Как да поставите филм топъл под ламинат или линолеум

Подово отопление под ламинат

Заедно с обичайните за нас системи за отопление на вода, техните електрически аналози сега се използват все повече. Най-удобният и следователно все по-популярен вариант е "електрически подови настилки". Има два вида на този етаж - кабел и филм. Сред многобройните си различия за купувачите е особено важно, че първият може да бъде инсталиран само за покритието, което има висока топлопроводимост. Той може да бъде естествен или изкуствен камък, както и всички керамични покрития. В същото време позволяваме монтирането на топъл филмов под под ламинат или дори под линолеум.

Това се дължи на факта, че филмовата структура не се нагрява, което не може да се каже за класическата система, представлявана от кабелен топъл под. Всъщност филмът е разпределена нискочестотна антена, която излъчва вълни от инфрачервения диапазон, като Слънцето. В този случай само бетонната стена може да се превърне в сериозна пречка по пътя на вълните. Един синтетичен материал - ламинат или линолеум - не забавя тяхното разпределение.

За инсталирането на филмов под

Монтажът на подови топлоизолни подови настилки е технологично не различен от инсталирането на кабелна или водна интегрирана отоплителна система. Процесът включва подобна подготвителна работа:

  • първо премахнете старото покритие
  • Ако е необходимо, основният под е ремонтиран и хидроизолиран, трябва да бъде изравнен и изсушен
  • напълно изолираният под е положен с топлоизолационен слой за повишаване ефективността на бъдещата отоплителна система

Като топлоизолатор обикновено се използва пенополярен пенополиуретан. Тя е покрита с фолио нагоре. Дотогава технологията беше обща за някой от топлите подове.

По-нататъшното полагане на топлата подово покритие е приятно различно от трудолюбивия и дълъг процес на създаване на подложка за пълнене, в която кабелът или тръбите на отоплителната система ще бъдат скрити. Готовите филмови рогозки са разположени на пода и са фиксирани един с друг чрез стандартните скоби, включени в комплекта материали за монтаж. Те се закрепват на място с лепяща лента.

От голямо значение е подреждането на рогозките - тяхната обща дължина не трябва да надвишава 15 метра, а общата им площ не трябва да бъде повече от 15 квадратни метра. Не поставяйте излъчващите елементи на места, където няма да има възможност за топлообмен, например под масивни мебели. Също така не бива да се свързват помещения, които са много различни помежду си с климатични параметри - стая и лоджия, баня и коридор.

Какво да търся?



Топлата подова настилка е мощен потребител на електроенергия. Неговото инсталиране и използване без подходяща изолация и заземяване са неприемливи и опасни. И ако изолирането до нас с интерес, осигурено от синтетично или естествено декоративно покритие, тогава трябва да се погрижи за надеждно заземяване на етапа на оформлението. Мастърс препоръчва да се направи с лента от фолио, като се закрепи около ръбовете и напречно по диагонал.

Свържете топлата подложка към заземителния контур на къщата с помощта на меден проводник, чиято дебелина може да издържи на очаквания максимален ток на конструираната конструкция.

Инсталиране на термостата

Приоритет на материалите за инсталиране на IR филми

Полагане на инфрачервен топъл под

Термо-сензорът е най-добре поставен в центъра на филмовото покритие или в "най-студеното" място. Термостатът е по-добре да се монтира в непосредствена близост до управляваната система и съществуващата мрежова инсталация. Ако е възможно, използвайте каналите за полагане на подовите кабели. Ако не, тогава за контролния кабел, отделен канал се насочва или поставя директно върху стената, като се изважда в изолационната кутия или се издърпва през гофрираната тръба. Кабелите за свързване на термостата могат да се използват по същия начин, както при свързване към земната верига. В същото време максималната им дължина не трябва да надвишава 15 метра.

За да се запазят изолационните свойства на подовата настилка с възможно колебания на влажността, препоръчително е да поставите полиетиленово фолио върху поставените подложки на топъл под. Това ще създаде допълнителна защита от влага върху живите части на пода и в резултат ще подобри своята електрическа изолация.

Освен това за монтирането на ламинираното подово покритие е необходимо да се спазват общите правила за монтаж на ламинат. Субстратът първо се депозира. След това върху него се полагат плътно покритие.

Ако декоративният слой не е с висока плътност, а е от ролков материал като линолеум или килим, тогава финалът и подлежащият подов слой трябва да бъдат защитени от евентуална повреда от падащи остри и твърди предмети. За да направите това, филмът топъл под линолеума е допълнително покрит с листове от силен шперплат или ПДЧ.

При фиксиране на листовия материал трябва да се внимава да не се нарушава целостта на електрическите вериги на топъл под. Най-добре е тази операция да се извърши в ъглите на поставянето на отделни рогозки, като се избягват местата, където се полагат електрическите проводници и заземяването.

И не забравяйте да проверите подовото отопление след инсталирането. Това е от съществено значение и гарантира нормалната работа на монтираната система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Филм топъл подФилм топъл под
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Ние монтираме инфрачервения топъл под с нашите ръцеНие монтираме инфрачервения топъл под с нашите ръце
Топъл под ламинирания под е удобството на вашия домТопъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
» » Как да поставите филм топъл под ламинат или линолеум
© 2021 BggeHat.com