2-Степени опънати тавани - монтаж



Опънати тавани - чудесна алтернатива на варосани или залепени повърхности. Те добре крият всички недостатъци на грубата основа и комуникация. Монтажът на опънати тавани не отнема много време, а в хода на работа почти не се образува прах. Следователно, те могат да бъдат инсталирани без дори да се извършват ремонтни работи в цялата стая. Наред с други неща, този метод на довършителни работи е дългогодишен - средният срок на експлоатация на структурите на таванните плочи е 15 години.
таванно таванно ниво 2
Сега има голям избор от платна - различни цветове, текстури. Ако искате по-необичаен и изтънчен дизайн, трябва да обърнете внимание на опънатите тавани на 2 нива.

Подготовка за инсталиране

Ще ви трябва:
  • чук;
  • рулетка;
  • остъкляване на ноктите;
  • молив и гума;
  • хартия за хартия;
  • тебешир;
  • една найлонова нишка;
  • гипсокартон;
  • дървени прътове;
  • отвертка;
  • удар;
  • дюбели, винтове.
таван на напрежение 2 нива
Създайте опъвам таван на 2 нива по-твърд от едно ниво. Ще отнеме повече време и усилия, но резултатът ще бъде много по-добър. В този случай самата мрежа за напрежение се простира до последното място. Преди да започнете работа от стаята, трябва да извадите обзавеждането, така че да не се намесва. Също така е необходимо да се има предвид, че за опъване на бельото стаята трябва да се нагрее до 70 градуса и да се отстранят всички предмети, на които може да се повреди такава температура.
Първо измерете височината на ъглите на стаята. От най-ниската от тях се отдръпнете надолу от 5 сантиметра и задвижвате остъкляване. След това, съсредоточавайки се върху този знак, маркирайте периметъра на цялата стая.
2-степените опънати тавани могат да имат различни дизайни, така че не забравяйте да нарисувате скица на бъдещата повърхност. Желателно е да направите това на хартиен милиметър или тетрад лист в клетка, а не на хартия. Благодарение на това е по-удобно да следвате създадения скица.
След това можете да поръчате напречната мрежа. Външният таван на 2 нива може да бъде матов или гланциран. Отличен дизайн ще изглежда, комбинирайки платна с различни текстури и нюанси. Най-често се предпочитат белите тонове - тази повърхност изглежда като перфектно измазана.
Когато платното се доставя, можете да започнете инсталирането на тавана. Първо, от нивото на влакно отстъпление още 5-6 сантиметра и едновременно издърпайте още един. Ако окачения таван на ниво 2 не докосва стената, няма смисъл да се прави маркировка. Контурът на второто ниво се прави маркер или креда. После, по протежение на изтеглената линия, прикрепете дървени пръти с необходимата височина (обикновено 10 сантиметра, но трябва да вземете предвид разликата в размера между стените). Ако се създаде заоблен ъгъл, тогава е необходимо да се използва гипсокартон - този материал може да бъде подложен на всякаква форма, но той все още ще бъде прикрепен към решетките.
След това преминете към окабеляване. Обикновено таваните с две нива на опън съчетават в себе си два вида осветителни тела - конвенционален полилей и прожектори. Най-добре е да инсталирате прожектори на второто ниво на структурата. Трябва да се има предвид, че мощността на лампите не трябва да надвишава 50 вата.
Монтаж на таван на две нива, подробно видео:

Монтаж на опъвам таван

За тази цел са необходими следните материали и инструменти:
  • удар;
  • профил;
  • дюбели, винтове;
  • отвертка;
  • PVC бельо;
  • закрепване на харпун;
  • топлинен пистолет;
  • декоративен плинт;
  • шпатула с върха на гума.
Профилът се установява от опънати линии, с изключение на местата, където таванът няма да докосне стената. На тези места, по дължината на дървените пръти, двата профила са прикрепени, за да се позволи свързването на две нива и закрепването на листовете.
След като стаята се нагрее с топлинен пистолет. Установете таванно ниво 2 само след като материалът се затопли до 65-70 градуса. Най-удобно е да работите, ако няколко хора са замесени в това едновременно - докато платното се простира около периметъра на стаята, някой го затопля с помощта на топлинен пистолет. По същия начин идва с второто ниво. Когато работите с пистолет за газова горелка, трябва да спазвате правилата за безопасност. 
Когато лентите са опънати, излишъкът от материала се напълва под профила със специална шпатула, която има гумен връх. В края на работата всички шевове са скрити с цокъл.
Дизайнът на тавани на две нива може да бъде всеки, но най-важното е да се направи правилно чертеж на тавана и да се премахнат размерите на стаята. Само в този случай дизайнът ще се окаже красив, както е на снимката. Направете повече от две нива, които не препоръчват - височината на стаята ще намалее значително и ще изглежда по-малка, отколкото всъщност е.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » 2-Степени опънати тавани - монтаж
© 2021 BggeHat.com