Монтаж на таванския корниз



С това, разбира се, полезен декоративен елемент, като тавана корниз, можете да закрепите завеси директно от тавана повърхност себе си. Този тип фиксация по-специално ще бъде полезно за стаи с ниски тавани. Освен това, ако на стените има конструкции от гипсокартон, инсталирането на таванския корниз ще бъде най-доброто решение. Използването на такова устройство ще направи ненужно внимателно да се изчисли теглото на завесите.
монтаж на таванни корнизи
Ниска цена за таван корниз Заедно с високото си качество този елемент е уникален и почти незаменим. Корнизите също са много лесни за работа и нямат противопоказания за химическо третиране. Но за да се разбере как трябва да се извърши монтирането на таванските корнизи, трябва да знаете какъв вид корнизи има за тавана, а също и как да завиете правилно коридора към тавана. Точно това ще бъде обсъдено по-късно.

Видове стрехи за тавана

Основната разлика в таванските корнизи е проследена, преди всичко, в материалите, от които са направени. Моделите обикновено са изработени от алуминий или пластмаса.
Съществува и разделение на броя ремонтни редове за завеси. По този начин, корнизът може да има от един до четири такива редове, което дава възможност да се приложи всяко творческо решение, използващо ламбрекени, тюл и други подобни.
как да инсталирате тавана корниз
Според вида на конструкцията, коридора на тавана е разделен на три категории:
  • прости гуми на багажника, имащи една или повече водещи ивици;
  • корниз, оборудван с гума със завои;
  • Елемент с покритие от багета под формата на украшение.

Правилно изчисляване на дължината на корниз

За да се изчисли правилно дължината на коридора на тавана, е необходимо да добавите още 40 сантиметра към дължината на прозореца, след което напълно отвореният прозорец ще бъде свободен. В случай че се планира използването на дебели завеси, дължината може да се увеличи.
Това се случва, че два прозореца могат да бъдат разположени една до друга. В този случай е необходимо да добавите около 20-30 сантиметра към ширината на прозореца.
разстояние от тавана до стрехите
Важно е също така правилно да се изчисли разстоянието от тавана до извивката, тъй като този параметър трябва да бъде отблъснат по време на инсталацията. Така че височината на корниз от тавана трябва да се изчисли правилно, така че елементът не влиза в контакт с повърхността на тавана, но в същото време изглежда хармонично.
Важно е да се помни, че в случаите, когато отваряте прозореца не възникват никакви неудобства, монтаж на корниза на тавана се препоръчва да се извърши в съответствие с вдлъбнатината на стената 10 см.
Как да инсталирате тавана корниз, подробно видео:

Процесът на инсталиране на стрехите за тавана

За да разберете как да инсталирате тавана, препоръчваме да спазвате следните правила за инсталиране:
  1. Първоначално е необходимо да започнете подготовката на фондацията. Важно е повърхността на тавана да е гладка и гладка. В случай, че повърхността е снабдена с широка таванна плоскост, тя винаги може да бъде нарязана на грешна ширина.
  2. След това маркирайте тавана с идентична вдлъбнатина от дясната и от лявата страна на прозореца.
  3. Понякога в комплекта с корниз има надлъжен слой под формата на орнамент, който трябва да се подготви предварително (прочетете също: "Таван завеси: как да се определи").
Височина на тавана от тавана
  • С помощта на перфоратор е необходимо да се пробиват отвори и да се фиксира оборудването на тавана с колчета, като интервалът между тях трябва да бъде 60 сантиметра. Ако на базата на корниза служи мека пластмаса, а след това го закрепете към дюбелите няма да работи, така че в тази ситуация е по-добре да се намалят метални пластини и ги поставете в дупките на задния панел, така че те са подходящи за всеки един от дупките.
  • Освен това се изисква да се вмъкват куките, предназначени за завеси, в гумата и да се затварят ъглите посредством заглучка.
  • За правилното фиксиране на корнизът към тавана от гипсокартон е необходимо да се използват специални дюбели, предназначени за този материал. Те се различават от стандартните скрепителни елементи е, че те работят с клиновидни вътрешните странични стени на гипсокартон, при което те са здраво захванати в материала (чете като: "Гипсокартон за пердета") Но си струва да си спомним, че максималният товар, разрешен за такива дюбели, е 5 килограма.
    монтаж на тавана корниз със собствените си ръце
  • Ако корнизът е монтиран за таван тип напрежение, схемата на работа ще бъде напълно различна. Освен това, че се изисква правилно да се изчисли разстоянието на стрехите от тавана, е необходимо да се направи основата за този елемент, който е представен с бар. Важно е дължината на този лъч да е идентична с дължината на самите стрехи, а такъв параметър, тъй като дебелината е по-малка с няколко милиметра от интервала от плочата до основата на тавана. След това трябва да издърпате тавана. Това, че не е деформирано на места закрепване на корниза до тавана трябва да бъдат монтирани пръстени. Освен това се изисква внимателно и точно изгаряне на отвори за самонарезни винтове. Ще бъде по-правилно да поверите тази работа на професионалисти, тъй като нито детайлните снимки на инсталацията, нито видеоклиповете от целия процес ще могат да покажат всички финини на тази работа. Като алтернатива, релсите за завеси за таванния участък могат да бъдат скрити, а след това не е нужно да пробивате дупки на повърхността.
  • На тази инсталация на корниз за тавана може да се счита за завършен.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
    Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
    Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
    Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
    Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
    Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
    LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериораLED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
    Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
    Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
    Скрито таванно осветление хармонично и надеждноСкрито таванно осветление хармонично и надеждно
    » » Монтаж на таванския корниз
    © 2021 BggeHat.com