Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности

За да се съсредоточите изцяло върху завесите и да създадете плавен преход от тавана, се използва популярен елемент в интериора - таванна корниз. Неговата форма, материал, оборудване и методи на прикачване може да се различават. Днес ще говорим за инсталирането на таванска корниз от пластмасови профили върху различни повърхности.

Профилирана таванна корниз - основно оборудване и видове монтаж

Таванът корниз е изработен от различни материали, но пластмасовият профил е много популярен в модерния интериор. Това е куха гума с една или повече линии за фиксиране на куки. Горната част на тавана е плоска. В зависимост от конфигурацията вече са предвидени монтажни отвори в профила или те трябва да бъдат пробити сами. В допълнение комплектът включва:

  • запушалка, ограничител на движението на завеси, тюл;
  • завъртащи ъгли при 45 ° и 90 °;
  • качулки, ламели и други декоративни елементи за лицевата част на профила.
В допълнение комплектът от тавана на корнизи включва ъгли на завъртане при 45 ° и 90 °

В допълнение комплектът от тавана на корнизи включва ъгли на завъртане при 45 ° и 90 °

дължина на тавана корниз варира от 1.2 до 6 м. Ако е необходимо, винаги е възможно да се видя или ножовка мелница. Такива завеси за завеси са представени в три основни цвята: бяло, бежово, кафяво. Масивността на завесата, определя броя на редовете за монтаж - от 1 до 4. За да се мотае две прозрачни пердета и покупка триплекс таван корниз тежката завеса, могат да издържат на големи натоварвания. Едноредовите конструкции се считат за декоративни, подходящи за окачване на завеси и завеси. Тежки добре да си купите четири редови релси масивни завеси, най-силният от представените варианти. И ако искате стандартна функционална версия, инсталирайте двуредов профил.

Предимствата на пластмасовите опции спрямо други материали

За закрепване на корнизът към тавана се използват пластмасови, алуминиеви и дървени конструкции. Нека анализираме подробно предимствата на корнизи от пластмасов профил и да ги сравним с други опции.

Пластмасите не са податливи на ниски и високи температури, могат да издържат на висока влажност. Това означава, че можете да окачите коридора на тавана както в дневните, така и в спалните с относително стабилни температурни условия, както и в лоджията, на балкона и други помещения с влажен въздух.

Пластмасови корнизи имат ниско тегло и лесно могат да вземат извити форми

Пластмасови корнизи имат ниско тегло и лесно могат да вземат извити форми

Дизайнът на пластмасата не гори, но се стопи, не излъчват вредни вещества. Сейф за монтаж в детските стаи. Материалът не абсорбира миризми. За да почистите повърхността на мръсотията, е достатъчно да изтриете корниза с влажна кърпа. Пластмасата може лесно да бъде изрязана с ръчна хартия, монтирана в хоризонтална, вертикална равнина, лесно приемайки извити форми и завои на тавана. И, разбира се, едно от основните предимства на пластмасовите таванни корнизи е лекотата на материала, за разлика от металните и дървени конструкции, които, в допълнение към голямото им тегло, имат увеличени изисквания за закрепване. В допълнение, цената за дървени корнизи започва от 3500 рубли. Това е 5-6 пъти по-висока от цената на пластмасовите профили.

Закрепване на стрехите към бетонния таван постепенно

За да закачите таванския корниз, имаме нужда от следните инструменти и монтажи за монтаж: електрическа бормашина, отвертка, отвертка, винтове, молив за маркиране.

Първата стъпка е да се събере корнизът според инструкциите. След това измерваме дължината на профила и ширината на тавана, ако е необходимо, коригираме корнизът до размерите, като използваме метална резачка и остър кареличен нож. В отделен комплект на комплекта ще намерите куки и пластмасови тапи. Първо прекарайте куките в жлебовете отстрани на конструкцията. Затворете страничните ръбове на стрехите с тапи, които предпазват куките от подхлъзване.



