Съвети за избор на електрическа лента

Неразделна част от много ремонтни и строителни работи е изолационната лента, здраво вградена в ежедневието на всеки човек. Подобно на други материали, лентата има редица важни свойства и параметри, които трябва да обърнете внимание при избора и купуването.

Най-често изолационната лента е основа на модифициран поливинилхлорид с нанесено лепило. Такъв материал се използва широко както в производството, така и в домашни условия за ремонт и електрическа изолация, закрепване на части и проводници, маркиране на продуктите, защита на части и кабели от механични повреди. Ето защо е толкова важно да изберете продукти с високо качество.

Първо трябва да определите размера на самата лента. Стандартните форми на производство са опаковки от 10 и 20 метра с ширина 15 мм, както и двадесет метра ролки с широчина 19 мм. Много е важно да се направи оценка на външния вид на изолационната лента. На повърхността му не трябва да има дефекти под формата на мехурчета, гънки, дебелини, пукнатини и разкъсвания, както и неравномерното нанасяне на лепилен състав.

Не по-малко важно е външността на цялата опаковка, не трябва да има издатини по повърхността на ролката. Важно е да се гарантира, че краищата на лентата са плътно положени без да се образуват проходни отвори. В противен случай местата с такива дефекти сериозно ще повредят качеството на касетата.

Един от най-важните параметри за изолационната лента е нейната способност за залепване. Достатъчната адхезия към повърхността на продукта осигурява лепилен състав, чийто слой е около 10 от дебелината на субстрата. Така че за класическия размер на поливинилхлорида в диапазона 130-150 микрона, лепилото трябва да бъде нанесено слой от 15 микрона. Това съотношение осигурява надеждна адхезия на обработената повърхност и полимерната основа на лентата.



Не по-малко важно е и видът на използваното лепило. Най-често срещаните опции за производството на изолационна лента са гумените и акрилните полимери. Първата версия на лепилния състав има висока първоначална адхезия към повечето материали, чиято степен се променя незначително във времето. В допълнение, гумените композити са по-малко чувствителни към отрицателния ефект на разтворителите, умерено толерират нагряване и излагане на слънчева светлина. Такова лепило може да се счита за трайно.

Акрилните композити са малко по-малко първоначална адхезия с постепенно увеличаване на времето. Но такива лепилни композити съвършено понасят високи температури и продължително излагане на слънчева светлина. Акрилните лепила са по-трайни и също не се страхуват от въздействието на агресивните медии.

В резултат на това панделките с гумено лепило значително опростяват работата, но дълготрайността на изолационния слой е по-висока за продуктите с акрилни композити.

Поливинилхлоридната основа ви позволява да се справите с текущото напрежение от 5 kV и също така да защитите повърхността от вредните ефекти на химическите агенти, влага и механични влияния.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите филм топъл под ламинат или линолеумКак да поставите филм топъл под ламинат или линолеум
Производство на щориПроизводство на щори
Характеристики и характеристики на колана на амортисьораХарактеристики и характеристики на колана на амортисьора
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да изберем рубероидКак да изберем рубероид
Светодиодна лента светлинаСветодиодна лента светлина
Кабелни тави, металниКабелни тави, метални
Ремонт на пукнатини в санитарен фаянсРемонт на пукнатини в санитарен фаянс
Кабел WBPSКабел WBPS
» » Съвети за избор на електрическа лента
© 2021 BggeHat.com