Как правилно да лепира таван первази - инструкция



Сглобяването на тавана и стените често изисква допълнително декорация с декоративни елементи. Най-често се използват таванни первази за тези цели. Този прост елемент позволява значително омекотяване на линията на фрактурите на две повърхности.
В тази статия ще говорим за това как правилно да поставят таван корнизи, както и за това как да го прикрепя към вътрешните и външните ъгли на стените.
тапет стикерен перваза
Таваните филе могат да бъдат изработени от дърво, полиуретанова пяна, гипс или полистирол. Независимо от вида, стикерът за таваните се държи на един и същ принцип, но се променя само готиният състав (прочетено:Филе - какво е това?").

Инсталиране на таванна перваза

За монтажа на пяна пластмаса, полимерни и дървени филета се използват различни полимерни лепила.
Те са разделени на три групи:
  • лепила на базата на водни полимери и дисперсии;
  • лепила на базата на пластмасови полимери и органични разтворители;
  • лепила на базата на течни полимерни втвърдители.
В повечето случаи лепенето на тавана се извършва с помощта на лепила от първа и трета група. Те включват лепила PVA, Moment, Dragon, Bustilat и силиконови уплътнители (по-подробно:Как да лепирам цокъл таван - инструкция").
залепване на таванни первази
Но по този начин на монтаж таван первази не са ограничени. Гипсовите и полистиренови филета могат да се залепят за шпакловка (прочетете:Как правилно да лепи платформата на таванаПриготвеният разтвор също се използва за уплътняване на пролуките между профилите и стената, докато дървени первази са монтирани не само върху лепило за таванни первази, но и на винтове или винтове.

Стикери от таванни первази за полимерно лепило

За начало е необходимо правилно да се подготви таванът и стените, тъй като те трябва да имат високи стойности на адхезия. За да се постигне това, грундиране на повърхности се извършва, ако са измазани и измазани. Ако основата е дървена или пластмасова, тогава всички възможни мазнини трябва да бъдат извадени от нея (прочетете също: "Как да поставите формоване върху стена").
И колко правилно да се постави един цокъл на shpatlevku? За това е необходимо разтворът да се приложи върху цялата задна страна на филето. В резултат на това не трябва да има празнини в съседните ъгли. Излишъкът от шпакловка под основата се отстранява с пръст или шпатула. Прочетете също: "Какво да лепене на тавана первази".
опции за опъване на таваните
Ако е необходимо да се скрие окабеляването под основата, то е фиксирано, докато филетата са инсталирани. В този случай проводниците са добре фиксирани, така че да не издърпват основата по време на монтажа. Прочетете също: "Как да лепим бордюри на тавана".

Докинг на вътрешни и външни ъгли

Докосването на съседни елементи е необходимо да се избегне формирането на пропуски. Нека да разгледаме по-отблизо инсталацията на первази по вътрешните и външните ъгли на стаята.
На първо място, трябва да се помни, че като се присъедините към таванските первази във вътрешния ъгъл, долната част на елементите ще бъде по-дълга от горната. Когато филетата са свързани към външния ъгъл, то точно обратното е вярно - по-дългата страна ще бъде по-дълга (повече: "Как да намалите тавана на тавана").
За рязане на ъглите се използва специален дърводелски инструмент - табуретка. Използването му ви позволява да рязате ъглите според шаблони 45, 65, 67,5 и 90 градуса. Не се препоръчва да изрежете цокъла "по око". Дори професионалистите не винаги могат да избират правилно ъгъла, да не говорим за аматорите (как да се намали таван первази в ъглите).
технология за залепване на тавана
Как правилно да лепира тавана первази във вътрешния ъгъл? Първо, трябва да поставите цокъл в лявата част на ъгъла в стола. Той се вкарва от лявата страна, като се притиска до близкия край. В ъгъла на шаблона от 45 градуса поставете рамото върху метала и нарязайте филето от дясно на ляво. За да изрежете ъгъла на дясната страна на основата, той се поставя от дясната страна, като посоката на рязане е отляво надясно (вижте също: "Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази").
За да изрежете външните ъгли, процедирайте по същия начин, само в този случай посоката на рязане се променя. За лявата част - отляво надясно и отдясно - от дясно на ляво.
Ако не Митре кутия и не искате да губите време в търсене на себе си, както и придобиването, цокълът може да се намали с шаблон, съставен на масата. За тази цел на равнината са разположени две успоредни линии, които са на разстояние 85 мм един от друг. След това, в тези редове, квадратът, в който са изчертани диагоналите, е отбелязан. Тези парчета ще бъдат шаблонът на ъгъла от 45 градуса (да се чете:Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае").
Процедурата за рязане на ъглите е идентична с работата с един стол. Плотът е изложен на нивото на линията и е изрязан диагонално. В същото време е необходимо да се гарантира, че филето не блокира линията, но само я докосва (вижте също: "Как да лепирам плинтове на опъвам таван").
Как да лепене таван плинт, подробно за видео:

Маркиране на филе на тавана

Тези два метода за рязане на первази са валидни само за случаите, когато ъглите на помещението са равномерни, т.е. 90 градуса. Но какво ще стане, ако има отклонения в една или друга посока? За правилното подрязване на основата, маркировките се правят на тавана.
Първоначално филето се поставя върху мястото за монтаж, притискайки елемента плътно в съседната стена (по-подробно: "Как да лепирам таван бордюр борда"). В горната част на цокъла преследва линия на тавана. В същата операция и за правене на съседна стена. Сега, ако съдия-изпълнител перваз към стената, тя ще се пресичат с линията на тавана. Това пресичане точка и по-нисък ъгъл профил, образуван от рязане линия през пода.
залепване на таванни первази
За да се получи външния ъгъл, всичко се прави по подобен начин, само в този случай линията на изрязване ще бъде обърната в обратната посока.
Дървен, гипсов или полиуретанов цокъл се изрязва с метална хартия. Не използвайте резачка на дърво, тъй като ръбовете на филето ще се разпаднат. Подложката от пяна се нарязва само с нож за строителството. Острието трябва да е остър.

заключение

Сега знаете как правилно да лепирате тавана и да го изрежете в ъглите на стаята. За по-добро разбиране на темата ви препоръчваме да разгледате снимките от нашия каталог, които ви позволяват да разберете по-добре функциите на инсталацията.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Широко приложение на таванни первазиШироко приложение на таванни первази
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
» » Как правилно да лепира таван первази - инструкция
© 2021 BggeHat.com