Втората стъпка е маркирането на скрепителните елементи. Поставяме корнизът на мястото, където ще бъде фиксиран, през дупките, които правят марки с молив. Понякога липсват фабрични дупки в корниза. Ние ги правим независимо с стъпка от 30-40 см и диаметър, съответстващ на размера на пластмасовите щепсели. За да направите маркера гладък, препоръчваме ви да нарисувате асистент, който да поддържа ръба на профила. Като алтернатива поставете двустранната самозалепваща лента от плоската страна на стрехите на няколко места и я фиксирайте към тавана. Сега не можете да се притеснявате, че профилът ще се движи, и тихо правете маркировки и дупки за дюбелните винтове.

При монтиране на тавана, дупките се перфорират с бормашина

При монтиране на тавана, дупките се перфорират с бормашина

Третата стъпка е перфорирането на дупките. След маркирането можете да фиксирате профила на тавана. Пробийте дупките с бормашина и поставете пластмасови дюбели, най-накрая фиксирайте корнизът с винтове, затворете дупките с пластмасови тапи. В края на краищата ние оформяме пластмасовия профил с декоративни елементи, ако са предвидени. Монтирането на коридора на тавана е завършено. Този алгоритъм за закрепване е подходящ и за монтаж на дървена повърхност.

Често капитаните прилагат още една възможност за фиксиране - върху течни нокти. Този материал е в състояние да издържи натоварвания до 80 кг.

Ето защо, ако нямате винтове, но има течни нокти, ние извършваме монтажа на тавана корниз към бетонната повърхност в следната последователност. Почистваме основата от замазка, следи от боя, грунд и ниво. Изчакаме, докато повърхността бъде напълно суха, обезмаслете я. Използвайки владетел и молив, правим белези за фиксиране на пластмасовия профил на тавана. Нанасяме зигзагова линия върху плоската част на корниза с течни нокти и я притискаме здраво към маркираната повърхност. След около 20 минути материалът напълно се прилепва към основата.

Характеристики на монтажа към опънат таван и повърхност от гипсокартон

Ако трябва да фиксирате коридора на тавана към опънатия таван, помислете за нюансите на инсталацията. Изберете опцията за прикачване - видима или скрита. За да закачите правилно тавана на коридора, преди да разтегнете тавана, направете ипотека от дървения лъч, като го поставите върху металните окачвания. Резервоарът трябва да е близо до тавана на опън. След затягане на тавана корнизът се фиксира с винтове. Отворите за закрепване на платното не се пробиват, а се изгарят и подсилят с полимерни пръстени.

При монтажа на стрехите към тавана за опъване, той е прикрепен към вградения лъч

При монтажа на стрехите към тавана за опъване, той е прикрепен към вградения лъч

Скрийте тавана корниз и визуално повдигане на тавана ще помогне за защита на профила в ниша. За да го създадеш около периметъра на стаята, е фиксирана багета. На разстояние 10-20 см от прозореца закрепваме дървения лъч. Пропастта между стената и багета ще бъде ниша. Поставяме в него платформи за метални окачвания с помощта на винтове за самозатягане. След разтягане фиксирайте коридора на тавана към нишата на поставените платформи.

Друг крехък материал, който също има тънкостите на монтиране на тавана корниз - гипсокартон. Тъй като такава повърхност не е в състояние да издържат на високи натоварвания, монтаж профил работи с помощта на дюбели или винтове пеперуда чадър. Те равномерно разпределят натоварването, сухото строителство не се изплъзва под тежестта на короната. Като алтернатива, използвайте анкерни болтове, като ги задълбочите в бетонната основа с 5 см. Това ще бъде достатъчно, за да се създаде стабилна основа. Можете също така да направите ипотека от дървен лъч, както в случай на опъвам таван.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Сортове и характеристики на завеси-щориСортове и характеристики на завеси-щори
Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
Монтаж на щори на прозорциМонтаж на щори на прозорци
» » Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
© 2021 BggeHat.com