Монтиране на таванни первази, подробно ръководство за начинаещи и начинаещи

В този майсторски клас стъпка по стъпка ще ви научим как правилно да фиксирате перваза на тавана. Нека да поговорим за нюансите на инсталацията, когато инсталираме опъвам таван, докинг в ъглите. Ще ви помогнем да изберете подходящите средства за фиксиране на багета.

Стъпка # 1: Инструменти и препарати

Бъдете готови stuslo край или трион за подрязване плоски таванни корнизи на 45 градуса в ъглите и рулетка молив, остър нож, мистрия, лепило, игли или малки нокти. Ако имате намерение да рисувам перваза в различен цвят, за да съчетаят по-добре с интериора, използвайте боя на водна основа, и е по-добре да се по повърхността - грунд. Тъй като в нашия случай има таван за протягане, ще бъде проблематично да боядисваме багетата и след инсталирането. Ето защо, преди да се прикрепите към стената, нанесете първия слой боя и изчакайте да изсъхне.

Прилагане на първия слой боя

Стъпка # 2: Нарязване на ъглите на багета и началото на инсталацията

Започваме от най-гледаните ъгли на стаята. Важно е на тези места филетата да бъдат намалени до минимум. Парчетата са най-подходящи в неприятни места (зад прът, завеси, пердета). Поставихме първата багета върху суха марка с молив на място, видяхме ъглите. С помощта на стол и рамото, намажете ръбовете на две первази на 45 градуса в различни посоки, за да направите ъгъл. Отново приложете и вижте дали всичко е гладко. Ако ръбовете са неравномерни, видяхме ги или ги смиламе с помощта на българин, докато постигнем идеален резултат.

Поставяне на цокъла

Време е да поставите лепило. Някои експерти използват лепило вместо лепило. По този начин има плюсове и минуси. Багет с кит вече трябва да притежават, за да го здраво закрепен към повърхността на работата може да се извършва само в подготвителните етапи на ремонта след изравняване на стените, за разлика от лепило приложение. Въпреки това, когато прилагате шпакловки за фиксиране, можете да проверите качеството на стените и таванното ниво и ако има пропуски, те трябва да бъдат запечатани. Тъй като таванът се простираме, прилагаме лепило на ръба, който граничи със стената, и на задните. Съседната повърхност до тавана остава недокосната. Ако таванът ви е покрит с плочки, тапети и други видове довършителни работи, нанесете допълнително лепило върху горния контур, като лепете основата до тавана. Ние лепираме корнизът според правилото и го нагласяваме. Нанесете следното върху сухата и, ако е необходимо, завъртете залепената корниза, за да получите равномерна връзка. Опората между стената и корниз е намазана с едно и също лепило или акрилен уплътнител, излишъкът се отстранява с чист парцал.

Нанасяне на лепило

За залепване на корниза, ние използвахме течни нокти Моментът на монтаж на MV-50 (Express) бял цвят, предназначен за фиксиране на первази, панели и други декоративни елементи.

Използваме течни нокти

Стъпка # 3: Продължаване на монтажа на таванни первази

Докосна първите две багети, като се премести. Според нашия проект, ако продължавате да монтирате цял плинт, тогава има малка разлика в ъгъла, трябва да лепите малко парче. Изглежда грозно. За да оправим ситуацията, съкращаваме цялата корниз. Следващото парче ще стане по-дълго и ще се изравним с двете страни на дъската. Нанасяме лепило.



Нанасяне на лепило в краищатаПравим чиста и красива връзка с помощта на игли, като ги вмъкваме в дупките. Когато лепилото е напълно сухо, издърпайте ги.

Иглите ще ви помогнат да направите красива връзкаНастройваме следващото парче, изрязваме корнизът върху другата стена, прилепваме го и се присъединяваме към нея. По същия начин продължаваме по периметъра на стаята.

Докинг в ъглитеНа следващия ден изваждаме игли.

След изсушаване издърпайте иглитеИзваждаме ставите и, ако е необходимо, ги размазваме отново.

Затваряйте ставите

Стъпка # 4: Окончателно боядисване на корнизи

Когато ставите след многократно нанасяне на лепилото изсъхне, вземете четка, за да ги оцветите. За да не опечете тавана на разтягане, вмъкнете чиста шпатула между него и основата.

Боядисване на фуги

Разстилайте ставите, нанесете на втора боя върху цялата корниза. Ако се страхувате да размажете тавана, не е нужно да боядисвате цялата багета с боя. Малка разлика от 2-3 мм от тавана е приемлива, тъй като преди това бяхме оцветени в основата. Когато боята изсъхне, преминете към тапета. Монтирането на перваза на тавана със собствените ви ръце е свършило.

Инсталацията завърши

Стъпка по стъпка за монтаж на таван за видео монтаж

 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
Первазив дървен таван - характеренПервазив дървен таван - характерен
Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаКак да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
» » Монтиране на таванни первази, подробно ръководство за начинаещи и начинаещи
© 2021 BggeHat.com