Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството



След като решихме да инсталираме скрити корнизи в стаята, трябва да си спомним многото нюанси, които съпътстват инсталирането на този дизайн. Най-внимателно трябва да се обърне внимание на работата, като се инсталира скрита корниз в тавана на разтягането. Това може да се обясни с факта, че след инсталирането на опъващата кърпа е невъзможно прикрепването към неговата гъвкава повърхност на някакви твърди и тежки елементи.
опънати тавани
Но има няколко начина да инсталирате скрита завеса в тавана на опън:
  • стандартна стена;
  • скрита корниз;
  • монтаж на предварително монтирани дървени греди или метални профили.
Нека да разгледаме по-отблизо как да инсталирате скрити корнизи за опънати тавани.

Основна информация

Какво представлява скрита корниз в тавана за разтягане? Това е такава опция за инсталиране, при която корнизът е невидим за браузъра, тъй като е в специална ниша между стената и тавана (по-подробно:Ниша под корниза в таванния участък"). С този проект може да се постигне изключително красив външен вид - с впечатлението, че завесите плаващи във въздуха Този метод дизайн често се използва за оптично увеличение в височина Освен тази форма на дизайн се използва не само в частни домове или апартаменти, но и .. .. в офиси, хотелски стаи, и т.н. Това е, окачен таван и скрито перваза могат да бъдат инсталирани във всяко помещение, в което са необходими завеси (прочетете също: "Скрита завеса за пердета от гипсокартон").
Простиращ се таван и скрита корниз
Както е посочено по-горе, таванът за разтягане не покрива напълно повърхността, но е от стената с прозорец на разстояние 20 см. В този момент мебелен ъгъл е прикрепен към основата на бетонната плоча. След това се монтира дървена греда. В средата на гредата е инсталирана стена багета. Това е необходимо, за да се гарантира, че кърпата за таван е здрава и прикрива такава грозна конструкция от ъгъл и бар. В центъра на оформената ниша, стрехите са фиксирани. Изглеждането му няма значение, тъй като корнизът е скрит и никой няма да го види така или иначе. Основното изискване за този елемент е надеждността на закрепването на завесите, лекотата и гладкостта на движението на пръстените или куките.
Друг метод за декориране на вашия дом е да инсталирате допълнително осветление. За да създадете уютна атмосфера или да разделите помещението на функционални зони, препоръчително е да използвате диодни ленти. Те консумират малко електричество и в същото време дават ярка светлина.
как да направите скрита корниз в разтегателен таван
Още по-голяма изключителност може да се отдаде на използването на нестандартни цветове на осветление (червено, жълто, зелено). За стаи в консервативен стил, по-добре е да изберете обичайните бели или латексови лампи. Освен това можете да инсталирате динамично осветление, което автоматично може да промени цвета на фоновото осветление, както и неговата интензивност.
Особено добре изглеждащи опънати тавани скрит корниз, който подчертава дизайнерското решение на цялата стая. Такива дизайнерски техники често се използват при проектирането на ресторанти и нощни клубове. Използвайки различен цвят и интензивност на осветяване, можете да получите напълно различен характер на атмосферата в стаята - от мека романтична до динамична дискотека.
Устройството на скритите стрехи в тавана на напрежението, подробно видео:

Предимства на опънати тавани със скрита корниз

  • Невероятен външен вид. Това е чудесен начин да украсите всеки интериор. Изборът на опънати тавани с скрити корнизи ви позволява напълно да покажете чувството си за стил и да обмислите дизайна на къщата до най-малките детайли.
  • Разнообразие от декоративни техники, които ви позволяват да създадете дизайн на няколко нива или да разделите помещението на определени места.
  • такъв Опънати тавани и корнизи Не са ограничени от височината на помещението и неговата площ.
  • Възможно е да се използва абсолютно всяка корниз - от най-прости, до автоматизирани. В този случай самият елемент няма да бъде част от интериора.
как да направите скрити корнизи за опънати тавани
  • Наличието на разходите за работа.
  • Възможността за използване на най-простият дизайн на корнизи.
  • Ако сравните този таван с други опции, при които изборът на корниз е от решаващо значение за образуването на типа стая, веднага става ясно колко лесно е да се оборудва този тип таван.
  • Предимствата на опънати тавани с скрити корнизи са неоспорими. В този случай корнизът може да се постави както от едната страна на тавана, така и по целия му периметър, като се добави гъвкавостта при създаване на всеки дизайн на помещението.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на опъна таван към инсталацията на таванаМонтаж на опъна таван към инсталацията на тавана
    Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
    Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
    Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
    Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
    Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
    Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
    Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
    Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
    Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
    » » Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
    © 2021 BggeHat.com