Закрепването на корниза до тавана го направете сами



Таванските корнизи служат за закрепване на завеси и завеси, а също така изпълняват декоративна функция. Обикновено те са изработени от PVC (поливинилхлорид). Корнизът се състои от куха гума и една или няколко успоредни линии за различни завеси. В това как да оправим коридора на тавана, няма нищо сложно, вие можете сами да управлявате това произведение. Не забравяйте, че пластмасата е доста крехък материал, така че тежките завеси на бара от него не могат да бъдат окачени: под тежестта на тъканта, те могат да се счупят.
Таванските корнизи са разделени на типове. В съответствие с дизайнерските характеристики те са:
  • единична;
  • две;
  • три;
  • четири ред;
закрепване на таванските корнизи
Според вида на закрепването те се отличават със следното:
  • върху окачвания и скоби;
  • като използвате дупката в продукта.
Корнизи могат да имат разнообразие от дизайни, фантазия форми, имитират скъпи материали. С помощта на тези дизайни е възможно да украсите стаята. Как изглежда, може да се види на снимката.

Избор на таван формоване

Преди да прикрепите коридора към тавана, си струва да научите за правилата за избора на тези продукти. В същото време е необходимо да се обърне внимание не само на външния вид на структурата, въпреки че играе важна роля в дизайна на помещението, но също така и метода на привързване. За да изберете правилната корниз, е необходимо да измерите отварянето на прозореца, да определите завесите, които ще се мотаят върху нея (повече: "Как да изберем корнизи за таван за завеси").
Козирката на тавана не трябва да пречи на отварянето на прозореца. Ето защо е най-малко 5 сантиметра над отвора. Извадете стрехите от стената, така че завесите да не докосват ръба на перваза на прозореца, батериите, дръжките на прозорците. Ако възнамерявате да окачите няколко вида завеси, трябва да се ориентирате към този, който е най-близо до прозореца.
как да монтирате корниз до тавана
Що се отнася до дължината, по-добре е, когато завесите се отворят, отворът се отваря напълно. Оптималното разстояние от краищата на стрехите до склоновете на прозореца е 30-40 сантиметра. Но тази стойност може да варира в зависимост от местоположението на отворите на прозорците, плътността и ширината на завесите, както и личните предпочитания.
За тежки завеси се препоръчва използването на метални изделия, но е подходяща и трайна широка пластмаса. Монтирайте ги по-добре през дупките в гумата. При избора на дизайн, е желателно да знаете колко завеси ще се закачат върху него - броят на гумите зависи от това. Например, ако имате намерение да окачите тюл, завеси и ламбрекени, трябва да купите и да разберете как да закрепите триредовите корнизи на тавана.

Закрепване на тавана на корниз

Продуктът се нарязва на желаната дължина, като се използва метална хартия и квадрат. След това те съберат структурата, като поставят извитите детайли на краищата на корниза. Ако продуктът е директен, поставете специални щепсели, така че куките да не излитат.
В средата на коридора се прави специална дупка с помощта на две свредла с различни диаметри. Започнете да го пробивате в предната част на продукта с голяма сеялка - диаметърът му ще позволи на винта за самонарезване да не изпъква над повърхността. Когато размерът на депресията стане равен на височината на капачката, свредлото се сменя на по-тънка. Същите отвори се пробиват по цялата дължина на конструкцията. Колкото по-тежка е тъканта на завесите, толкова по-малка е разстоянието между закрепващите елементи.
как да се определи тавана корнизи
Корнизът се нанася върху тавана по такъв начин, че оста на симетрия на продукта и прозорците съвпадат вертикално. Чрез централната дупка в конструкцията направи знак на тавана (прочетете също: "Таван завеси: как да се определи").
За да фиксирате корнизът към тавана, използвайте бормашина и тренировка в бетонна основа, за да пробиете дупка, в която е поставен дюбелът. Дизайнът е фиксиран върху един винт с резба. Корнизът се изравнява, върху тавана се поставят други маркировки и дупки се пробиват. Укрепване на конструкцията на гвоздеите. За инсталирането на широки корнизи се препоръчва да се правят дупки не в един, а в два реда.
Свържете пластмасови корнизи към дървени тавани много по-лесно. Необходимо е само да се извърши маркировката и да се фиксира продуктът с помощта на обикновени винтове.

