Как да реже таван первази в ъглите



За външния вид на тавана изглежда хармонично и пълно, можете да инсталирате такива елементи за декорация, като таван первази. Въпреки това, много собственици често имат проблеми с това как да се намали таван первази в ъглите, така че не е красива, но също така и надеждна. Поради това, по-нататък, ще обсъдим как да отрежете ъгъла на тавана на перваза на дъската с конструктивно устройство като стол. Но трябва също така да се разработят за това какво да правите, ако не stuslo под ръка, и как трябва да се направи мача на ъглите на тавана корнизи в такъв случай.
как да се режат ъглите на таван борда борда

Каква е основата за тавана?

Преди да изрежете ъглите на тавана, трябва да знаете какви материали се използват за направата на този завършен материал и какви са неговите възможности:
  • най-евтиният по отношение на разходите и в същото време най-нестабилен е цокълът, изработен от плинт. Въпреки това, не надценявайте механичната якост, защото материалът ще бъде под тавана и е малко вероятно той да бъде поставен под натиск;
  • малко по-плътен в структурата си и по-тежък е цокълът, изработен от екструдирана полистиролова пяна. Въпреки това, като пластмасов вариант на пяната, може да бъде изрязан с обикновен нож;
  • Най-трудният за обработка материал е дървото. Дървени первази на тавана Необходимо е да отрежете само с резачка, по-добре е да е снабден с чести и малки зъби. Това ще помогне да се намали материалът възможно най-плоски и да се избегне риска от деформация на мрежата му.

Варианти на ъглите на рязане

За да разберете как да се намалят ъглите на корнизи на тавана, както и под какъв ъгъл е необходимо да се направи, трябва да се помни, че, обзаведен таван под прав ъгъл, който е равен на 90 градуса, на ъгъла на рязане трябва да е 45 градуса, което означава, че е прав ъгъл, разделен на две , Необходимо е да разберете как да отрежете ъгъла на тавана, който се простира под необходимия наклон (вижте също: "Ъгли за таванно окачване: подреждане и монтаж").
как да отрежете ъгъла на перваза на тавана

Рязане на тавана первази с един стол

Обикновено, изрязване ъгли таван корнизи, като се използва като средство за дърводелски като stuslo. Това устройство прилича на тава, че могат да бъдат направени от дърво, пластмаса или метал, снабден с прорези, които служат като водачи ножовка нож, подредени в един или друг ъгъл спрямо оста stuslo (следва: "Как да нарязвате правилно платформата").
За да се разбере как да се режат ъглите на таван первази с помощта на един стол, е необходимо да се запознаят със следния алгоритъм на действия:
  1. Плъзгащата се дъска трябва да бъде фиксирана в табуретката по такъв начин, че тя да се намира на тавана на тавана, а след това да се изравни на страната, която ще бъде в непосредствена близост до тавана.
  2. Материалът трябва да започне да отрязва материала по протежение на водещия слот. Както е посочено по-горе, ако основата е дървена, тогава трябва да използвате резачка. С помощта на резачка за метал е възможно да изрежете пластмасовата пяна и пенополистирола (виж:Как да намалим тавана на плинта - препоръки") Но тези материали могат да бъдат напълно разделени и с помощта на нож с остър нож, в противен случай, ако деформации на перваз кърпа.
  3. Може би преди да поправите дървения перваз на тавана, ще трябва леко да го обработите с файл. Поставете отново плинта от други материали със стандартен нож.
как да отрежете ъгъла на тавана первази
Както бе споменато по-горе, за да разберете как да рязате ъглите на таванското стъкло, трябва да приложите такова устройство като стол.
Особено трудно тази дейност само по себе си не носи, но нямат силен ефект върху материала в процеса на инсталация, тъй като, например, пяна корнизи може да се разпадна и дърво - разделяне.
Работата с материал като первази таван как да се режат ъглите и да се определи корниз на тавана не е толкова трудно. Както стана ясно, столът е много удобен и практичен инструмент. Обаче рязането на ъглите на тавана, без да се използва, се извършва по различни принципи или по-точно по три начина:
  1. Първият вариант предвижда самоизграждане на стола съгласно следната схема:

    - с помощта на три дъски най-
    - нататък в него под ъгъл от 45 градуса се правят процепи. Това ще помогне да се направи този пробойник или гон.

  2. Втората опция за подрязване на ъгъла на тавана, без да има стол под ръка, включва използването на кутия, която няма прорези. Така че, като използвате хартия или картон, трябва да създадете оформление на ъгъла и да нарисувате индикативна линия върху него. Плочи, които могат да бъдат само две, трябва да се съберат под ъгъл от 90 градуса.
как да отрежете ъглите на тавана первази
За да отрежете ъглите по този начин, трябва:

- поставете дъската за первази в конструираната тава по същия начин, по който тя ще се държи на повърхността на тавана -
- поставете тавата така, че да минава покрай ръба на шаблона -
- Нарежете перваза по линията, очертана върху пробата, като държите ножа вертикално.

  • Също така е необходимо да се изгради така наречената табла с този вариант на подрязване на перваза, но тя може да изглежда като нещо, например, да бъде представено от ъгъл, образуван поради движението на обикновена маса към повърхността на стената.

    Ъглите на корнизът трябва да се режат по следния начин:

    - на повърхността на тавана, на стената и на самата перваза, е необходимо да се отбележи къде са разположени ъглите -
    - основата трябва да бъде поставена в таблата точно както ще бъде прикрепена към повърхността на стените и тавана и след това да я срежете, като се придържате към маркираните марки. Режещият инструмент (нож или прът) и в този случай се изисква да се държи вертикално.
  • Устройството на таван бордюр - полезни съвети по видео:
    В случай че няма абсолютно никакви строителни инструменти и устройства на ръка, тогава е възможно да изрежете корниза само с помощта на нож и молив изключително "на окото", най-важното е, че това се прави точно и качествено.
    Ако се сблъскате с трудности по отношение на това как да се извърши разрез первази в ъглите на стаята, се препоръчва да се свържете с експертите на интериорния дизайн, които често имат детайлна картина монтирани цокли и видео на целия процес на монтаж.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
    Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
    Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
    Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
    Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
    Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
    Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
    Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
    Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаКак да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
    Как да направите сами монтажа на таванаКак да направите сами монтажа на тавана
    » » Как да реже таван первази в ъглите
    © 2021 BggeHat.com