Как да увеличите батерията на отоплението

Вероятно много хора са запознати със ситуацията, когато през зимата, при тежки студове, апартаментът става достатъчно хладен, въпреки факта, че котелът се затопля достатъчно. И така, каква е основната причина? Може би вашите радиатори просто не могат да се справят с товара? Какво да правим в такива ситуации?

Ако е инсталирана чугунена батерия, която до момента е в отлично състояние, не е препоръчително да я замените. След това има само една опция, добавете допълнителни секции към радиатора, т.е. изграждайте го. И как да се увеличи батерията на отопление разгледа по-подробно. (Виж също: Карта на сайта 2)


Чугунени батерии


Ако става въпрос за натрупване на чугунени батерии, тогава работата по увеличаване на площта на радиатора е необходима, когато се отоплителният сезон приключи. Факт е, че за да добавите нови секции, ще трябва да разглобите напълно радиатора. За да направите това, естествено трябва да бъде изключен от отоплителната система. Ако го направите през зимата, цялата система ще трябва да бъде блокирана. Малко вероятно е някой от вашите съседи да е щастлив да научи, че ще трябва да седят без топлина за няколко часа. Това е най-доброто.

Ето защо, независимо от това, как бихте искали да увеличите топлинната енергия от батериите, опитайте се да бъдете търпеливи, докато отоплителният сезон приключи. Ако чугунните радиатори са инсталирани в частна къща, тогава въпросът за времето за тяхното подмяна, можете да решите сами. Така че, помислете стъпка по стъпка как да изградите чугунена батерия.

За да добавите допълнителни секции, ще ви трябва следния инструмент:



  • радиационен ключ или гаечен ключ;

  • зърна, предназначени специално за чугунени батерии (броят им зависи пряко от броя на секциите, които инсталирате);
  • (Виж също: Как да блокирате отоплителната батерия)
  • специални уплътнения за монтаж между секциите на батерията;

  • Странични щепсели с уплътнения (уплътненията обикновено се изработват от материал като паронит).


Разширение на батерията

Преди всичко трябва да извадите батерията и да я разглобите. Не забравяйте да отсечете водата. За да се увеличи радиаторът за отопление от чугун е съвсем прост, най-важното е да се опитате да почистете всичко всичко, така че ставите на участъците да не текат впоследствие.

Ако батериите вече не са нови и са били използвани за достатъчно време, между отделните части може да се образува ясно изразено натрупване на ръжда и мръсотия. За да се облече уплътнението и да се свържат секциите, това натрупване ще трябва да бъде премахнато. Интерфейсното пространство се почиства или с голям молив, или с четка от косми.

разлагайте батерията и допълнителните секции на пода. Когато прикрепяте зърното, внимателно наблюдавайте позицията на конеца. По-добре е отново да сте сигурни, че сте поставили правилно елемента, който ще бъде усукан в две секции с различни нишки. (Виж също: Как да взривим отоплителната батерия)

Започваме да завъртаме зърното от лявата страна, затова е желателно първоначално да се примами някъде на една нишка от лявата страна на батерията. Извършвате подобни действия от дясната страна.

Уверете се, че уплътнението между секциите е разположено в средата на зърното. Профилите трябва да са прилепнали към зърното. Следващата стъпка е поставянето на радиаторния ключ в батерията и. използвайте регулиращия се гаечен ключ, завийте зърното в отделението за батериите.

След затягане на зърното 3-4 завъртания, отидете на другата страна на усуканите секции. И така, редувайте, затегнете секциите, докато те се прикрепят много плътно. (Виж също: Как да инсталирате отоплителна батерия със собствените си ръце)

Сега инсталирайте специални странични щепсели за батерията от чугун. Не забравяйте за уплътненията от паронита. Ако повърхността, върху която трябва да се прикрепи уплътнението, има ръбест запълнен ръб, ние също пясък на повърхността с шкурка. И едва след това инсталираме корк с уплътнение. Запушалките се затягат плътно с помощта на гаечен ключ.

Чугунена батерия

Това всъщност са всички етапи от инсталирането на допълнителни секции от чугунната батерия. Ако има желание, в допълнение можете да инсталирате кранове на радиатори.

Между другото, липсата на топлина в помещения, които използват чугунени батерии, може да възникне не само поради недостатъчния брой секции. Понякога се случва, че чугунните батерии, които се използват много години периодично, боядисват, като полагат нов слой боя на стария. (Виж също: Как да премахнете нагревателната батерия)

Такова "кожено покритие" впоследствие води до факта, че топлинната мощност на тези радиатори е намалена до почти нула. Ето защо, ако решите да пребоядисвате или по някакъв начин по специален начин да украсите батерията, не забравяйте да премахнете стария слой боя.



да боядисваме батерията, да не избираме обикновен емайл, но боя, която може да взаимодейства с високите температури, без да променя качествата си. Конвенционалните емайли, много често при нагряване, стават жълти, затова е необходимо да се вземат предвид техните свойства по време на селекцията.


