Как и какво да покрие пукнатината, ако нагревателната батерия тече?

Както показва практиката, най-често батерията протича в резултат на редовни хидравлични товари и след изпускане на водата през лятото. Състоянието на батерията се влошава значително, ако е в експлоатация повече от 10 години. За да сте подготвени за изтичане, е по-добре да се запознаете предварително с методите на елиминирането им.

Какво трябва да направя, ако батерията се изтощи?

Благодарение на дългосрочната експлоатация, всяка от връзките между тръбите и батериите може да загуби своята плътност. В зависимост от това къде се е случило износването, експертите идентифицират следните видове течове:

  • Снижаване на налягането на сглобката, където свръзката е свързана с тръбите;
  • повреда на тръби;
  • образуване на пукнатини в ставите на акумулаторните секции;
  • появата на теч върху един от участъците на елемента.
Смукателната отоплителна тръба

Смукателната отоплителна тръба

Всяка от тези неизправности се елиминира по различни начини. Експертите смятат дългосрочната експлоатация и износването на материалите за една от основните причини за изтичането. Ако се установи теч, така че апартаментът да не е наводнен, поставете буркан или басейн под дупката. Покрийте батерията с одеало или дебел килим, така че потокът от вода да капе по пода, вместо да пръска стените. Когато откриете изтичане, затворете захранването с вода на уреда.

Как да се премахне изтичането на кръстовището на тръбата и тръбата

В тази част обикновено се получава изтичане поради неправилна инсталация. В по-голямата част от случаите, неизправността води до неволно свързване на частите. Също така, често поради появата на пукнатина е неграмотен избор на тръби. В този случай водата ще започне да тече след няколко месеца след инсталирането на елементите. Друга причина е невъзможността на тръбите да издържат на тежки товари. Ето защо не е нужно да използвате батерии като опори за предмети, в противен случай може да "летят в доста пени".

Отстраняване на теч с клечка

Отстраняване на теч с клечка

За да спрете изтичането на местата, където е свързана тръбата, използвайте гумени елементи или скоби за кола, както и надеждна жица. Например, вземете парче каучук от велосипедното колело и вятър около проблемно място. За да направите това, поставете гумени ленти с дължина 30 и ширина 5 см. За да фиксирате здраво продуктите, ги фиксирайте със скоби, които ще разпределят товара по цялата лента.

Тръбите от основния тип са изработени от стомана. Поради продължителната употреба и лошото качество на водата с различни тежки примеси, на стените на каналите се образува ръжда. В резултат на това на определени места стените на тръбите просто не могат да издържат на натиска на водната струя. Износването на частите става още по-бързо, ако тръбите, използвани за монтаж в други помещения, се използват за монтаж. При определяне на малка пукнатина може да се елиминира с помощта на цимент-гипсова превръзка. Това се прави, както следва:

  1. 1. разрежда се в контейнер, който не е твърде плътен циментов разтвор;
  2. 2. Нарежете превръзката с ленти, не по-дълги от 25 см;
  3. 3. Намокрете лентите и ги увийте около изтичането;
  4. 4. За да предотвратите изтичането на тръби, повторете процедурата 2-3 пъти;
  5. 5. Ако течът не е спрян, вместо цимент използвайте алабастър, който изсъхва няколко пъти по-бързо.
Цимент-гипс превръзка за елиминиране на изтичане

Цимент-гипс превръзка за елиминиране на изтичане

Ако откриете пукнатина по самата нишка на тръбата и тръбите, използвайте солева превръзка, за да я махнете. За да направите това, отрежете превръзката и я накиснете във вода, след това поръсете обилно със сол. Само след като тази проблемна област може да бъде обвързана с бинтове, напоени с циментова замазка.

Как да запечатате пукнатина в местата за съединяване на секциите

Много често е трудно да се определи проблемното място на радиатора, тъй като водата излива почти цялата му повърхност. За да намерите пукнатина, трябва да изтриете батерията няколко пъти и бързо да потърсите повредената зона. След като се установи наличието на теч, незабавно затворете спирателните кранчета, така че в радиатора да не остане вода. След това намалете налягането, като постепенно отваряте Majewski кран. Започнете ремонтните работи само след като водата спре да тече от пукнатината. За да избегнете изтичането между участъците, използвайте студено заваряване. Освен това можете да покриете проблемната област с епоксидна маска с различни примеси.



