Таван за монтаж на опънати тавани



За да проектирате повърхността на платното изглеждате завършено, използвайте декоративен цокъл за опънати тавани, които са залепени по периметъра на стаята. Какъв е резултатът, можете да видите на снимката.
Таван под основата на окачения таван (наричан още филето отгоре) е крайното докосване за ремонт и довършителни работи. Той има формата на мазилка или колона и е предназначен да затвори ставата, която се формира между тавана и тапета (в случай на нормални ремонти) или да направи невидима разлика между тъканта на окачената конструкция и стените.
цокъл за опънати тавани
При производството на филета се използват материали като полиуретан и полистирол, обикновено светли цветове, което води до таванни первази за опънати тавани. Що се отнася до размера му, то по дължина може да има от 130 сантиметра, а ширината - до 8 сантиметра.
Най-предпочитаният вариант е изборът на пластмасови или дървени первази, тъй като те имат значителен експлоатационен живот, а освен това е направен от екологично чист материал.
Най-трудният момент при монтажа на филетата е поставянето им в ъглите на стаите. Има няколко начина за решаване на този проблем.

Начините на монтиране на таванната перваза

Метод номер 1. Тя ви позволява да спестите значителна сума. Доста често ъглите се продават отделно от филетата, но в този случай е по-добре да се купят дългите ленти.
Плотът към тавана на опън е фиксиран в следната последователност:
  • комбинирайте шаблона върху две релси и маркирайте мястото, където ще бъде ставата им;
  • филето е поставено в табулатора малко по-далеч от марката с номер 45. Този инструмент е полезен, когато трябва да извършите точна работа, където ви е необходима маркировка. Столът е създаден специално за тези цели, така че процесът на рязане е значително опростен;
  • с помощта на режещ диск се извършва рязане;
  • Останалите ленти се нарязват на десния и левия елемент.
подложка към тавана на опън
Малка практика и дори тази, която за пръв път изпълнява филето рязане, го прави почти перфектна, съчетавайки шарката върху шаблоните. По този начин се извършва едновременно рязане на два ъгъла. Проблеми с това как да се залепи цокълът на окачения таван не възникнат, ако ъглите на стаята директно, но дори и да са малко по-малки или по-големи несъответствия са коригирани с помощта на стандартен нож.
По-рядко се среща ситуацията, в която има външни ъгли - след това таванът, изпъкващ за опънати тавани, не трябва да се поставя на стената, а на някакво ниво.
За да направите това, използвайте един и същ изпражнения:
  • Филето се притиска към повърхността, където трябва да бъде залепена;
  • с молив маркира началото на ъгъла;
  • използвайте инструмента, за да отрежете ъгъла. Лявата му част се нарязва по подобен начин.
При залепването трябва внимателно да следвате външния ъгъл таван багет за опъвам тавани, докато трябва да напуснете малка перваза. На първо място, двата ъгъла са изпробвани и закачени без лепило. Експертите препоръчват първоначално да купувате первази за окачени тавани с марж.
как да лепираш цокъла към тавана на опън
Метод номер 2. Ако няма желание да се занимавате с рязане на первази от пяна, можете да си купите готови ъгли. Има два вида - за вътрешна и външна работа. Така се улесняват свързващите манипулации, извършвани върху стената. Ако купувате готови ъгли, тогава такъв плинт на тавана на разтягане намалява времето за залепване с почти 2 пъти в сравнение с първия вариант. Покупката на крайни продукти сред потребителите е най-популярна.
Метод номер 3. Тази опция е решение на проблема за тези, които нямат желание да персонализират первази на ръка и да завършат дизайна на тавана качествено все още искат. В допълнение, готови ъгли не можаха да бъдат намерени.
Такива первази за опънати тавани имат редица предимства:
  • огромен избор от елементи;
  • възможност за реализиране на необичаен дизайн;
  • Лесна инсталация.
подложка под окачения таван
За да направите равномерни и идеални ъгли е възможно с използването на електрически мозайката, ако няма желание да закупите стол. При мозайката трябва да се постави посоката и да се постигне максимално гладко нарязване. Обикновеният трион не ви позволява да изпълнявате качествено работата си. Този инструмент, когато работите с пяна и полиуретанови листа изпъкнали влакна и трохи. Пластмасов окачен таван за опъващ таван е възможно да се изреже ръчна хартия над метала, след което мястото на рязането трябва да бъде леко почистено.
Пружинни дъски под окачените тавани производители компании, като правило, произвеждат определени размери (дължина и ширина). Но какво трябва да се направи с тавана, в който ъглите са заоблени и имат странни и нестандартни завои?
За да направите това, ивицата от первази се нарязва на части около 5 сантиметра в пълно съответствие с кривината на ъгъла. За да се образува един ъгъл, се изискват около 4-5 елемента. За да се осигури идеална връзка, филето трябва да бъде нарязано, без да се забравя да се премахне излишното лепило. След това, первазът се обработва с акрилен уплътнител и само след това се покрива с боя (виж също:Как да лепи опъвам таван - опции").
Как да лепи пластмаса за опъвам таван, подробно видео:

Изглаждане на первази

Stretch таван с перваза - чудесен начин да завърши повърхността на тавана в стаята, визуално подчертава интериора и всички негови предимства. Залепването на периметъра на помещението е за фиксиране на филетата върху тавана или стените (по-подробно:Колкото по-добре е залепеният таван").
Има няколко начина за лепене на основата към тавана на опъна.
Можете да направите това с:
  • специално лепило;
  • уплътнител;
  • замазка.
таванско окачване под окачения таван
Монтирането върху тапета с използването на специално лепило има редица недостатъци:
Използването на уплътнител или шпакловка е по-оптимално, защото позволява на основата да остане на мястото си, когато заменя старите тапети с нови.
Монтирането на опънати тавани с первази не изисква притежаването на специални умения и ако желаете, всеки, който има уменията да се справя с инструмента, може да се справи с тази задача. Прочетете повече: "Какво първо - опъвам таван или тапет: монтаж и залепване".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Как да изберем бордюра за опънати таваниКак да изберем бордюра за опънати тавани
Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
2-Степени опънати тавани - монтаж2-Степени опънати тавани - монтаж
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
» » Таван за монтаж на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com