Видове лепило за строителството

Видове строителни лепилаДори в случаите, когато собствениците нямат намерение да извършват ремонт, от време на време има нужда от строително лепило: например, когато е необходимо да се замени счупена плоча или повредена ламинатна плоскост. Ето защо е толкова важно да се разбере кои са строителните лепила.

Има няколко класификации. Разделете голям диапазон, който е представен на пазара днес, е възможно и на химическия състав и структура (например, органичен и неорганичен) и физически характеристики. Така, съгласно химическия състав отличава полиуретан, епокси, гума лепила, поливинилови съединения (PVA), както и лепила от животински произход (тук по mezdrovogo и казеиновите лепила). Чрез тяхното физическо състояние, такива лепила могат да бъдат твърдо вещество (под формата на гранули, които трябва да се прилага на отопляеми повърхности и т.н.) и течност (разтвори, суспензии, емулсии, различни).
Но прозата на всички е да се използва класификацията по структура. Така в този случай ние можем да различим органичните лепила, които са направени от естествени или синтетични полимери (гума, епоксидни, полиуретанови). От тях се произвеждат термопластични лепила, чийто филм се образува по време на тяхното охлаждане, както и термореактивни лепила и гумени лепила. Почти всички такива лепила могат да се използват за дърво, кожа и хартия. По този начин, полиуретановите съединения се считат за идеални за нестабилни дървесни видове, а полимерни лепила, които произвеждат разтворител, се използват за паркет.

Към адхезивни състави включват неорганични керамични (те се основават на окиси на алуминий, силиций, някои алкални метали) и силикатни лепила. Най-често се използват за лепене на керамика и стъкло. Въпреки че, разбира се, изборът на лепило за керамични плочки, за да бъде причинено не само от неговия състав, но също и на условията за неговото използване и, например, в стая с висока влажност на въздуха е най-добре да изберете една плочка върху полимерна лепило.



Отделно, заслужава да се отбележат органолепните лепила, които се правят на основата на органо-силициеви или органометални полимерни съединения. Най-важното свойство на тези формулировки е много висока устойчивост на топлина (някои от тях могат да издържат на температури до 1000 ° C), без да губят своите характеристики на якост. Такива лепила са подходящи за термоустойчиви пластмаси.

Е, ако имате нужда от баня за баня, винаги можете да помогнете на онлайн магазина за баня на сайта keramis.com.ua. Само там е най-добрата керамика за Вашия сайт за баня на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид лепило за линолеум избиратеКакъв вид лепило за линолеум избирате
Как да измиете супер-лепилото или момента от ръцете и ноктите и да поставите пръстите?Как да измиете супер-лепилото или момента от ръцете и ноктите и да поставите пръстите?
Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
Лепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилотоЛепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилото
Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимстваКак да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
Етажното покритие е идеален за спортни площадкиЕтажното покритие е идеален за спортни площадки
Екологично изолирано разпенено стъклоЕкологично изолирано разпенено стъкло
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
Съвети за избор на електрическа лентаСъвети за избор на електрическа лента
» » Видове лепило за строителството
© 2021 BggeHat.com