Монтаж на чугунени радиатори

Монтирането на чугунени радиатори вероятно е правилното решение. Такъв отоплителен уред има няколко предимства и неговата надеждност е изпробвана от години. Наскоро други материали, като алуминий, стомана или биметал, са използвани за производството на радиатори. Но въпреки това производителите на чугунени радиатори също не изостават. Ако техните вътрешни параметри са еднакви, тогава днес чугунните радиатори не са тези, които могат да повредят интериора на къщата, а устройствата, които се отличават с отличното си решение за проектиране.
монтаж на чугунени радиатори
Монтаж на чугунени радиатори

За производството на такива устройства се използват по-съвременни технологии, което позволява да се увеличат параметрите на работа и техническите им характеристики, за да се намали честотата на такива операции като ремонт на чугунени радиатори. Предният панел на модерните чугунени акумулатори е почти напълно плосък, което означава, че те имат по-високо ниво на топлопредаване. Най-голямото търсене е направено от чугунени радиатори, направени в ретро стил, които могат да се поберат в почти всеки интериор.

Подготовка на чугунени радиатори за монтаж

Подготвителният етап включва дейности като: подбор и закупуване на радиатора, за закупуване на необходимите допълнителни компоненти, като например винт за обезвъздушаване, монтажните конзоли, ръкави, които купуват боя, лепило и коноп. Също така не забравяйте да подготвите всички необходими инструменти, които ще ни помогнат да инсталираме чугунени радиатори.

Чудотворният радиатор е в състояние да издържа на работно налягане до 9 атмосфери. Във фабриката, където е произведен радиаторът, устройството преминава хидравличен тест, преди да го продаде.

В рамките на една минута той трябва да издържа на налягане от 15 атмосфери. В същото време трябва да бъдете много внимателни при транспортирането на такива устройства, тъй като продуктите от чугун са доста крехки. Може би ще трябва да помислите как да разглобите чугунен радиатор.

ремонт на чугунени радиатори
Добавяне на секции от чугунен акумулатор

След като чугунният радиатор преминава всички тестове, той се боядисва и след това се изсушава. Лаковите материали трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Те трябва да имат добра устойчивост на корозия.
  • Боята трябва да издържа на високи температури. Въз основа на термичните стандарти радиаторът не трябва да се нагрява до температура над + 80 градуса.
  • По време на работа устройството не трябва да променя цвета си.

Какви цветове са подходящи за чугунени радиатори? Най-добре е да използвате емайлови бои. Те не съдържат вредни компоненти, които се изпаряват по време на оцветяването на устройството и изсушаването му. Можете да използвате акрил. Такива бои са добри, защото няма да се счупят, променят цвета си и не издържат на доста високи температури.

монтаж на чугунени радиатори
Бояджийски радиатор

Отворът за чугун трябва да бъде монтиран под прозореца. Това е необходимо, за да се избегне студът, който идва от прозореца.



По този начин се създава термична завеса. Батерията от чугун не трябва да надвишава 70 от отвора на прозореца. За да се гарантира, че циркулацията на топъл въздух е оптимална, трябва да бъдат изпълнени следните условия:

  • Разстоянието от горната част на радиатора до перваза на прозореца не трябва да надвишава 5-10 см.
  • От пода до дъното на батерията разстоянието трябва да е между 5 и 10 см.
  • Между радиатора и стената оставете разстояние от 2-5 см.

След монтажа, чугунните радиатори са свързани.

отколкото за измиване на чугунени радиатори
Изисквания за инсталиране на чугунен радиатор

Монтиране на монтажните скоби

Придобитите монтажни скоби трябва да имат добра якост и надеждност.

На първо място, ще трябва да направите шаблон от листа шперплат. Тя трябва да бъде маркирана с размерите на радиатора, както и местата, където ще бъдат монтирани скобите. След като шаблонът е прикрепен към мястото, където ще бъде инсталиран радиаторът, е необходимо да пробиете дупки в стената с дълбочина около 12 см. След това поставете разтвор от цимент и поставете скобите. След като циментът се втвърди напълно, можете да окачите радиатора на скобите.

Циментовият разтвор трябва да се приготви в следните съотношения: 1 до 2. Преди нанасянето на разтвора дупките в стената трябва да се напояват с вода.

Монтирането на чугунени радиатори е добър и надежден начин за създаване на най-удобния и уютен микроклимат в дома през студения сезон.

Издръжливостта и надеждността на тези отоплителни уреди са изпитани по време. Но трябва да помислите какво да почистите от чугунени радиатори. Съвременните батерии нямат нужда от екрани за чугунени радиатори, тъй като те имат доста добър дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Видове радиаториВидове радиатори
Чугунени радиаториЧугунени радиатори
Как да изберем радиатор?Как да изберем радиатор?
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
» » Монтаж на чугунени радиатори
© 2021 BggeHat.com