Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани

Корнизът отдавна е незаменим елемент на интериора в дома на човека. Без него не можете да окачите завеси на прозорци, които не само предпазват стаята от прекалено ярка слънчева светлина, но и изпълняват декоративни функции. Инсталирането на стрехите за опитен инсталатор не отнема много време, но за начинаещите не е лесно да се справят с тази задача, въпреки че не е сложно.

Видове и особености на закопчаването на модерни корнизи

Преди да поведете корниз у дома, трябва да разберете типовете и характеристиките на тези продукти. На пазара има продукти в широк диапазон, те се различават помежду си по метода на закопчаването, конструкцията, материала на производство, както и предложения метод на монтаж.

Видове и особености на закопчаването на модерни корнизи

На корнизи на шина, обикновено можете да окачите няколко завеси

Сред най-популярните на пазара корнизи често са разпределени профил. Те са компактни и лесни за монтаж, най-вече от пластмаса и алуминий. Обикновено те са предназначени за монтаж на тавана, но в някои случаи могат да осигурят възможност за монтаж на стена. Има три вида профилни прътове за завеси:

  1. 1. Гума - правоъгълна, със специални канали за монтаж на завеси. Дизайнът ви позволява да висите като една плътна завеса и няколко тънки платна.
  2. 2. Гъвкава. Могат да им се дават различни форми, декорирайки интериора и правейки стаята по-привлекателна и оригинална. Те обикновено имат само една външна релса, така че те са подходящи за фиксиране само на една завеса.
  3. 3. Трудно. Продукти с един комплект завеси за завеси. Най-често те се сглобяват с друг тип напречна греда, така че можете да инсталирате няколко завеси.

Вторият популярен тип гребени е телескопичен. Това са малки, леки хоризонтални решетки, напълно скрити зад завесите, така че не е нужно да имат привлекателен външен вид. Те са изработени от различни материали, като се започне от естествено дърво, завършва с метали и пластмаса. Те винаги се монтират на стените с помощта на специални скоби или обикновени винтове.

Пръчки - са правоъгълни и кръгли, не са скрити зад завесите. Закрепването се извършва чрез връзки или пръстени, зашити към тъканта. Различни видове подобни продукти могат да бъдат проектирани както за монтаж на стена, така и за монтаж на таван, като се използват профилите, които се доставят с основния продукт. Може да има всички видове декоративни елементи, например, красиви ключалки. Изработени са от дърво, пластмаса и метал.

В някои случаи в домовете и апартаментите се използват тънки държачи за завеси. Те са стоманен кабел, опънат под тавана, на който куките или скобите са окачени с кърпа. Най-често те се използват в минималистичен интериор и позволяват монтиране както на стената, така и на тавана с помощта на скоби. Не е подходящ за окачване на завеси от тежки материали. За да изберете и правилен монтаж на корнизи за пердета в къщата със собствените си ръце, не забравяйте да се вземат предвид стила на интериорния дизайн използва завеси, материалите, от които направени по стените и тавана. Това е единственият начин да се гарантира, че инсталацията ще бъде извършена правилно и ремонтът ще доведе до декорация на стаята.

Характеристики на монтаж на стена - правилно окачване на къща корниз

За самостоятелното монтиране на държателите за завеси винаги се изискват специални консумативи и инструменти:

  • използвани крепежни елементи (винтове, скоби или други);
  • самата напречна греда;
  • матрица или лента;
  • бормашина;
  • отвертка;
  • молив.
Характеристики на монтаж на стена - правилно окачване на къща корниз

На първо място, трябва да направите оформлението на стените

След като всичко е подготвено, можете да продължите с избора на инсталационния сайт. Препоръчително е първо да се определи центъра на прозореца и от двете страни на мярката зададената точка на равно разстояние от туристическите ъгли за закрепване корниз. Препоръчително е да не поставяте скоби в непосредствена близост до отвора на прозореца. Минималното разстояние до прозореца от крепежни елементи хоризонтално трябва да бъде 30 см, а понякога и повече. Това разстояние ви позволява да отворите напълно прозореца, като натискате завесите. Също така е много важно да изберете правилното разстояние от тавана, преди да висете корнизът. В зависимост от вида на светлинния сноп, това разстояние може да варира от 5 до 15 см. Но ако е необходимо разстояние от тавана да се увеличи или намали, като тази стойност няма технически смисъл, стига продуктът погледна в органично стая. Много по-важно е правилно да се определи разстоянието на закачалката от височината до прозореца. Тя трябва да бъде такава, че можете лесно да отваряте и затваряте прозореца, независимо от позицията на завесите.