Преди почистване почистете добре повърхността на батерията. Първо премахнете старата боя, след това премахнете ръждата вътре в батерията с стоманен кабел. Относно колко добре подготвяте повърхността, дълготрайността на пластира ще зависи от това.

Когато купувате мастик, обърнете внимание на инструкциите за употреба. Някои смазочни материали не са подходящи за работа с метал, толкова дълго, колкото батерията не могат да устоят. Често, за да получите надежден материал за шпакловка, трябва да смесите няколко инструмента и леко да ги приложите върху пукнатината със спринцовка. Мастикът ще изсъхне най-малко 2 часа. По това време е строго забранено загряването на батерията. Не забравяйте, че качеството на ремонта не варира в зависимост от количеството на използвания материал. За надежден пластир е достатъчен слой с дебелина 5 мм. След ремонт устройството няма да има същия външен вид. Можете обаче да го направите цветна гореща батерия, като за тази цел е избрал подходяща боя.

Как да се отървете от течове - контакти на батерията и ремаркето

Ако отоплителната батерия тече в точката на свързване с повдигащата тръба и не знаете какво да правите с нея, достатъчно е да изключите и свържете устройствата на отоплителната система, за да елиминирате разрушаването. Преди това източете цялата вода от акумулатора и затворете повдигача. Така че не наводните апартамента.

Затягане на кея Майевски

Затягане на кея Майевски

След това развийте гайката, която държи връзките на батерията и повдигача. След това извадете стария лен от нишката. Изпълнете всеки от етапите трябва да бъде много внимателно, като се опитате да не прекалявате. Обърнете специално внимание на орех, защото ако е стар, той може да избухне. За да смесите ставата, използвайте нов лен. След това гайката трябва да се завинти.

Ремонт на радиатора - какво да правите през лятото

Когато елиминирате изтичането по някой от описаните по-горе методи, не забравяйте, че временно решавате проблема. Веднага след като отоплителният сезон приключи, ще трябва сериозно да помислите за качествения ремонт на разбивката. След като батериите вече не се използват, първо ще трябва да източите напълно водата от уредите или цялата отоплителна система. След това напълно изключете проблемната батерия. Премахнете от повърхността й всички пластири, които преди са скрили пукнатините. След това почистете шевовете между секциите. Издърпайте зърната с гаечен ключ и извадете пукнатината чрез запояване.

След това ще трябва да инсталирате отново батерията. Независимо дали сте използвали новия лен през зимата, този път също го заменете. По този начин ще можете да удължите живота на батерията. Често може да се появи пукнатина в една от секциите на чугунено устройство. През зимата напълно премахване на този проблем е доста проблематично, затова препоръчваме да ремонтирате батерията през лятото. За тази цел продуктът трябва да бъде изключен и разглобен.

След това оценете размера на пукнатината. Ако е малък, можете да използвате спойка или машина за заваряване. Но ако пукнатината е голяма, най-добре е да замените повредената секция с нова. За да направите това, използвайте специалния клавиш, за да развиете проблемната част и вместо това инсталирайте закупения. Не забравяйте да приложите висококачествен термоустойчив уплътнител в ставите. След това сменете батерията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтовертиРемонт на подмяна и ремонт на акумулаторни винтоверти
Как да блокирате отоплителната батерияКак да блокирате отоплителната батерия
Защо налягането в отоплителната система пада и защо се елиминират?Защо налягането в отоплителната система пада и защо се елиминират?
Как да увеличите батерията на отоплениетоКак да увеличите батерията на отоплението
Батерията не загрява причината и методите за отстраняване на неизправностиБатерията не загрява причината и методите за отстраняване на неизправности
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?
Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сградаКак да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
» » Как и какво да покрие пукнатината, ако нагревателната батерия тече?
© 2021 BggeHat.com