Как да инсталирате таван от пластмаса



Таванът на тавана е декоративен елемент, който се използва за декорация на помещения в последния етап от ремонта. На първо място, тя служи за скриване на неравномерността на фугите между стените и тавана, освен това тези елементи се използват за проектиране.
Днес ще се опитаме да обясним подробно как правилно да лепираме тавана от пяната.

Каква е употребата на тавана от пяна от пластмаса

Съвременните тенденции в конструкцията и дизайна имат за цел не само да направят стаята по-комфортна, като използват по-сложни материали, но и да внесат нещо ново в интериора. Един от тези елементи е перваза на тавана. Той не само крие недостатъците на основните повърхности, но също така позволява да се направи стаята по-хармонична.
пяна пяна на тавана
Пенопластът е клетъчна структура, повечето от които са заети с газ. Този материал има високи топло и звукоизолационни свойства.
Материалите, от които основен таван: експандиран полистирол, пяна, полиуретан, дърво, гипс.

Какво ви е необходимо, за да фиксирате первазите

За да залепите пяна от пяна на тавана, ще имате нужда от такива инструменти:
  • стълба;
  • четка;
  • лепило;
  • резервоар за вода;
  • ножове за метал;
  • митра кутия;
  • ножици;
  • цокъл.
пяна плинт таван цокъл
В този случай е необходимо да се закупи первази таван, изработени от пяна пластмаса, размерите на които отговарят на размерите на стаята. Така например, колкото по-високи са таваните, толкова по-широка е основата на филето.

Редът на залепване

За себе си залепване на таванни первази не е непременно професионален. Материалът лесно се огъва, много лесно се изрязва и оцветява (прочетете: "Боядисване таван первази - характеристики") Следователно, не трябва да срещате трудности при подготовката и инсталирането.
Преди да фиксирате таваните, е необходимо да подготвите правилно повърхностите:
таван, изработен от експандиран полистирол
За да сте сигурни, че всички измервания и произтичащите от тях части са верни, трябва да си сложите на разположение измервателните уреди. Ако правите този вид работа за първи път, не забравяйте да закупите няколко первази за обучение (прочетете: "Как правилно да лепира таван первази - инструкция") След като сте опитали характеристиките на изрязване на материала, можете да продължите да рязате основните елементи.

Как да направите ъгъл на пяна?

Тесен окачен таван пяна може да бъде нарязан с ножица, но стриктно под ъгъл от 90 градуса. За да определите правилно ъгъла, трябва да използвате стол (по-подробно: "Как да намалите ъглите на таван первази") В същото време, ако платформата от пяна е широка, след това се нарязва с резачка.
Ако изрежете всички ъгли наведнъж, препоръчваме да оставите на стената 3 см. Излишъкът може лесно да бъде отрязан на правия кръстопът, който попада в средата на стената. Самата перваза е по-добре нарязана на равни сегменти. На първо място, той избягва прекъсвания и пукнатини, второ, кантиране первази ще изглежда по-привлекателен, отколкото комбинацията от елементи с различна дължина (да се чете: "Как да направите ъгъл от тавана борда борда").
Лепилото трябва да бъде хомогенно и без бучки (за подробности: "Как да лепи платформа от пластмаса"). Това може да се получи независимо За тази цел, да мазилка покритие пълнител и разбърква във вода при прибавяне на PVA лепило (съотношение 1:.. 100) лепилото се прилага в точка на разстояние 15-20 см.
таван от пяна
Количеството лепило, което ще остане след това залепване на таванни первази може да се използва за запечатване на слотовете.
Таваните за таван са залепени за окончателното покритие, т.е. преди боядисване или тапетиране (по-подробно: "Как да лепене тавани первази: характеристиките на закрепване"). В същото време по време на инсталацията не е нужно да се натисне цокъл в нередности. Елементите трябва да отидете направо или гладка. Слотовете в тази shpaklyuyut, а на задника цокъл замазка стена се прилага към долния ръб.
След завършване на работата по залепване на основата, е необходимо zashpatlevat директни стави. Тази процедура не се извършва незабавно, но само след 24 часа. В допълнение, всички малки пукнатини са покрити в кръстовищата на перваза с тавана.
След като лепилото изсъхне, можете да започнете да рисувате стените, тавана и первазите.
Както виждате, залепването на една багета не е твърде трудно. Основното правило тук е спазването на точността (по-подробно: "След това лепете таван от пяна").

Предимства на пясъчните плинтове

Какви са предимствата на филето, направено от полистиролова пяна?
  • Визуално такива плинтове са много подобни на мазилките, които са няколко пъти по-скъпи и не е толкова лесно да ги направите сами.
  • Ниска цена.
  • Леко тегло.
  • Лесна инсталация.
пяна плотове на тавана предимства
След като инсталирате перваза на тавана, веднага ще видите как се трансформира стаята. Интериорът става по-хармоничен и пълен. Този прост декоративен елемент може много лесно да даде на стаята благородство. Това е особено вярно, ако се използва таван от цветен полистирол (прочетете също:Как да инсталирате таван бордюр борда").
Несъмнено предимството на материала е, че може да бъде залепен почти на всяка повърхност.
Ако сте отговорно отношение към подготовката на основата, т.е. proshpaklevat и грундирани стените и тавана, измерени размерите на помещението, само за да се заобикалят правилата, то вие сте по пътя към висококачествен резултат. Следващата стъпка е правилната подготовка на лепилото. Накрая, нейната консистенция не трябва да е твърде дебела, но не и течна.
Най-отговорният момент е залепването на первази. Не забравяйте, че материалът не може да бъде силно компресиран, тъй като може да повреди повърхността му. След това покрийте пролуката между тавана, стената и основата. Отнемането на лепилото отнема около 24 часа. Следователно, допълнителното повърхностно третиране се извършва само на следващия ден. Можете да поставите тапет на повърхността или просто да я нарисувате (прочетете също: "Тогава да нарисувате таван от пластмаса").
Как да лепене на тавана цокъл, подробности за видео:

заключение

Надяваме се, че нашият съвет ще ви помогне при инсталирането на таваните. И за да разберете как такива елементи могат да изглеждат, можете да видите снимки от нашия албум.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Как да инсталирате таван, изработен от експандиран полистиролКак да инсталирате таван, изработен от експандиран полистирол
» » Как да инсталирате таван от пластмаса
© 2021 BggeHat.com