Изберете добри пожарни врати

Пожарните врати напоследък станаха по-широко разпространени. Такива конструкции на вратите притежават свойство за определено време в случай на пожар, за да запазят разпространението на пламъка и продуктите от горенето. Използват се огнеупорни врати:

- в производствени сгради, в коридорите между помещения, складове или магазини;

- в помещения, където е възможно запалването на оборудване или материали;

- в жилищни сгради с прилежащи нежилищни помещения.



Противопожарните врати са истинска предпазна мярка. Те се състоят, по правило, от два слоя: външни и вътрешни. Основният материал, използван за вътрешния слой, са топлоизолаторите, които за дълго време не се запалват. За външния слой използва метал, който се нанася полимерно прахово покритие или огнеустойчива боя. В специален жлеб по периметъра на пожарната врата се поставя димо-пенообразна лента, която не се забелязва, когато вратата е затворена. В случай на пожар, анти-димната лента започва да се разпенва, уплътнява пукнатините и не позволява продуктите на изгаряне да влизат в други помещения.

Противопожарни врати трябва да останат огнеустойчиви за определено време, посочено в сертификатите. Вратата може да остане огнеупорна от петнадесет минути до шест часа. Нивото на пожароустойчивост на вратите се проверява в специализирани лаборатории с помощта на инструменти. Когато купувате такива продукти, първо трябва да се запознаете със сертификата за съответствие, който трябва да съдържа името, размерите на конструкцията, името на производителя и определената граница на огнеустойчивост.

В момента пазарът често предлага некачествени противопожарни врати. За да се избегне купуването на такива продукти, е необходимо да се обърне внимание на наличието на вратата с остъклени пожароустойчиви стъкло с Шилд, произведени от Pilkington, Pyrobel Metrobor- или пожароустойчиви брави, изработени от метални огън лента (можете да проверите с по-светъл). За да се произвеждат пожарни врати с добро качество, като правило се използва тънък (1 или 1,5 мм) метал. Факт е, че дебелият метал се държи по-зле по време на пожар.

Пожароустойчивите врати, произведени в Китай или произведени по метода полу-занаятчийски в малките индустрии, не издържат на високи температури по време на пожар. Така че обърнете внимание на производителя. Трябва да е компания, която се е доказала добре. Тя трябва да работи на пазара от дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Техническите врати трябва или са излишни?Техническите врати трябва или са излишни?
Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?
Декорация на интериорни врати на всяка къщаДекорация на интериорни врати на всяка къща
Как да защитим къщата в случай на пожар?Как да защитим къщата в случай на пожар?
Метални вратиМетални врати
Входни метални врати и техните вариантиВходни метални врати и техните варианти
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
Метални противопожарни вратиМетални противопожарни врати
Метални врати и техните елементиМетални врати и техните елементи
» » Изберете добри пожарни врати
© 2021 BggeHat.com