Десет в батериите за отопление в гараж

За преобразуване на електрическата енергия в топлинна енергия се използват тръбни електрически нагреватели (TEN, TEN). В областта на приложение TEN е разделена на:

  • използвани в ежедневието;
  • изпълнявайки своята функция в областта на индустриалните нужди.

Използването им като компоненти в производственото оборудване и в домашната сфера е много рационално. Това се дължи на факта, че отоплителният радиатор с битови нагревателни елементи не изисква висока мощност TEN, те само трябва да осигуряват отопление за някои домакински уреди, като например електрически бойлер или миялна машина. В условията на индустриално производство е възможно да се монтират ТЕМ в специално оборудване, което участва в производствените етапи, което води до нагряване на работни среди (отопление на масла, въздух, вода и др.).

TEN за радиатори

TEN за радиатори се използват за отопление на охлаждащата течност на отоплителното тяло в определения диапазон. При батериите за централно отопление се използват различни типове ТЕМ като основен или допълнителен елемент. Тяхната функционалност и устройство не се различават от електрическата енергия повишава температурата на нагревателния елемент и външния елемент на капака предпазва от външната среда. Температурата на батерията се променя със специална регулиране на температурата на батериите.

Избор на ТЕМ в отоплението на батериите в гаража

За радиаторите в гаража се произвеждат много разновидности на ТЕМ:



- предназначени за директна употреба в чугунени, алуминиеви и стоманени радиатори;
- с аналогови или цифрови температурни контролери и таймер за изключване;
- тип патрон.

Често нагревател корпус патрон са изработени от неръждаема стомана, което им позволява да се използва безопасно като радиатор в TEN в гаража, тъй като самата нагревателен елемент е разположен в радиатора, която е пълна с течност (вода или антифриз технически масло).

Всяка ТЕМ в отоплителната батерия на гаража трябва да бъде поставена вертикално в долната фитинга, за да се осигури естествена циркулация на работния флуид и съответно равномерно нагряване на целия нагревател. Отоплителният радиатор с нагревателен елемент може да има специална вода или въздух TEN, който е проектиран директно за използване в индивидуални отоплителни батерии, осигурява еднаква повърхностна температура в съответствие с изискванията за отоплителни уреди.

Инсталирането на ТЕМ в радиатора, който се намира в гаража, изисква спазване на определени мерки за сигурност. Във всеки случай инсталирането на допълнителни нагревателни елементи е промяна в отоплителната система, което означава, че подобна система ще изисква постоянен мониторинг. Оптимална опция в този случай ще бъде TEN с термичен контрол и автоматично изключване. Самото отоплително устройство се препоръчва да бъде включено в заземен контакт.

 TEN в батерията със собствени ръце

Както механизмът на работа, така и процесът на монтиране на нагревателя в радиаторите на централните или автономни отоплителни системи за всички ТЕМ са идентични, независимо от марката и производителя. Той включва последователни действия:

  • изключване на захранването на батерийния бойлер;
  • спиране на приема на вода;
  • източване на водата от радиатора;
  • директно монтиране на TEN - завинтване в радиатора вместо една от долните запушалки или TEN панта в металната колба във водопроводната тръба;
  • запълване на батерията с вода и проверка за възможно изтичане на вода;
  • свързване на нагревателя към мрежата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Достъпен електрически котел за решениеДостъпен електрически котел за решение
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Електрически нагревателни батерииЕлектрически нагревателни батерии
Електрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудванеЕлектрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудване
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
» » Десет в батериите за отопление в гараж
© 2021 BggeHat.com