Как да изберем таван бордюр борда



В тази статия ще се счита за изключително важна за нашето време, въпросът за това, което таван корнизи избират до тавана е красива и интересна гледка, на монтажните работи е проста, и семейния бюджет не се влияе значително. Първоначално разгледа основните проблеми и техните решения в довършителни фугите между стени и тавани: как да изберете материала, формата и цвета на корнизи на тавана.
какво таван первази изберете
Всеки магазин за строителни материали има огромен избор от первази за тавани, но за купувача въпросът остава непроменен - ​​което все още е по-добро и на какво основание?

Материали за таванни первази

Обзор на пазара препоръчително да се започне с материалите, но просто исках да подчертая, че никой не може да намери точни препоръки за избора на цокъла на тази страница, като вкусове и предпочитания са различни. Нашата основна цел не е за всеки, да налага определен продукт, точно както може по-обективно да каже на относителните предимства и недостатъци на цокли и характеристики на подвързията им.
стиропор
В случай, че таванното первазиране трябва да бъде избрано само и е желателно разходите да са минимални, струва си да погледнете первазите от пяна. Този материал е доста евтин и много лесен за използване.
Таван от пластмаса
Таван от пластмаса
Към конвенционалните недостатъци могат да бъдат приписани такива като:
  • Пожарна опасност. Пяната е идентична с дървесината, изгаря.
  • Ниска механична якост. Ако таванът от полистирол се използва на нивото на контакт с жителите на жилището, този недостатък може да бъде сериозен и изключва възможността за неговото приложение. Ако первазът се използва за предназначението си, то тази характеристика едва ли е недостатък. По отношение на пяна може да се каже, че не винаги евтиният материал е грозен!
пенополистирол
Опитвайки се да се даде отговор на въпроса за това как да изберете правилните корнизи таван, със сигурност много от тях са се изправяли с полиуретан (полиуретанова пяна) цокъл. Веднага си струва да обясним, че разговорът се отнася до най-трудния материал, който е аналог на пяната. Този материал намира приложение и при производството на таван, който също може да се нарече екструдиран от експандиран полиетилен от багел.
Поставка за тавани от полистирол
Поставка за тавани от полистирол
Разбира се, стиропорното покритие по отношение на пяната има известни различия. Сред тях:
  • не поддържа процеса на изгаряне. След кратко време огънят ще излезе. Каквото и да е било, но е напълно безопасно в плана за пожар, то не може да бъде наречено, защото гори в пламъци.
  • силата е по-голяма от тази на пяната. Тя може да бъде нарязана и с нож, но случайно ще бъде много проблематично да се повредят. В резултат на това екструдираната пяна от полистирол често се използва за производство на багети и бордюри.
Този материал има по-висока цена от пяната, но е невъзможно да се припише на скъпи.
дърво
Когато отговаряте на въпроса как да изберете таван бордюр, не изхвърляйте багетите, изработени от дърво.
Дървен таван
Дървен таван
Идентично с други материали, свойствата на плотовете от дърво са двусмислени. На първо място, дървесината е аристократичен материал, който дава на резиденцията определена помпозност. Естествено, това твърдение е особено вярно, когато се разглеждат благородни видове дърво - пепел, махагон, дъб.
  • Изделията от дърво в сравнение с конкурентите им са най-трудните за обработка и инсталиране. За да настроите ъглите на дървената багета, ще ви е необходима машинка, оборудвана с малки и чести зъби, а за довършване на фугите ще се нуждаете от файл. Струва си да се отбележи, че пукнатините в дървени тавани первази това е много проблематично shpaklyuyutsya. Ако цокълът има сложна структура от дърво, дори при изчерпателна селекция на shpaklevki тон можете да видите недостатъци.
  • Дървесината и процесът на разпад, мухъл, вредни насекоми и деформации са обект на значителни промени в нивата на влага.
съвет: Каквото и да е било, но внимателно лечение с антисептик и няколко слоя спретнат лак, всички горни проблеми се свеждат до "не".
  • Освен това е невъзможно да не споменаваме разликите при фиксирането на различни видове первази. Поставка за таван, изработена от експандиран полистирол и пяната лесно се залепва с универсално лепило или замазка. Тяхното леко тегло не изисква сушене с помощта на спомагателно фиксиране. За монтаж на дървени первази, удар и допълнителна инсталация на крепежни елементи, разположени най-малко половин метър.

