Простиращият се таван на две нива със собствените си ръце реши проблема



Различните опънати тавани се различават по външния вид и лекотата на монтаж. Изглеждат особено добре в големи, високи стаи. За да създадете опънати тавани използвайте винилов филм или специален плат. Има няколко вида повърхност - матово, лъскаво, сатен. Също така трябва да се отбележи голям избор от цветови решения, които ви позволяват да реализирате различни дизайнерски идеи. Възможно е да се комбинират опънати тъкани с други материали, например гипсокартон, създавайки двустепенни таванни конструкции.
преход на нивото на тавана на опън
Простри тавани са удобни, красиви, практични. Те служат повече от десет години, се инсталират бързо и без прах, успешно прикриват електрическите кабели и други комуникации.
Обикновено специалистите се занимават с монтаж на конструкцията, но ако искате, можете сами да направите това. Стартирайте двустепенно ниво опъвам таван със собствените си ръце това е напълно възможно.

Характеристики на опъващите структури

Преди да решите да инсталирате таванната система, трябва да разберете за техните предимства, недостатъци и характеристики.
Те имат такива предимства:
  • създаване на гладка повърхност за кратко време;
  • защита от наводнения;
  • атрактивен външен вид.
опънати тавани на две нива
Таваните в апартаментите обикновено далеч не са перфектни, а разликите във височините са доста значими и забележими. За да изгладите повърхността, е необходимо да я измажете и това отнема много време и усилия. И с помощта на опънати тавани можете бързо да получите идеално гладко покритие, приятно за окото. Освен това изборът на платна е много широк, така че можете лесно да изберете този, който най-добре отговаря на ситуацията в стаята. Например, можете да направите опънати тавани на две нива.
Никой не е имунизиран от наводнението. Рядко не срещна ситуацията, когато съседите наводниха. Ако инсталирайте опънат таван със собствените си ръце правилно не можете да се притеснявате за безопасността на ремонтите и мебелите - платното не пропуска водата. За да се премахне последствията от потопа, ще трябва само да се отцеди, събрана в пространството на тавана вода, освобождавайки на ръба на мрежата на едно място, или да го направите през отвора за хващане.
Проектиране на тавана на две нива
Както всяко друго покритие, опънати тавани също имат своите недостатъци.
Те включват:
  • нестабилност;
  • PVC филмът не понася ниски температури;
  • висока цена на спално бельо и инсталация.
Най-важният недостатък на системите за напрежение е тяхната доста висока цена в сравнение с други варианти на обзавеждане. В същото време скоро няма да се налага ремонт, така че цената на картините е оправдана. Простиращите се тавани запазват оригиналния си вид повече от десетилетие, поради което, след като сте създали такъв дизайн, не е нужно да се притеснявате за нуждата от ремонт за дълго време. В същото време платната не могат да бъдат наречени силни - те могат да бъдат повредени от остър предмет.
Значителна сума ще трябва да плати за инсталирането на тавана. Колкото по-сложен е проектът, толкова по-скъп е неговият монтаж. За да спестите пари, можете да направите тавана на две нива с вашите ръце (повече:Как да направите опънати тавани със собствените си ръце: полезни съвети").
преход на ниво на таванно устройство за напрежение
PVC тавани не се препоръчват за монтаж в стаи, които не се отопляват през зимата - те се деформират при ниски температури. За тях е по-добре да избират тъкани от плат, за които ниските температури нямат ефект (да се чете:Как да изберем най-подходящия таван - ние решаваме заедно").
Сега в Интернет можете да намерите много инструкции за това как да направите тавана на две нива с вашите ръце. За да вземе решение за дизайна, си струва да видите снимката. Още по-добре да се разбере технологията за редактиране може да се използва видео тренировка.

Подготовка за инсталиране на таван

Най-трудното нещо, което очаква при инсталирането на тавана:
  • като се правят измервания - е много важно да направите това правилно, за да получите перфектно плоска и красива повърхност;
  • Рязане на тъканта - всяка грешка може да доведе до повреда на скъпи материали;
  • работа с оборудване - по време на инсталацията е необходимо да се използва пистолет за гасене на топлина и е важно да се спазват всички изисквания за безопасност.
преход на нивото на тавана на опъване от собствените си ръце
Независимо от дизайна на тавана на две нива, е необходимо да се подготвят такива инструменти и материали:
  • отвертка;
  • перфоратор за фиксиране на профили към стени;
  • ниво за маркиране;
  • топлинен пистолет с газов цилиндър - за да се разтегли бельото, трябва да се нагрее;
  • профили за рамката;
  • напречна мрежа;
  • гипсокартон;
  • стълба;
  • Специални остриета и шпатули за опъване и закрепване на острието.
как да направите опънати тавани на две нива
Преди да започнете да правите рамка за тавана на две нива, трябва да изпълните подготовка на тавана под опънати тавани. Грубо таван задължително почистване на стари, падаща мазилка, направете окабеляване на електрически проводници, ги кара да местата, където те ще бъдат в бъдеще осветление. Повърхността се обработва с антисептичен грунд за да се предотврати мухъл и плесен - протегна платно не "диша", така че в празнотата на тавана създадени идеални условия за тяхното съществуване.
Двустепенна опъвам таван - монтаж на рамката, подробности за видео:

Монтаж на двустепенни конструкции

Преди да поръчате платно, трябва да помислите върху дизайна на бъдещия таван. На скицата трябва да се отбележат всички подробности, включително преходът на нивото на тавана на напрежението, разположението на осветителните тела. След като вземат мерките, те правят поръчка в компанията, ангажирана в производството на конструкции.
Инсталацията започва с създаването на рамка, инсталирането на багети за закрепване на ножа. На рамката на правилните места прикрепени гипсокартон, shpaklyuyut и боя, инсталирайте тела. След това започват да издърпват платното, като го подгряват с терморегулатор до температура 70 градуса. Отопляемият филм се фиксира в профила с помощта на шпатули. В отворите, приготвени за приспособленията, инструментите се вмъкват и листата се закрепват към тях със специални ключалки.
скелет за таван на две нива с ваши собствени ръце
Дори най-простите версии на опънати тавани на две нива няма да бъдат скъпи. Колкото по-сложен е дизайнът, толкова повече ще трябва да плати за него. Ето защо, за да спестите пари, много хора предпочитат сами да направят това. Информация за инсталирането на тавани в нашия сайт е много, така че ако има дори малко опит в ремонта, можете да се справите с тази задача (повече: "Как да направите самия таван на две нива"). Въпреки това, той е да се припомни, че самите картини са скъпи, освен това те могат лесно да бъдат повредени по време на инсталацията. Ако има поне малко съмнение в своите способности, по-добре е да се възложи монтирането на опънати тавани специалисти.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Какви опънати тавани са по-добре плат или PVCКакви опънати тавани са по-добре плат или PVC
Недостатъци на опъвам тавани, нека да разберемНедостатъци на опъвам тавани, нека да разберем
Stretch тавани бизнес оферта от компанията mos silingStretch тавани бизнес оферта от компанията mos siling
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
» » Простиращият се таван на две нива със собствените си ръце реши проблема
© 2021 BggeHat.com