При маркиране на местата за монтиране на приспособленията е необходимо да се ориентирате към тавана, а не към рамката или нивото на прозореца. В много домове и апартаменти таван едва ли е идеално равна и ако шината установени на ниво, визуално стаята ще изглежда по-крива, че просто няма да добави към нея привлекателност.

Характеристики на монтаж на стена - правилно окачи снимката къща корниз

Скрепителните елементи се завинтват към стената с винтове

Когато се определят най-подходящите места за закрепване на корниза, е необходимо да ги маркирате на стената с маркер или молив. На тези места сега трябва да направите дупки, където впоследствие ще бъдат заклани върху дюбела. Освен това скобите се завинтват към стената с винтове и напречната греда се окачва върху тях с вече инсталираните крепежни елементи за монтаж на завеси. Сега остава само да оправим продукта на стената и да закачите завесата.

Правилата за инсталиране на напречните греди за завесите до тавана

Монтирайте корнизът на тавана не е по-трудно, отколкото на стената. Основната разлика между тези методи на монтаж е, че по време на маркирането избраните места за монтаж на скобите трябва да бъдат разположени на същото разстояние от стената. Не забравяйте за наличието на отопление на прозорец радиатор, ако е така, не е нужно да поставите корниз в непосредствена близост до стената.

Правилата за инсталиране на напречните греди за завесите до тавана

Пластмасовата корниза е фиксирана директно към тавана, без скоби

Броят на скобите за монтиране на продукта на тавана се определя, като се вземе предвид неговата дължина. Титуляр дължина завеса от 2 m може да бъде окачен на две крепежни елементи, разположени на ръба на своите за безопасен монтаж на дълги продукти е по-добре да се използва ръката 3, един от които има своя централна част закрепена към тавана.

Предлага се малко по-различна схема на инсталация за пластмасови профили, върху които е възможно окачването на завеси. Преди да монтирате напречна греда, трябва да сте сигурни, че има правилния размер. Най-често това е по-дълго от необходимото и в този случай ще трябва да бъде скъсено с резачка. След това трябва да го подготвите за инсталиране, като създадете дупки в него. За извършване на такава работа възможно най-внимателно, то е препоръчително да се използва сонда с различни диаметри - първо на външната страна на сляп отвор корниз създаден равен на диаметъра на шапката избран винтове, а след това на тънък сондаж направи сам. Най-добре е да се започне сондиране край центъра на напречна греда, а следващата дупка, за да се направи от двете страни на центъра на разстояние от 50 см. Ако имате намерение да се мотае тежки завеси в стаята, фиксиране на разстояние може да се намали с до 40 см, което позволява по-сигурно в профила на тавана.

Когато всичко е готово за окончателното инсталиране, трябва да поставите корниза до тавана, да маркирате молива на местоположението на бъдещите закрепвания и да пробиете през тавана необходимия брой отвори. След като включите дюбелите към тавана, нанесете корнизът и го фиксирайте с винтове. Инсталирането върху дървения таван е още по-лесно - просто завийте пластмасовия профил с винтове.

Така определянето на корниза за завеси в дома - това е осъществимо задача за всеки собственик, е важно да се избере своевременно монтиране статия и начин на прикрепянето му към стената.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
Сортове и характеристики на завеси-щориСортове и характеристики на завеси-щори
Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
Кои прозорци са по-добре да се поставят в частна къща функциите на различните моделиКои прозорци са по-добре да се поставят в частна къща функциите на различните модели
Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
Монтаж на щори на прозорциМонтаж на щори на прозорци
Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
» » Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
© 2021 BggeHat.com