са грундирани, изваждат ноктите, винтовете, ако останат след предишния ремонт.
    горен таван
  • Първо, перваза на тавана е маркиран, премествайки се от ъгъла. Докингът, равен на 90 градуса, се извършва чрез ъглови разрязвания на съседните ламели. За постигане на висококачествен резултат се използва дърводелство. Има шаблони за създаване на ъгли, равни на 45, 60, 67,5 и 90 градуса.
  • Когато таван цокъл монтирани плоски или друга форма на гипс, то е поради значителното тегло може да се излива пломби падат, така че трябва да използвате допълнителен монтаж - чрез бара завинтва в дълги винтове стена. Шапката трябва да влезе изцяло в продукта, след това да се затвори с шпакла (да се чете:Как да шпакловка на тавана первази - препоръки").
  • Когато багетите са монтирани, е невъзможно да се направи без междинно докинг, независимо от дължината на тавана. При закрепване към замазката, ставите могат да бъдат направени под прав или наклонен ъгъл, след което те са затворени със същия материал. В противен случай, ситуацията с прилепването към лепило - тук са необходими само ъглови ъгли, в противен случай местата за контакт ще бъдат много забележими.
  • Според ГОСТ - таван корнизи трябва да бъдат монтирани на мазилката за това запълване на кухини под бара, и когато се използва с лепило, се прилага към части на профила, които ще бъдат в непосредствена близост до референтната повърхност. За добро прилепване към основата на багета, леко я натиснете срещу нея. Ако съставът на лепило е по-скоро рядка консистенция и замръзва веднага държим ръцете на постамента е необходимо толкова дълго, колкото на полимера не е частично се втвърдява. Избягвайте да губите време и усилия, за да помогне на следния метод: След прилагане на лепило до ръба лентите трябва да я държи във въздуха, а след това той започва да се втвърдяват, за да не се наложи за фиксирана дълго, за да се запази профила.
    широките предимства на таваните
  • Когато е необходимо да се монтира последният плинт, той трябва да бъде срязан по-дълго с един милиметър, отколкото е необходимо. След натискане на ставите те стават невидими.
  • След монтирането на таваните за таван всички места на прилепване към повърхността на стените и тавана трябва да бъдат внимателно запечатани с китката, в противен случай външността ще разваля видимата лента. Също така, не трябва да има пукнатини в ставите в ъглите и по пистите на ламелите. На дървени первази, те се отстраняват с шпакловъчен материал върху дърво, също така е възможно да се изреже тесната плоча от същия материал и да се изреже в слот.
  • Желателно е да закрепите каквито и да е багети, включително и полукръгла перваза на тавана, преди да залепете тапета.
  • Ъгли в стаята рядко са абсолютно прави, обикновено са няколко градуса или повече или по-малко, така че не можете да направите абсолютно точен ъгъл с помощта на столче. Тогава оформлението трябва да се направи ръчно. Лентата се поставя на мястото на монтажа с ударение в съседната стена и по ръба на профила на тавана, нарисувайте линия с молив. По същия начин идва с другата страна. По този начин первазът пресича линията, която тече от другата страна на ъгъла. Точката, разположена в точката на пресичане и по-ниската в ъгъла, са знаците за рязането, което прави връзката гладка и без празнини.
  • первази таван плоски предимства
    Като се следва всичко, посочено по-горе, трябва да се отбележи, че инсталирането на широки первази не се различава от инсталирането на други видове таванни первази. Изключението се отнася до мазилката, тя ще трябва да бъде фиксирана с винтове.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
    Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
    Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
    Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
    Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
    Как да инсталирате таван, изработен от експандиран полистиролКак да инсталирате таван, изработен от експандиран полистирол
    » » Широко приложение на таванни первази
    © 2021 BggeHat.com