Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае



Много собственици, които подреждат помещение с подложка на тавана, често се сблъскват с проблема, свързан с поставянето на ламелите в ъглите. Следователно, по-нататък, ще бъде как да отрежете тавана первази правилно, така че кръстовище секция в ъглите е красива и, което е важно, надеждни.
как правилно да отрежете перваза на тавана
Следният набор от инструменти ще помогне за постигането на тази работа най-качествено:
  • стол за таванно окачване;
  • резачка или конструктивен нож;
  • молив.
Нарежете первазите, изработени от материали като полиуретан и полистирол, възможно е с конструктивен нож с подменяеми остриета.

Рязане на первази с помощта на стол

За да разберете как правилно да изрежете перваза на тавана с табуретка, трябва да разберете как работи това устройство. Външно, столът изглежда като триъгълна дървена, пластмасова или метална кутия с процепи под ъгъл от 45 градуса и 90 градуса в страничните стени. С помощта на стол можете лесно да отрежете первазите за свързване както на прави секции на тавана, така и в ъглите (по-подробно:Как да свържете таванско гърло в ъглите").

Разполагане на вътрешните ъгли на стаята

Както е известно, традиционната стая с правоъгълна форма има само вътрешни ъгли. Това означава, че те всички са по-малко от 180 градуса (като правило, 90 градуса). Започнете инсталацията, след което ги следвате, така че да не се притеснявате по-късно и да се поберат в дължината.
Преди да изрежете правилно тавана на основата, важно е да определите коя страна да е в непосредствена близост до повърхността на тавана и кои - към стената. Това обикновено се влияе от структурата на използвания цокъл. Ако е асиметрична, тогава тя трябва да бъде фиксирана към стената с по-широка страна.
стол за перваза на тавана
Алгоритъм за правилното отрязване на тавана на перваза за подреждане на вътрешните ъгли е както следва:
  1. За изрязване на левия ъгъл цокъл трябва да бъде инсталиран в полето за митра, така че по-дългата си част, разположен на левия и частта, която е планирано прекъсване - вътре в кутията за митра, и то трябва да отидат в дясното гнездо на 45 градуса (да се чете: "Как да отрежете таван первази в ъглите: полезни съвети").
  2. Плъзгащата плоскост трябва да бъде притисната до дъното на инструмента от страната, към която ще бъде фиксирана на тавана, и страната, монтирана на стената - към страничната повърхност на стола.
  3. С помощта на резачка или конструктивен нож е необходимо да изрежете материала с резачка. В този случай, преди да направите правилно изрязване на тавана, трябва да я фиксирате здраво в това положение.
  4. Втората перваза трябва да бъде поставена в табуретката от дясната страна и да бъде доведена до жлеба под ъгъл 45 градуса.
  5. След това трябва да повторите всички действия, които имате с левия бар.
За да се види дали процесът на изрязване на тавана е правилно, ъглите на двете первази трябва да бъдат притиснати до ъгъла на стаята без лепило. Ако има някакви несъответствия, те винаги могат да бъдат подрязани с нож за строителството. След това можете да пристъпите към залепване на основата (също: "Ъгли за таванно окачване: подреждане и монтаж").
Много експерти препоръчват първо да инсталирате первази във всички ъгли на помещенията и след това да монтирате материала върху правите секции между тях.

Монтаж на външни ъгли за таванни первази

За да разберете как правилно да се намали тавана корнизи всичко за външните ъгли на стаята, е важно да се помни, че тези ъгли са редки, само в тези области, които са оборудвани с най-различни ниши или прогнози. За да монтирате външен ъгъл за бордовата дъска, е абсолютно необходимо при същата схема като вътрешна (да се чете:Как да направите ъгъл от тавана борда борда") Единствената разлика е, че сто пъти нарязването на лявата греда на основата не е през десния канал в изпражненията, а през лявата.
как да изрежете перваза
В резултат на това частта на подложката, която ще бъде съседна на повърхността на рафта, ще бъде по-дълга.
Правилният цокъл също трябва да бъде подрязан. Той се поставя в дясната страна на печката, притиснат към долната и странична повърхност и след това внимателно нарязан с резачка през десния канал.
Важно е да запомните, че при фиксирането на перваза на външния ъгъл трябва да сте сигурни, че долната му част съответства на ръба на ъгъла на стената.
Монтаж на таванни первази, подробно за видеото:

Подрязване на обшивката на тавана в нестандартни ъгли

Не е тайна, че в много жилищни сгради, особено тези, които са построени днес, ъглите не винаги са прави. Така че в съвременните къщи, оборудвани с прилежащи прозорци и стени с комплексна конфигурация, ъглите могат да бъдат например закръглени или заоблени.
За да се приложи стол в този случай не работи, следователно, колко правилно да се режат таван первази за ъгли от нестандартен тип, трябва да мине, както следва:
  1. Плотът трябва да е плътно към лявата стена плътно към тавана, точно както ще бъде окончателно фиксиран. Използвайки прост молив, трябва да нарисувате линия по горния край на дъската на цокъла.
  2. Същото трябва да се направи, като поставите основата в ъгъла от другата страна.
как да нарязвате правилно платното
  • След това вземете и двете плинтове и на свой ред ги приложите към един и същи ъгъл от двете страни и след това прехвърлете към тях точката, която се формира, когато линиите се пресичат.
  • Етикетът трябва да бъде закрепен с ъгъл на наклона от другата страна.
  • се изисква цокъл след това пуснати на твърда повърхност и го натиснете, за да я от страната, която ще бъде фиксирана към стената и след това се нарязва на ъгъла на линията чрез изграждане на вертикално поставен нож (повече "Как да намалим тавана на плинта - препоръки").
  • По същия начин се подреждат и външните ъгли в стаята.
    Така че, може да се заключи, че е възможно да изрежете перваза за тавана със собствената си ръка, важно е само да следвате ясно всички инструкции и да приложите необходимите инструменти за това. Ако възникнат някакви въпроси по време на работата, ще бъде по-подходящо да потърсите помощ от специалисти, които винаги могат да предоставят снимки на цокли опции и видео на инсталацията им на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первазиВажно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази
    Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
    Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
    Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
    Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
    Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
    Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    » » Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
    © 2021 BggeHat.com