Видове таванни первази с различни форми



За да направите интериора на някоя стая завършен, инсталирането на декоративни тавани на тавана (филетата) помага. Те са изработени от различни материали, имат разнообразен дизайн и се различават по стойност. Сравнително наскоро ставите на стените бяха украсени с цокъл от таванна хартия. Сега той е заменен от по-съвременни материали.

Видове таванни первази

На вътрешния пазар има широка гама от филета, за да се премахне пропастта между повърхностите на стените и таваните: разнообразието от цветови решения, форми и размери е учудващо. Видовете таванни первази се различават в материала на производство и начина на монтаж.
видове таванни первази
Изберете ги въз основа на решението за проектиране и индивидуалните предпочитания на собствениците на имоти. За да украсите стаята в един стил, цокли, греди, греди са избрани за основата. Когато купувате декоративни елементи за проектиране на таванната повърхност, трябва да вземете предвид височината на помещението, защото колкото по-високо е, толкова по-масивна трябва да бъде филето.
Видовете таванни первази, предлагани на потребителите, са както следва:
  • продукти от полистирол;
  • багети от полиуретан;
  • граници на поливинил хлорид;
  • дървени филета;
  • гипсова мазилка.
Стенни плочи от полистирол. Те имат подчертано облекчение, имат равна, матова повърхност. Те са изработени от полистирол чрез екструзия. характеристики на
полистироловите первази позволяват да се реализират най-оригиналните дизайнерски идеи. предимства тавански первази от полистирол се състои от тяхната евтиност, отличен външен вид, след боядисването те напомнят на настоящето мазилка. В същото време не може да не се споменат недостатъците им - това е твърдостта и уязвимостта на лентите и недостатъчната сила.
мек подов таван
Плинтуси от полиуретан (полиуретанова пяна). Тъй като каучукът се използва като един от компонентите за тяхното производство, тези продукти са по-трайни и гъвкави от EPS полистироловите торбички. Покритието от полиуретан улеснява изпълнението на работи свързани с довършителните работи на помещения, във вътрешността на които има много извити линии.
Всички видове таванни корнизи от полиуретан (полиуретанова пяна) са стабилни по отношение на температура izmeneniyam- те не поглъща влагата, те се използват в украсата на помещенията, където влагата е винаги присъства - това е най-бани, душове, басейни.
Сред предимствата на полиуретановите продукти са силата, хигроскопичността, гъвкавостта. Те също имат недостатък - по-високи разходи в сравнение с полистироловите первази.
Плинтуси от поливинилхлорид (PVC). Таванното формоване на багета от този материал се счита за най-икономичния вариант. Произвежда се в най-широката цветова палитра, с много различни модели и модели. Както можете да видите на снимката, те могат на външен вид да приличат на естествени материали, например дърво или мрамор.
разглобяем окачен таван
Техните предимства включват ниска цена, широк избор на цветове, хигроскопичност, лесна инсталация. Сред недостатъците на PVC багетите - лоша толерантност при високи и ниски температури, невъзможността за пребоядисване. За продажба има сгъваем таван плинт PVC с подвижна скоба за скрепителни елементи.
Дървени первази. Въпреки по-високата цена този традиционен вид филе е в търсене с много потребители. Таваните от тавана, които са направени от различни видове дървета, имат различни разходи, понякога могат да се различават стотици пъти. Повишеното търсене е свързано с качествените характеристики на продуктите, произведени от естествено дърво. Така цокълът от бор различава трайността, дълготрайността, екологичната съвместимост, естетическия външен вид.
Увеличаването на защитните свойства на дървените граници позволява метода на ултравиолетово втвърдяване. След това продуктите, изработени от естествена дървесина, стават по-малко склонни към вредни влияния, причинени от околната среда. Повърхността на такива багети е лесна за почистване и по-устойчива на повреди.
типове подови настилки
Предимства на дървените первази: простота на инсталацията - екологична безопасност - използване в интериора на дървени къщи и бани. От минусите са
недостатъчна степен на пластичност.
Подложка от гипс. За да се даде на стаята индивидуален стил и да се създаде красив интериор, деликатна и луксозна мазилка се използва за завършване на тавана. Тъй като гипсът е много пластмасов материал, професионалистите имат способността да правят от него бордюри за опънати тавани, които могат безопасно да бъдат приписани на декоративното изкуство.
Както и преди много векове, сега плинт от мазилка се отнасят до любимите методи за регистрация на повърхността на тавана от дизайнерите. Въпреки че цената на мазилката на автора, изпълнена по отделни поръчки и скици, одобрена за клиентите, е доста висока, популярността му непрекъснато нараства. Красотата и грацията на тези бордюри са възхитителни.
цокъл от гипсови предимства
Предимствата на гипсовите продукти са трайността, способността да въплъщават индивидуален дизайн, използването на екологично чисти материали при тяхното производство. Против - крехкост (поради това е трудно да се инсталира), значително тегло и висока цена.
Монтаж на таванни первази, подробно видео:

Подложка за опънати тавани

Плинтуси от полиуретан. Такива продукти се използват в последния етап на монтаж на опъващи конструкции. Предимствата на такива багети вече са написани в изделието, но по отношение на недостатъците - не е желателно да се залепят рафтовете на лентите към лентата, от която е направен таванът (прочетено:Поставка за тавани за опънати тавани: методи за монтаж").
Меки вложки. Те често се използват при монтажа на опънати тавани. Цената, която е с мек таван, се определя в цената на дизайна и се използва по подразбиране. Предимства - те са ненатрапчиви, меки, гъвкави. Недостатъци - липсата на модели и текстури, малка ширина (да се чете:Ширина на тавана: приложение").
цокъл за опъвам таван видове
Твърди вложки. Те се използват, когато се използва система за закрепване на зърна. Те имат редица недостатъци: голяма вероятност за повреда при монтаж и видимост на ставите.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Широко приложение на таванни первазиШироко приложение на таванни первази
Как да изберем таван бордюр бордаКак да изберем таван бордюр борда
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Окачен таван за видовете баниОкачен таван за видовете бани
Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
» » Видове таванни первази с различни форми
© 2021 BggeHat.com