Как да направите самия таван на две нива



Какво представлява таванът на две нива? Това е съвременен начин на завършване, което позволява да се направят помещенията рафинирани и неповторими. Някога такива таванни структури бяха украсени с дворци на благородни хора. Най-новата технология позволява да се оценят предимствата на опънати тавани за хора с различни доходи.
монтаж на опънати тавани на две нива
Това стана възможно благодарение на замяната на лен с поливинилхлорид и полиестерни конци - изобретения на химическата промишленост. Тези материали са продукт на рафинирането на нефт. Днес всеки може да си позволи да украси интериора на стаята с таван за разтягане. Дизайнът на дизайна може да бъде различен - можете да го видите, като разгледате снимката. Най-често срещаните са прости кърпи, опънати по периметъра на стаята. По-луксозно изглеждащо многоетажно строителство. В интернет можете да намерите много информация по темата "опънати тавани на две нива: инсталация", така че ако желаете, можете да ги инсталирате сами.

Характеристики на монтаж на двустепенни тавани

Преди да започнете да създавате таванна структура, трябва да подготвите необходимите инструменти. Това са:
  • шпатула с кръгло острие;
  • чук;
  • перфоратор или ударна бормашина;
  • изграждане на сешоар за коса;
  • лазерно ниво за опънати тавани (може да се използва и хидравлично);
  • рулетка, молив за маркиране;
  • хамала за метал.
двустепенен монтаж на опънати тавани
Таваните за изработката на които е използвана тъканта, а не PVC фолио, се характеризират с по-топъл и по-мек нюанс във всички видове осветление. Когато се отразяват лъчите на слънцето върху повърхността на тавана, няма натоварване на очите, освен това такъв материал има много по-висок индекс на поглъщане на звука от PVC филма.
Преди да поръчате платна, трябва да решите проекта на конструкцията. Скицата трябва да бъде скицирана на хартия - толкова по-малко вероятно е да направите грешка. За да изчислите площта на платното, трябва да добавите 15 сантиметра към дължината на всяка стена - тези парчета материал ще бъдат презаредени в багета. Повърхността се получава чрез умножаване на дължината по ширина.
Монтиране на тавана на две нива, вижте видеото:

Опънати тавани са на две нива: как да се направи

Инсталацията започва с инсталирането на рамка от второ ниво. В този случай ще се създаде вълна от една стена в друга, леко изместена от центъра на повърхността. Рамката е изработена от шперплат с необходимата ширина - 12 сантиметра. Тя се нарязва и навлажнява с вода, така че след един час тя придобива необходимата гъвкавост.
какво представлява таванът на две нива
С помощта на винт и въже на тавана, направете вълна. За да направите това, в тавана се забива гвоздей, а към него е прикрепен кабел. На правилното разстояние един молив е прикрепен към края му. Сега можете да рисувате криви, дъги, кръгове във всяка посока.
Лазерното или хидравличното ниво маркира хоризонталните граници на тавана. С неговата помощ се правят етикети, както на първо, така и на второ ниво на бъдещия дизайн. Маркерите по стените са направени с боядисване. Когато вълновата линия вече е очертана от вълновата линия или се изчертава друг шаблон и границите на нивата са дефинирани, рамката се установява. Необходимо е за второто ниво на строителство. Как да направите тавана на две нива, ще бъде разгледан по-нататък.
как е таван с две нива на опън
По протежение на боядисаната линия към тавана са закрепени самонарезни винтове или дюбели, борови стълбове с височина 6 и дължина 10 сантиметра. Те също така се наричат ​​"босове", като всеки от тях ще изисква два винта. Те придават лента от шперплат фурнир с ширина 12 сантиметра. Що се отнася до дължината на лентата, тя трябва да съответства на размера на теглената вълна (за подробности: "Как се опъвам тавани"). Чрез инсталирането на таваните на опънати две нива, ние трябва да помним, че е необходимо разстоянието от 12 см от тавана до дъното на структурата, за да настроите светлината на прожекторите.
Лентата от шперплат е фиксирана с винтове за дърво с дължина 40 мм. Материалът е силно навлажнен с вода, за да се гарантира, че е взел правилната форма и върху него не са се образували фрактури. Продължаване на инсталирането на двустепенно разтягане таван не може да бъде по-рано от един час. През това време шперплатът ще придобие достатъчна еластичност, така че да може да бъде огънат и прикрепен към издатините с винтове. Лентата след изсушаване ще има предварително определена форма.
монтаж на опънати тавани на две нива със собствени ръце
На линиите, отбелязани върху стените на двете нива, се прикрепва багет или стенен профил. Първото ниво на тавана се препоръчва да се снижава възможно най-близо до бетонния под, но не по-малко от 3 сантиметра. Можете да видите как да направите таван на две нива на разстояние, за да разберете напълно технологията. Прочетете също: "Двуетажен окачен таван със собствените си ръце".
За рамката на шперплата, на височина 7 см от долния ръб, се закрепва закачалката за стена. За да се получи извита форма с метална хартия, тя се нарязва под ъгъл 30-40 градуса. На линиите, нарисувани по стените, има багети за първото и второто ниво. Те са закрепени с винтове за самозатягане и дюбели на всеки 10-15 сантиметра. На местата, където профилите са свързани, разстоянието трябва да бъде 2 сантиметра. За припокриване на второ ниво прикрепете кутията на прожекторите. Електрическата инсталация е свързана и с осветителни тела. За окачени тавани се препоръчва да се изберат прожектори със заграждащи се височини.
монтаж на тавана на две нива с вашите ръце
Платно от второто ниво е разположено върху пода и след това е закачено в скобата на профила по периметъра на рамката със шпатула. Първо, материалът се простира на две срещуположни стени, а след това на другата. Ако има бръчки по него, те се затоплят със сешоар, докато изчезне.
След като тъканта е опъната към рамката на второто ниво, същото се прави с първото ниво. Случаите на лампи се усещат с пръсти и на тях се залепват специални пластмасови защитни пръстени - те са необходими за предпазване на материала от прегряване. Също така, за да се предотврати това, се препоръчва да се инсталират LED лампи в окачени тавани - те практически не се нагряват и консумират електроенергия икономично. Когато лепилото изсъхне, тъканта вътре в пръстените се изрязва и прикрепва фитингите.
В това как да се направи таван на две нива, няма нищо сложно. Необходимо е само стриктно да се следват инструкциите за монтаж на таванната конструкция.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
2-Степени опънати тавани - монтаж2-Степени опънати тавани - монтаж
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Светещи таванни таванни начини за създаванеСветещи таванни таванни начини за създаване
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Как да направите самия таван на две нива
© 2021 BggeHat.com