Производство на щори

В горещите летни дни, в допълнение към климатиците, основната защита от слънцето в къщата или апартамента са щори. Това е може би най-добрият избор в тази ситуация, но далеч от мнозина решават да ги купят на висока цена. Ето защо най-добрият вариант ще бъде производството на щори, например, материали.

Такива продукти се отличават с тяхната оригиналност и най-важното, те позволяват да се запази семейният бюджет. Повечето от тях не се нуждаят от специални грижи и пране, а износените щори могат просто да бъдат заменени с нови. Освен това собственикът ще може да изхвърли много ненужни материали, останали след ремонта.

Комплект от необходими инструменти

Най-икономичният вариант е да се правят блайндове сами, а от обикновените такива, да са блъскали своите парчета.

За да завършите работата, се нуждаете от следните материали и инструменти:

  • Двустранна лента - е необходима за закрепване на хартиени щори към прозореца;
  • Тапети или остатъци от ролки - се използват като основен материал и допринасят за хармоничното съчетание на цветни покрития и завеси;
  • Ластик или малка лента - се използват за повдигане или сваляне на самозалепени щори;
  • Нож или ножици за канцеларски материали - използвани като режещ инструмент;
  • Заключване - необходимо за поставяне на вдигнати хартиени щори;
  • Puncher - използва се за направата на няколко еднакви дупки;
  • Влакът е не по-малък от 60 см.

Последователност на действията

Всичко, което трябва да направите за блайндове: аксесоари, време и малко търпение.

След това, стъпка по стъпка, всички следващи препоръки няма да бъдат трудни за постигане на желания резултат. Първо, трябва да измерите дължината и ширината на прозореца, на който се планира да се монтират щорите. До получената дължина резултатите трябва да бъдат добавени 25, ширината може да бъде оставена както е. Допълнителни сантиметри от дължината ще оставят върху огъването на основния материал. След като определите размера на хоризонталните слепи, трябва да подготвите дантела. Продължителността му трябва да се извършва и с помощта на надбавката, която ще бъде необходима за свързването на ноктите.



От тапета за ролки трябва да изрежете парче, което отговаря на дадените параметри. Ако тапетът с шарка, трябва да обърнете внимание на факта, че рисунката не е изкривена. След това е необходимо да сгънете внимателно платното хармоника. Фалцовете трябва да са симетрични и не повече от 3-5 см, в противен случай появата на щорите ще бъде сериозно засегната. Ако всичко е направено правилно, тогава ще получите дълъг хартиен акордеон.

На капака на тапета трябва да определите средата, от която се нуждаете, за да направите малки дупки с помощта на удар. Ако фермата не разполага с този инструмент, тогава можете да използвате фигуративна отвертка или шибър. В направените дупки трябва да държите низ и да изправите акордеона, за да определите необходимата дължина на въжето. За да не се изгубите по размер, е желателно да поставите горния край на кабела с малък възел. В противен случай, времето, отделено за производството на щори, ще премине напразно и ще бъде необходимо да се направи всичко отново.

Освен това е необходимо да се залепи двустранната адхезивна лента по цялата ширина на горната стъпка на щората, като се фиксира кабелът към нея. По този начин трябва да получите монтиране на прозорец. Препоръчва се да се украси дъното с така наречената паунова опашка. Тук трябва да лепите няколко долни гънки и да ги поставите с лепяща лента. В този случай дантела трябва да бъде поставен отзад.

Върху кабела е желателно да поставите капаче, през което ще можете да повдигнете или спускате щорите. Ако е възможно, краят на кабела може да бъде украсен с топчета или други декоративни аксесоари.

Предимства на тапетите щори

Ако погледнете по-близо до крайния резултат, можете да забележите, че дори самоизработващите се щори имат редица предимства:

  • пестеливост;
  • Способността постоянно да се актуализира;
  • оригиналност;
  • функционалност;
  • Възможността да украсяват щори според индивидуалните желания и вкусове.

Има много начини да направите блиндове със собствените си ръце, но горното е най-често срещаното и не особено трудоемко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Дървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщатаДървени завеси перфектно украсяват прозорците на къщата
Слепота на изборСлепота на избор
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Ролетни щори в интериораРолетни щори в интериора
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Интериор на градски апартамент и избор на щориИнтериор на градски апартамент и избор на щори
» » Производство на щори
© 2021 BggeHat.com