Ремонт на пукнатини в санитарен фаянс

Ремонт на пукнатини в санитарен фаянс

За да елиминирате пукнатината във водопроводните инсталации, ще ви трябва бутало, дренажна секалка, гаечни ключове и уплътнител.

На първо място, ако забележите изтичане, трябва да отрежете водата върху повредената част на тръбата. След това извадете цялата вода и изчакайте известно време, докато повредената зона изсъхне или ускори процеса със сешоар. Основното е, че повърхността на продукта до повредата е суха. Ако щетата е малка, ще бъде достатъчно, за да се покрие с графит от молива, просто да го счупите. Този метод надеждно предпазва тръбата от изтичане, плътно затваряйки дупката. Може да се отбележи, че ремонтът на пукнатини в канализацията трябва да се извърши веднага, сякаш за да го отложи за известно време, пукнатината може да се увеличи, а след това може да е проблеми от различен вид, като, например, наводнения съседи.

След това на мястото на пукнатината трябва да бъде навита лента, която може да предотврати изместването на щепсела. Няма да е излишно и да обвие още няколко сантиметра наляво и надясно на пукнатината. Ако пукнатината е достатъчно голяма, тогава можете да нанесете гумен маркуч, като вземете такъв, който може да затвори повърхността на тръбата достатъчно плътно.



Върху този маркуч трябва да се поставят няколко проводника на тел, така че те да се намират на разстояние 2,5 сантиметра един от друг, след което всеки контур трябва да бъде усукан с двойка клещи. Друга възможност за закрепване на маркуча е със скоби. Техният брой трябва да бъде поне три. В случай, че тръбата избухне, най-ефективно ще бъде използването на епоксидно лепило. Тя трябва да се приложи към пукнатината, преди да се изсуши. След това тръбата трябва да бъде увита с електрическа лента и покрита с втори слой лепило.

Ако повредата е настъпила на мястото с конеца, продължете точно както в предишната версия, само без опаковане на лентата. В този случай сухото място трябва да бъде покрито с епоксидно лепило. Не е необходимо водата да се включва, докато лепилото не се закалее напълно. Ако изчистеното съединение започне да изтича и тече, можете да го заредите на място с длето и чук. В повечето случаи след това изтичането се елиминира. Също така може да се появи изтичане поради пукнатина в ставата, в този случай е необходимо да се провери тръбата и ако е така, я сменете.

Премахването на изтичането може да стане с прости домашни инструменти и може да се извърши от всеки възрастен човек, достатъчно е само да покаже умение и да има желание.

Е, като посетите сайта centro-pol.ru, ще намерите всичко за топлата под. Само там ще ви помогнат да създадете качествена топла къща във вашия дом с минимални разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Запечатване на фуги между подови плочиЗапечатване на фуги между подови плочи
Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения подТънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под
Как и какво да покрие пукнатината, ако нагревателната батерия тече?Как и какво да покрие пукнатината, ако нагревателната батерия тече?
Как са пукнатини в тухлени стениКак са пукнатини в тухлени стени
Как да поправите пукнатината на методите за ремонт на таванаКак да поправите пукнатината на методите за ремонт на тавана
Как да премахнете пукнатини по таванаКак да премахнете пукнатини по тавана
Уплътняване на шевовете на таванните решения на проблемаУплътняване на шевовете на таванните решения на проблема
Уплътнител за всички времена на AquafixУплътнител за всички времена на Aquafix
Как мога да почистя канализацията в частна къща?Как мога да почистя канализацията в частна къща?
» » Ремонт на пукнатини в санитарен фаянс
© 2021 BggeHat.com