Какво и как да рисувате таван первази



Инсталирането и боядисването на таванни первази често е последният акорд в целия ремонт на помещението. Но, обаче, някои предпочитат да изпълняват тези процедури още преди завършването на стените, за да не оцветят тапетите с боя. Независимо от избрания от вас ред на работа, въпросът за това как да се боядисва таванът на первази остава същият, какъвто е.
Необходимо ли е да нарисувам тавански перваз

Необходимо ли е да боядисвате платформа за таван?

Таванните плочи от полистирол, полистирен и полиуретан често са бели. Ако таванът в стаята има бяла боя, тогава въпросът за промяна на цвета на филетата може и да не възникне. Но в този случай дизайна на стаята ще пострада малко. Така че защо е необходимо да нарисувате тавана от пяна? Фактът, че на тавана корнизи по време на транспортиране и съхранение могат да закупят някои синини (благодарение на физическите характеристики на материала, от който е направена), и при ярка дневна светлина или изкуствена светлина, тези дефекти ще бъде много привлекателен. В допълнение, изброените по-горе материали имат свободна структура, която допринася за частичната полупрозрачност на первазите. Картината ще им даде твърдост и твърдост.
отколкото боядисване на тавана
Друг недостатък на небоядисаните филета е, че те могат да потъмняват от прах или да станат жълти под въздействието на слънчевата светлина. Изчистете продукта в този случай е почти невъзможно, за разлика от боядисаните первази, които не променят цвета си и могат лесно да бъдат измити.
Между другото, не забравяйте за ставите. Плъзгащият панел не може да бъде залепен на едно парче, така че връзките на отделните елементи остават доста забележими. За да се даде на целия таван первази на целостта, той се третира с шпакловка и покрити с боя.
боя таван от пяна
Трябва ли да рисувам тавана, който се извива от дървото? Несъмнено - да. Покриването на такива продукти с боя, лак или импрегниране ще ги предпази от насекоми и ще направи самите филета по-привлекателни. Е, последният аргумент в полза на боядисване на таванни первази е способността да им се даде необходимия сянка. Това ви позволява хармонично да "правите приятели" между стените и тавана на другия.

Кога е по-добре да нарисувате цокъла

Живопис е най-лесно да се направи, когато цокълът все още е на земята. В този случай няма нужда да работите със стълба и няма шанс за случайно замърсяване на вече завършени стени. Ако решите да направите това, първо първо трябва да отрежете филето в необходимия размер и да го поставите в ъглите. След като инсталирате самите первази, ще трябва да се справите със запечатването и боядисването на фугите и този стадий на работа може да доведе до нанасяне на боя върху стените. Ето защо трябва да определите необходимостта от такава инсталация.
как да рисувате таван первази видео
Експертите също препоръчват боядисване на перваза след инсталирането им. Естествено, този подход е много по-труден, но самият финал ще бъде по-непокътнат и по-точен. Ако таваните и первазите имат един и същи цвят, те могат да бъдат боядисани едновременно, докато тапетът не бъде поставен или някакво друго покритие на стените.
Ако настилката на тавана трябва да се грундира преди боядисване, тази процедура може да се извърши докато се монтира и регулира.

Как да нарисувате таван первази

Много важен момент е коя боя да рисувате на тавана первази. Полиуретанови первази за таван и пенести продукти буквално разтварят минерални алкохол и други разтворители, и следователно оцветяване на филе трябва да изберат бои на водна основа - акрилова, латекс, вода диспергира. Дървените первази са по-стабилни и поради това изборът на бои за тях е много по-широк (прочетете:Каква боя да нарисува тавана: преглед на цените и качеството").
как да нарисувате таван бордюр борда
Ако решите първо да нарисувате первази и само след това да ги монтирате, можете да купите боята в кутията. Това ви позволява да завършите работата достатъчно бързо, без да се появяват разводи и отпечатъци. Ако не можете да намерите боята с необходимия цвят, можете да го направите сами. За това се получава бяла боя, която се събира в желания цвят. Тази услуга може да бъде поръчана в големи строителни магазини.

Подготовка за оцветяване

Преди да започнете работата по боядисване, трябва да се отървете от всички възможни дефекти при монтажа. Това може да бъде не само фуги от филета и ъгли, но също и вдлъбнатини и драскотини по повърхността на основата. За да се отстранят такива недостатъци, може да се използва финозърнест финиш пълнител или силиконов уплътнител в бял цвят (повече:Как да шпакловка на тавана первази - препоръки") За работа с дървена перваза е по-добре да използвате специален замазка върху дърво.
как да нарисувате правилно перваза на тавана
Подготовката за боядисване на тавана се състои от следните етапи:
  • Необходимо е да се приготви някой от споменатите по-горе материали, мека кърпа с вода или гъба, както и гумена шпатула. Вместо шпатула се допуска гъвкава пластмасова плоча.
  • Замазката се нанася върху шпатула, който е покрит със съединение. Необходимо е да се движите по шева, отгоре надолу. Шпатулата трябва да се притисне здраво към дъската за первази, но не прекалявайте. Тук е необходимо да се повторят всички криви на профила толкова, колкото е възможно.
  • Излишните пълнители се отстраняват с гъба.
  • Съединенията в ъглите са удобно запечатани с шпакловъчен материал, нанесен върху върха на пръста. По този начин работата трябва да бъде в ръкавици.
  • Необходимо е също така да се ремонтират всички пукнатини между основата и тавана или стената.
  • След като замазката е напълно изсъхнала, възможно е да започнете почистването на неравностите с фин шкурка.
Как да нарисувате таван первази борда, подробна видео инструкция:

Методи на боядисване

Боядисването на первазите е една от най-простите строителни задачи. Но дори и в този случай е необходимо да се придържате към определена технология, която зависи от това в кой етап на довършителни работи решите да нарисувате цокъла.
Преди да започнете работа, е необходимо внимателно да почистите филетата от прах и по-правилно, за да ги подправите. Ако боядисате немонтирани первази или вече сте инсталирали, но стените все още ще бъдат премахнати, тогава боята може да бъде направена с четка или кутия.
боядисвайте тавана на стената със собствените си ръце
Преди процедурата за боядисване на основата на пода, повърхността му е покрита с хартия или филм. Ако стените вече са завършени, те трябва да бъдат защитени. За да направите това, пастелните ленти за боя се поставят по дъската. Не разчитайте на факта, че водната боя може лесно да се избърсва, тъй като върху тапета (особено с релефна текстура) не е толкова лесно да се направи.
Надяваме се, че този материал ви е помогнал да разберете въпроса как да боядисвате таваните. Ако все още не разбирате някои от точките за това как да нарисувате цвета на тавана, видео инструкциите ще ви помогнат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем таван бордюр бордаКак да изберем таван бордюр борда
Боядисване таван первази - характеристикиБоядисване таван первази - характеристики
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
Как да направите сами монтажа на таванаКак да направите сами монтажа на тавана
» » Какво и как да рисувате таван первази
© 2021 BggeHat.com