Монтаж на корнизи на скоби

Корнизи с монтаж на тавана под формата на скоби са още по-лесни за инсталиране, тъй като вече имат отвори за крепежни елементи. Алгоритъмът работи подобно на предишния метод, но има някои функции.
Първо, цялата конструкция е сглобена. Нанася се върху повърхността и през скобите се маркират местата за крепежни елементи. На маркираните маркировки в тавана пробийте дупки и поставете дюбели в тях. Прикрепете корниз с винтове. Прочетете също: "Монтаж на щори към тавана: монтаж без специалист".

Закрепване на корнизи към тавани от гипсокартон

Закрепването на таванските корнизи към гипсокартонени конструкции не е особено трудно, но се препоръчват само леки тъкани за окачване върху тях. Вие също трябва да изберете светлина завеса пръчка. Работният процес е идентичен с описания по-горе.
Друго нещо, ако планирате да виси тежки завеси. Първо определете бъдещото местоположение на корниз. На тези места са монтирани дървени огради, които ще допринесат за по-надеждното му прикрепване към таванната конструкция.
как да прикрепите коридора към тавана със собствените си ръце
Много по-лесно е да правите маркиране, като се съсредоточите върху вече закупения продукт. Фиксиращите пръти са закрепени към бетонната основа, където трябва да се монтира корнизът. Важно е да се вземат предвид техните размери. По този начин дебелината на лъча трябва да бъде по-малка от разстоянието между структурата на гипсовата плоскост и тавана, а дължината и ширината на ипотеката да надвишават подобни стойности на корниз (виж също:Корниз в тавана на гипсовата плоскост: опции на устройството").

Монтиране на корнизи по стените

Доста често се случва първо да се извършват ремонтни работи в стаята и едва тогава да се избира корнизът. Проблеми с това как да се фиксира корниза до тавана, няма да възникнат, ако е просто боядисан или стенен. Но ако е инсталирана конструкция с напрежение или окачване и ипотеките не са монтирани, стане невъзможно да прикрепите продукта към тавана. В този случай има два изхода, но в тях закрепването е направено към стената.
В първия случай използвайте скоби, те се избират по ширината на стрехите и се свързват с тях винтове. Във втория под тавана на стената поставете монтажния лъч от дърво и го прикрепете към дизайна за завеси. Но тя трябва да бъде украсена.
Как да инсталирате корниз, подробно видео:

Монтаж на корнизи върху опънати тавани

Монтирането на таванските корнизи на опъващата се кърпа в много хора повдига много въпроси. Това е разбираемо, тъй като платното, използвано за структури с таванно тяло, не може да издържи много на тегло, а пробивите могат незабавно да се увеличат по размер (прочетете:Прикрепване на тавана за опъване към тавана: инсталационна система").
Решете решението, да се използва тава завеси за таван за опънати тавани ще бъде или не, е необходимо още преди инсталирането на таванния участък, тъй като за него ще е необходимо да се поставят специални разтвори върху основата на бетона. Ако не са монтирани, няма никакъв въпрос за закрепване на таванските корнизи. Препоръчително е да закрепите тези части, дори преди да се обадите на инструмента - той ще маркира своето разположение в чертежа. Освен това тъканта в производството ще бъде укрепена на местата, където ще бъде разположена корнизът.
как правилно да монтирате корниза до тавана
По време на монтажа на опънат таван, специални пръстени са залепени към местата за монтаж на ипотеките. Те правят дупки, през които стрехите са закрепени към гредата (да се чете:Закрепване на прореза към тавана на опън: монтажни елементи").
Можете да използвате и втория метод за инсталиране. В този случай, в близост до прозореца направи малка ниша.
Този процес е следният:
  • на тавана, на разстояние, което е необходимо за монтирането на улея, монтирайте монтажна планка;
  • към този елемент, който не достига до стената, прикрепете опънатия плат (прочетете също: "Корица за окачени тавани: устройство и типове");
  • в получената ниша, корнизът е фиксиран към тавана по обичайния начин.
В зависимост от повърхността на тавана има различни начини за закрепване на корнизите. Но всички те са достатъчно прости, за да можете сами да вършите работата, без да прибягвате до специалисти.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
Ламбрекин за кухнятаЛамбрекин за кухнята
Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
Таван за подова настилка тип и функцииТаван за подова настилка тип и функции
Дървени таванни корнизи за завеси се инсталирамеДървени таванни корнизи за завеси се инсталираме
Монтаж на таванския корнизМонтаж на таванския корниз
» » Закрепването на корниза до тавана го направете сами
© 2021 BggeHat.com