Кои прозорци са по-добре да се поставят в частна къща функциите на различните модели

Правилният избор на прозорци ще подобри характеристиките на дома, тъй като те защитават помещенията от течения и също така имат положителен ефект върху топлоизолацията. В статията ще ви кажа как да изберете прозорци за къщи и вили.

Какви фактори трябва да имате предвид при избора на прозорци в къщата

На съвременния пазар има широка гама изолационни стъкла, които се различават по отношение на цените и техническите характеристики. От избора на продукти в стойността би трябвало веднага да се откажат от желанието да спаси изграждане и поддръжка може да доведе до инсталирането на нестандартни продукти, които не е в състояние да за дълго време, за да защити сградата от отрицателни външни фактори.

Какви фактори трябва да имате предвид при избора на прозорци в къщата

Качествените дървени прозорци могат да се конкурират с пластмаса

Много собственици са сигурни, че е по-добре да поставят пластмасови прозорци в частна къща, а дървените продукти не могат да се конкурират с тях. Но това не е така. Качествени прозорци с дървени рамки и днес са най-мощната пластмасова конкуренция и те могат да бъдат много по-скъпи и по-привлекателни. Първо, нека да разгледаме функциите на прозорците. Основната им задача е да осигурят достатъчно слънчева светлина, за да позволят на помещението да бъде удобно през деня, без да се използват изкуствени източници на светлина.

Освен това те са необходими за защита на наемателите от негативните ефекти на околната среда и на нарушителите, както и за осигуряване на висококачествено отопление на помещенията през зимния сезон. Тези задачи значително усложняват избора на продуктите, тъй като собственикът трябва да вземе предвид не само цената на стоката, но и нейната функционалност и визуални характеристики. Много е желателно да се подготвите за избор дори преди да започне строителството. В този случай можете да изчислите необходимия брой прозорци, техните размери и местоположения за бъдеща инсталация.

Модерни прозорци - пластмаса, дърво или алуминий?

Сред най-често срещаните и популярни видове прозорци за домове и апартаменти, има три вида:

  • пластмаса;
  • дървен материал;
  • алуминий.

В този списък видовете продукти са изброени според тяхната популярност със собствениците. Това означава, че най-популярните са стоките с пластмасови рамки, като почти на равна основа се конкурират продукти с дървени профили, а на трето място - алуминий. Пластмасовите продукти са най-популярни, защото се различават по най-атрактивната стойност, както и практичност, лекота на инсталиране и по-нататъшна поддръжка. На пазара на този тип прозорец са представени в широк диапазон. Ако е решено да се инсталират пластмасови прозорци с двоен стъклопакет в частна къща, препоръчваме да избирате между тях стоки от най-известните производители. Този избор гарантира високо качество на закупените продукти и тяхната издръжливост.

Разбира се, пластмасовите прозорци с двоен стъклопакет имат не само положителни характеристики, но и редица съществени недостатъци. Първият от тях е, че по време на употреба те са електрифицирани и привличат прах за себе си, в резултат - те често трябва да бъдат измити. В допълнение, те са по-ниски от дървените продукти по отношение на визуалните характеристики и външните параметри не са подходящи за всички направления на декориране на интериора.

Добрите и модерни прозорци с дървени рамки се считат за най-привлекателни. Те са елегантни, красиви и в широка гама от цветове и текстури, заради това не представлява трудност при избора на покривни материали. Тяхното предимство е фактът, че те осигуряват по-добра изолация дома от PVC продукти, тоест, през зимата, стаята ще бъде много по-добре защитени от ниски температури. Дървото е в състояние да издържа на големи механични натоварвания и има нисък коефициент на топлинно разширение, което може да бъде изключително важно за широкомащабното остъкляване - когато човек иска да направи стъклена цяла стена или част от нея.



Основният недостатък на дървените профили е тяхната висока цена. Това се дължи на цената, както и на широко разпространената погрешна представа за кратката продължителност на услугата, те не са толкова популярни и често срещани като стоките с PVC профил.

Модерни прозорци - пластмаса, дърво или алуминий?

Алуминиевите двойни стъкла рядко се използват

Алуминиевите прозорци с двоен стъклопакет, въпреки че не толкова често се използват в строителството, като PVC и дървени изделия, по технически характеристики не са много по-ниски от конкурентите. Алуминиевите прозорци се характеризират с много дълъг експлоатационен живот и не изискват никакви усилия за поддръжка. Алуминиевите профили са надеждни и издръжливи, което им позволява да създават с тях много големи прозорци. Сред недостатъците на стандартните продукти от този тип са тяхната висока цена, както и сравнително слабата топлоизолация. Последната липса обаче не е характерна за най-качествените продукти на пазара, но тяхната цена е дори по-висока.

Разграничение на прозорци с двоен стъклопакет - брой камери, коефициент на топлопреминаване и защита от счупване

Прозорците се различават помежду си не само от материала, от който е направен профилът, но и от броя на камерите или чашите. Най-често на пазара има прозорци с двоен стъклопакет. Външният слой на тези продукти е обикновено стъкло, а вътрешният слой има специално покритие, което спомага за намаляване на топлинните загуби. Слоевете на прозореца с двоен стъклопакет са разделени със специална рамка, която може да бъде изработена от алуминий, пластмаса или неръждаема стомана. Интериорното пространство е изпълнено с инертен газ, който в повечето модерни модели е аргон. При по-скъпите продукти има запълване на рамката с ксенон или криптон, а в най-евтиното пространство между очилата се напълва с обикновен въздух.

Разграничение на прозорци с двоен стъклопакет - брой камери, коефициент на топлопреминаване и защита от счупване

Прозорците с двоен стъклопакет са най-често срещаните

Почти всички популярни модели имат коефициент на топлопреминаване от 1,1. По-скъпите продукти могат да имат по-нисък коефициент на топлопреминаване, например 0,7 или 0,8. Такива характеристики обикновено имат модерни прозорци с три стъкла, но цената им може няколко пъти да надвишава цената на други модели. Още по-голямо увеличение на цената на прозорците може да се дължи на наличието на специална защита срещу хакерство. Специалният дизайн на прозореца с двоен стъклопакет може да създаде усещане за пълна сигурност от трудности, но не всички са готови да плащат за него.

Не винаги е рационално да се харчат за продукти с по-добри топлоизолационни характеристики. Факт е, че прозорците с нисък коефициент на топлопреминаване могат да струват много пари, но е малко вероятно те да могат да осигурят значителни икономии за отопление през зимата. Ако искате да намалите топлинните загуби, можете просто да оборудвате евтини прозорци с външни или вътрешни щори (ролетни щори). Използването им през нощта може да намали загубата на топлина с 20-30, което дори и най-скъпите прозорци не може да гарантира. Ролетите също значително намаляват вероятността от проникване в дома на нарушителите.

Така че, за да намерите най-добрите прозорци за вашия частен дом, трябва да решите собствените си желания, предназначение и характеристики на работата на изолационното стъкло. Ако имате нужда от добри двойни стъкла с минимални финансови инвестиции и няма специални изисквания към визуалните им характеристики, можете безопасно да купите продукти от PVC. Ако искате прозорците да съвпадат с интериора колкото е възможно повече, трябва да разчитате на избрания стил на декорация. За класически дизайн, дървени рамки са подходящи, а за модерен дизайн - PVC и алуминиеви двойни стъкла. Най-добрите прозорци не съществуват, има опции, които най-добре отговарят на вашите желания и изисквания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
» » Кои прозорци са по-добре да се поставят в частна къща функциите на различните модели
© 2021 BggeHat.com