Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие



Много от собствениците, които искат да украсят хол, определени полезен елемент, тъй като корниза на тавана, който е предназначен не само да служи като монтиране за пердета и завеси, но и до известна степен, за да украсят стаята. За да разберете как да окачите тавана на коридора, първо трябва да разберете какъв тип завеси има за тавана.
скрий корниз зад перваза дъска

Категории тавани корнизи

Като правило, залепването на корнизите към тавана зависи от материала, от който се прави тази или онази проба. Така че, корнизи са направени от дърво, пластмаса, метал, има и струнен корниз, и ако кажем метод на фиксиране, обичайно е да се разпределят стени и тавани корнизи. Въпреки това, независимо от модела, който се монтира, изборът на закрепващ материал се влияе не само от материала, който служи за основа на тавана и стените, но и от очакваното натоварване на тавана.

Как да монтираме корниз за таван?

За да разберете как да окачите коридора на тавана, трябва да следвате някои препоръки. Важно е дължината на монтирания модел да надвишава ширината на отвора на прозореца с около 30 до 50 сантиметра. До корнизът не се предотврати нормалното отваряне на прозореца, трябва да оставите между него и горната част на прозореца най-малко 5 сантиметра. Най-малкото допустимо разстояние между стената и завесата е 10 сантиметра. Минималното разстояние между радиатора и завесата трябва да бъде 5 - 7 сантиметра. Ако покриването на стени се състои от гипсокартон, тогава е по-добре да се въздържат от монтиране на стрехите.
как да лепираш корнизи на тавана
Определете как да окачите корниз на тавана на стандартен тип ще помогне на следните правила:
  1. Първоначално е необходимо да се извърши маркиране, за да се определят зоните на закрепване на скобите, които трябва да са разположени симетрично един към друг от центъра на отвора на прозореца. Но не забравяйте, че в случай, че такъв параметър на корниз, тъй като дължината е повече от 24 метра, а след това в центъра ще е необходимо да се извърши инсталирането на допълнителна скоба.
  2. При монтажа на скобите внимателно следвайте условието, че скобите са разположени от стената на еднакво разстояние. Монтажът на коридора на стената изисква строго хоризонтално подреждане (вижте също:Как да прикачите тавана корниз към тавана").
  3. За тухлени стени алтернативните тапи от пластмаса трябва да са коркови, изработени от смолен бор и оборудвани с винтове с самонарязващ се размер 4х50 милиметра. Но е важно, че дупките са пробити отново, в противен случай съществува опасност от деформация в процеса на затягане на крепежните елементи, т.е. винтове.
  4. За всички други видове повърхности можете да използвате винтове и дюбели, които обикновено се доставят заедно с тавана. В края на фиксирането на скобите върху тях, трябва да монтирате самата корниз и да я подравнете с равнината на прозореца. Разбирането как да се залепят корнизи по тавана, трябва да се помни, че тясното разположение на елемента към тавана ще подчертае само неравностите на повърхността му. Това също се случва, че за една равна монтаж на таванска корниз Необходимо е да се монтират скоби на различни нива. Свързването на конзолата към нагревателната тръба трябва да бъде придружено от монтаж на уплътнения.
залепване на корнизи до тавана
  • Ако възнамерявате да окачите тюл, тогава е най-добре за нея да използва корен тип низ, който прилича на струни, опънати между скоби. Нейната инсталация е бърза и лесна. Може би единствената негативна страна на този модел е възможното завиване на струните след известно време, което се дължи на необходимостта от периодично да ги връщаме отново.
  • За тежки завеси най-добрият вариант е да инсталирате пластмасова таванна корниз. Важно е материалът, от който е направена пробата, да не е прекалено мек, в противен случай дупки от задната страна на корнизът ще трябва да бъдат снабдени с метални плочи с размери 40x18 mm.
  • След това трябва да разберете как да лепите корнизи на тавана и какви са особеностите на процеса на работа с този или онзи материал. Прочетете също: "Как да се мотае корниз на опъвам таван".

    Как да монтираме коридора правилно?

    1. На стената трябва да маркирате секциите за закрепване на скобите. Важно е да се гарантира, че линията, преминаваща през тези скоби, е строго хоризонтална. За да фиксирате скобите, е необходимо да пробиете дупките с перфоратор и да фиксирате основата на скобите вътре чрез винтове и дюбели.
    2. Автобусът за тюл трябва да бъде снабден със скоби и да се монтира върху скобите.
    как правилно да се мотае тавана корниз
  • На таван за завеси за завеси, Необходимо е да поставите пръстени и да ги поставите с помощта на скоби. В този случай не забравяйте, че пръстените на ръбовете трябва да бъдат разположени зад скобата.
  • След това трябва да поставите върховете върху пръта.
  • След това е необходимо да поставите куките върху ролките на гумата и незабавно да ги затворите със запушалките.
  • Монтираните корнизи трябва да бъдат закрепени в основите на предварително инсталирани скоби, а на стръмната сърцевина за тавани завеси трябва да го поставите с винтове.
  • Понякога можете да скриете корниз зад тавана первази, но тази работа изисква изпълнението на други дейности.
    Монтаж на таванския корниз, вижте видеоклипа:

    Алгоритъм за инсталиране на струнни стрехи

    1. Първоначално е необходимо да маркирате точките на фиксиране на носещите скоби и междинните скоби. Интервалът между тях трябва да бъде приблизително 30-50 сантиметра. Закрепете опорите към скобите на тавана или към стената, като използвате дюбели.
    2. След това трябва да направите монтажа на основата за скобите (подобна статия: "Как да се мотае круша на тавана в дома").
    3. След това през върха на конзолата на модела на низ, единият край на нишката трябва да бъде резбован и фиксиран в ръкава.
    4. Получената база трябва да бъде снабдена с върха.
    как да залепите корнизи на тавана със собствените си ръце
  • След това се налага да монтирате скоби с поддържащ характер и междинни скоби върху повърхността на стената или тавана.
  • Вдлъбнатината трябва да се издърпа през жлеба на носещата скоба и през отворите на междинните скоби.
  • Свободната част от низа трябва да бъде фиксирана в ръкава на втората от носещите скоби, след което да издърпате нишката през конзоли.
  • Ако искате, можете винаги да потърсите помощ от специалисти, които могат да предоставят подробни снимки и видеоклипове от целия процес на монтаж на стрехите за тавана. Прочетете повече: "Поставка за таванно окачване - устройство".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
    Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
    Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
    Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
    Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
    Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
    Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    Таван за подова настилка тип и функцииТаван за подова настилка тип и функции
    Дървени таванни корнизи за завеси се инсталирамеДървени таванни корнизи за завеси се инсталираме
    » » Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
    © 2021 BggeHat.com