Как да намалим тавана на плинта - препоръки



За красиво украсяват стаята, или по-скоро, леко се направи фугите между нейните стени и тавана, се препоръчва да използвате декоративен материал, като цокъл за тавана. Въпреки това, често много собственици се сблъскват с въпроса как да се намали тавана на тавана, особено в местата в ъглите на стаята. Ето защо, след дискусията се фокусира върху това как да се намали тавана корнизи правилно, така че тя не само изглеждаше красиво на повърхността, но също така е здраво закрепен.
как да отрежете таван бордюр борда

Изпълнение на обшивката за тавана в ъглите на стаята

Нанасяне на декоративни ъгли

По време на подреждането на връзката можете да използвате такива декоративни елементи като ъгли за таванни первази, който може да бъде външен и вътрешен.
Техническите характеристики на тези ъгли, т.е. техните предимства и недостатъци, включват следното:
  • тази възможност за свързване е много лесно да се приложи. Ъгълът трябва да бъде залепен към повърхността на стената, а към нея отстрани на две съседни стени е необходимо да се закрепят прътчетата. Не е необходимо да правите настройката. Мисля си за това как да се намали первази към тавана с този метод инсталация, струва си да припомним, че рязане на таван корнизи се извършва изключително под прав ъгъл, който обикновено не е трудно. Оптималното средство за тази работа е ножичът, който не деформира материала, което не може да се каже за много типове триони,
как да режете первази на тавана
  • Въпреки това, ако има някаква рисунка по ъглите, не е толкова лесно да се намерят елементите, които се прилягат един към друг. Същото важи и за ширината на ъглите, които често не съвпадат;
  • с помощта на ъглите, както вече бе споменато, можете да извършите первази на первази единствено под ъгъл от 90 градуса. Въпреки това, доста често, особено днес, можете да намерите стаи, ъглите, в които не са прави (за подробности:Как да се присъедините към таван первази в ъглите").
  • Норми за подрязване на первазите

    Тази версия на връзката е по-практична, тъй като в хода на работата няма нужда да се използват други материали, различни от подложката. Нещо повече, наистина е възможно връзката на детайлите да бъде абсолютно под всякакъв ъгъл.
    За да разберете как да подреждате перваза на тавана, трябва да обмислите две възможни варианти за това.

    Разположение на прави ъгъл с помощта на стол

    Необходимо е да се разбере по-подробно как да се реже таванът, така че елементите му да са свързани под ъгъл от 90 градуса.
    Разбира се, за да придадете най-хармоничен вид на връзката, трябва да разделите ъгъла със шева точно наполовина. Очевидно ограничаването на всяка от летвите трябва да се извършва строго под ъгъл от 45 градуса.
    Не знаейки как да се намали таван первази, че е важно да се помни, че най-добрият инструмент за тази процедура ще бъде един стол. Това устройство, изработено от метал, дърво или пластмаса, външно изглежда като кутия с отвори в страничните стени. Тези слотове са разположени под различни ъгли, но основните ще бъдат ъглите от 45 и 90 градусакак да се намали таван первази в ъглите).
    рязане на таванни первази
    За да разберете как да отрежете перваза на тавана, първо трябва да разберете как да фиксирате материала в стола за подстригване. Плотът трябва да бъде поставен в един стол, така че да приляга плътно както към дъното му, така и към страничните му лица (за повече подробности:Как да нарязвате правилно платформата").
    Тогава пръта трябва да бъде прерязан през слота, действащ като водач.
    При отсъствие на стол, това устройство винаги може да бъде проектирано и ръчно изработено, като се използват гладко обработени плочи или части от шперплат, за предпочитане плътни. Можете да маркирате слотовете чрез уреда или квадрата.

    Ръчно подреждане на нестандартни ъгли за таванни первази

    Подстригване цокълни таван или гумени корнизи от всеки друг материал за употреба начин, тоест, без използването на Митре, трябва стриктно да следват модела, описан по-долу да си свършат работата.
    Ако въз основа на подреждането на вътрешния ъгъл, инсталирането ще се извърши по следния начин:
    • като инструменти ще е необходимо да използвате нож за писане и молив;
    • при рязане на края на основата, ръбът на масата може да изпъква като опора;
    • Лентата трябва да бъде приложена с задника си под прав ъгъл и с молив да очертае вътрешния си край по повърхността на тавана;
    • Същото нещо трябва да се направи с друг бар-
    отколкото рязане на тавана перваз борда
  • След това на свой ред е необходимо да се прилагат и двата елемента към тавана и да се маркира на повърхността си мястото на пресичане;
  • завършвайки подрязването чрез изчертаване на линия от външния ъгъл отдолу до вътрешния ъгъл в горната част, по която ще бъде необходимо да се отреже цокъла. За да опростите задачата, можете да поставите основата на ръба на масата и да комбинирате точките с ръба на основата. След това трябва да отрежете лентата стриктно по ръба на масата по вертикален начин.
  • Ако всички изисквания са изпълнени и вертикалната секция е строго вертикална, връзката ще бъде перфектна.
    Устройството на таван на перваза, подробно видео:

    Залепването на перваза на тавана

    По правило тази работа не произтича от трудности, но когато се изпълнява, е необходимо да се спазват и редица изисквания:
    • залепването на основата от пяната може да се извърши както със стандартни лепила, така и с помощта на течни нокти. Като алтернатива можете да нанесете уплътнител или пълнител на базата на акрил;
    • без да е необходимо да се нанася лепило по цялата дължина на шината, ще е достатъчно само да се заличат отделните секции на основата с определен интервал -
    как и как да режат таван первази
  • ако има такава възможност, по-добре е да прикрепите первазите не към тапета, а към повърхността, обработена с гипс. Грунд е необходим с помощта на грунд, който ще увеличи надеждността на монтажа на перваза;
  • елементите на основата трябва задължително да бъдат залепени заедно;
  • Нанасянето на лепило на синтетична основа е важно да се гарантира, че первазът не се плъзга или пада преди лепилото да се втвърди.
  • Това фиксиране на основата може да се счита за завършено. Въпросите за инсталацията винаги могат да бъдат отговорени от специалисти в интериора на помещенията, които могат да осигурят фото и видео материали за монтаж на первази на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Облицовъчни тавани разновидности на дизайнаОблицовъчни тавани разновидности на дизайна
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
    Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
    Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
    Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаКак да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
    » » Как да намалим тавана на плинта - препоръки
    © 2021 BggeHat.com