Алуминиеви радиатори


Добавянето на секции към чугунните батерии е по-сложен процес, отколкото например изграждането на алуминиев радиатор. Но и тук трябва да знаете как да изграждате правилно алуминиевите батерии, така че стаята да става по-топла.

Натрупването на радиатори от алуминий е подобно на чугуна. Вярно е, че тук не е нужно да прилагате забележителна сила, като анализирате батерията. Процедурата за увеличаване на допълнителни секции в алуминиев радиатор е както следва:



  • Извършете разглобяването на акумулаторната батерия. Извадете от стената, демонтирайки отстрани, към които ще прикрепите новите секции.

  • Ако фабричният уплътнител между участъците не се отстранява, внимателно го нарязвайте с тънък нож и почистете повърхността на мръсотията.


Алуминиеви радиатори



  • поставете в двете секции зърното с уплътнение върху него в средата.

  • Започнете да завъртите зърното в участъка и го направете едно по едно. Превърна зърното няколко пъти от дъното, веднага отиде до върха. И така, продължете да правите, докато секцията не приключи.

  • Когато участъците са здраво свързани, направете окончателно затягане на зърното. Зърното между секциите трябва да се опъне плътно, но не може да се приложи и прекомерна сила, има голяма вероятност да се счупи нишката.


За да се увеличат алуминиевите радиатори е съвсем проста. Можете сами да направите цялата работа. Най-важното нещо е да не се смесва нишката на зърното.


Биметална отоплителна батерия


Спомнете си, че този тип батерия е направен от два метала, стомана и алуминий. Като се има предвид тенденцията алуминий да корозира, комбинацията й с стомана удължава живота на тези батерии. Ето защо, ако се оказа, че през зимните дни вашият дом не е достатъчно топъл, тогава би било по-разумно да помислите как да увеличите биметалните радиатори, вместо да ги замените.

В магазините можете лесно да закупите допълнителни секции. Там можете да закупите уплътненията, от които се нуждаете, когато изграждате батерията. Не забравяйте да помислите дали ще инсталирате допълнителни кранове или термостати. След това е по-добре да купите всичко наведнъж, за да не се разсейвате от работа.

Преди да изградите радиаторите, направете изчисление, за да се уверите, че допълнителните секции са достатъчни. При изчисляване, не забравяйте да разгледате местоположението на вашия апартамент. Много често в ъгловите помещения температурата на въздуха понякога пада по време на ветровито време, особено ако котелът започне да загрява по-малко.

Биметална отоплителна батерия



Не забравяйте да вземете предвид факта, че коефициентите, които са дадени в новите кодове на сградите, имат стойности, които отчитат наличието на прозорци с двоен стъклопакет. С традиционните дървени прозорци коефициентът ще има различно значение.



Ако живеете в частна къща, в която няма пълна изолация, добавете около 20 към резултата от топлинната мощност. Факт е, че в неотопляеми къщи топлинните загуби се получават дори и през стени.


Обобщение


Така че, за да изградите радиатори, ще ви трябва допълнителни секции, нипели и уплътнения. Как да изградите правилно чугунена батерия, която вече знаете. За да избегнете ненужната работа за увеличаване на площта на батериите, е желателно да направите правилните изчисления, когато започнете да загрявате в частна къща, например, или да замените старите радиатори с нови.

В допълнение, опитайте се да изберете по-добри материали. Доколкото вашата къща е топла, зависи не само от областта на батериите, но и от материалите, използвани в отоплителната система.

Ако металните тръби, имайте предвид, че с течение на времето поради събитие в който процеса на корозия, качеството им е намалена, тъй като стените на страна на тръбата (в) се натрупва прах и ръжда се използват в отоплителната система. След известно време такива тръби трябва да бъдат променени.

Най-добрият вариант би бил използването на металопластични тръби. Първо, те са доста евтини, експлоатационният живот на такива тръби е повече от 50 години. В допълнение, те не са податливи на корозия и нито ръжда, нито мръсотия се натрупват на вътрешната им повърхност. Друг плюс е простотата и лекотата на инсталиране.

Проблеми с липсата на топлина в стаята могат да възникнат и поради повреда на комина. Често грешките в процеса на проектиране водят до факта, че тръбата има недостатъчна височина за нормално теглене, което от своя страна оказва отрицателно въздействие върху функционирането на цялата система. Въпреки това, този дефект може да бъде коригиран, е необходимо само да се увеличи коминната тръба.

След като увеличите батериите или ги смените, последното, което остава, е да извършите декора на радиаторите. В края на краищата, една необичайна батерия, изглежда много по-хубаво от конвенционалните бели радиатори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Монтаж на радиаториМонтаж на радиатори
Батерията не загрява причината и методите за отстраняване на неизправностиБатерията не загрява причината и методите за отстраняване на неизправности
Как да направите замяна на радиатори в апартамент?Как да направите замяна на радиатори в апартамент?
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Как да изберем размерите на радиаторите?Как да изберем размерите на радиаторите?
Модерни чугунени радиаториМодерни чугунени радиатори
» » Как да увеличите батерията на отоплението
© 2021 BggeHat.com