Ширина на основата

В строителните магазини има таванни корнизи с различни ширини и въз основа на това естествено възниква въпросът - каква е ширината, която трябва да изберем тавана за первази?
Изберете правилната ширина
Изберете правилната ширина
Нека се опитаме да анализираме факторите, повлияни от ширината.
  • Най-много широк цокъл до тавана визуално изглажда ъглите. Стаята придобива известна закръгленост, която дава спокойствие и спокойствие. Човешката психика е такава, че заоблените й форми се успокояват, а ъглите създават агресия;
  • Широкият бордов борд до известна степен крие неравности и дефекти в ставите и тавана. Неравенството на тавана също лесно се разкрива в ъглите;
  • Също така, широк плинт успешно прикрива ставите на стените и окачените тавани;
  • Човешкото виждане е такова, че размерите на помещението се определят на базата на две хоризонтални повърхности - тавана и пода. Ако плотовете ще заемат много място в стаята, то ще изглежда по-малко.
внимание: на тази основа в малки помещения с размери не е подходящо да се монтират мецанини в някоя от техните проявления. На визуално ниво те ще прераждат спалнята в голям килер.
Изборът на ширината на основата за тавана зависи от височината на помещението. При ниски тавани широкият плинт е неприложим, тъй като ще има обемисти външни елементи изглед към тавана.

цвят

Как да изберем перваза с цвят?
Цветът играе огромна роля!
Цветът играе огромна роля!
Затова си струва да си припомним няколко елементарни правила:
  • Наклонът на светлите цветове, в основен брой случаи съвпадащи с тавана, увеличава визуалната височина на стаята.
  • Плотът с впечатляваща ширина, съвпадащ с цветовия обхват на стените, значително ще намали тавана, което при възприемане ще намали обема на помещението.
Струва си да си спомним, че бялото и черно са в комбинация с други цветове. Черният цвят затъмнява стаята, давайки й тъмнина и стръмни условия.
  • Таванът на перваза на контрастни оттенъци при нормална височина на тавана има доста зрелищен изглед. Междувременно, не забравяйте, че в своя цвят, той задължително трябва да бъде идентичен с всеки елемент на интериора или група елементи.

форма

И все пак е време за директен избор на первази. Как да се вземе решение за неговата форма? Заслужава ли си изборът да се спре в сложен и богато украсен чертеж или има ли смисъл да се задоволявате с простотата на линиите? Основното нещо, не забравяйте за чувството за пропорция и добър вкус. Претенциозността и сложността на формите са най-приемливи с помпозирането на завършването на стаята, старата стилизация с пряка комбинация със скъпи материали от естествен произход (прочетено:Кои таванни первази трябва да избера: материални характеристики") Не забравяйте, че сложният релеф и формата на основата ще бъдат по-трудни за настройка на местата на ъглите и ставите.
Разнообразието от форми позволява да изберете материала за всеки вкус
Разнообразието от форми позволява да изберете материала за всеки вкус
За простите линии и форми може да се каже само, че те са универсални и се доближават почти до всяка възможност за довършване, без да привличат ненужно внимание. Прочетете също: "Покриващ таван pvc с капаче".
Но най-важният съвет е, че изборът на перваза на тавана е въпрос на чисто индивидуален, където трябва да разчитате единствено на вашия вкус и предпочитания! Успешен ремонт!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
Таваните от гипс са красиви и естетическиТаваните от гипс са красиви и естетически
Как да видя един таван перваз - НачиниКак да видя един таван перваз - Начини
Как да лепирам цокъл таван - инструкцияКак да лепирам цокъл таван - инструкция
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
» » Как да изберем таван бордюр борда
© 2021 BggeHat.com