Ремонт на радиатори

Понякога има такива ситуации, когато незабавно се налага ремонт на радиатори за отопление. Какво да направя в този случай? Специалисти по текущи и разговори или се опитвате да направите нещо сами? Ще се опитаме да разберем.
ремонт на радиатори
Ремонт на радиатори

Знаци за счупване или "Не съм докосвал нищо"

Нека да отбележим някои възможни причини за провала на радиаторите:

  • Радиаторът бе избран от самото начало. В зависимост от диаметъра на тръбата, налягането и температурата на водата в системата, поставете различни видове радиатори.
  • Ремонтът на отоплителната акумулаторна батерия може да бъде причинен и от факта, че тя е била неправилно свързана с тръбите на отоплителната система.
  • Ако системата за централно отопление създава тежки условия за работа. Например, ако охладителната течност има повишена киселинност и се наблюдават рязко спадане на налягането, това води до метал, който изпитва електростатична или електрохимична корозия.
  • Ако охладителната течност е с лошо качество, тя ще създаде нападение върху ставите на акумулаторните секции и на местата, където тръбите са закрепени.
  • Охладителят с лошо качество също ще запуши радиаторите и тръбите - това ще доведе до честа нужда от измиване.
отопление на батерията какво да правите
Плака в тръбите на отоплителната система
  • Уплътнителите между секции могат да бъдат изтрити и резбовите зърна могат да се счупят. Ето защо е необходимо редовно да се променят уплътненията между секциите.
  • Кликвания в нагревателната батерия - не непременно разбивка, но когато се появят, трябва да се обадите на капитаните, може да се наложи да звукоизолирате отоплителните батерии. Тъй като шумът от радиатора може да предизвика дискомфорт или да причини неизправност.

Сега ще посочим основните признаци, че вашите батерии изискват задълбочена проверка и ремонт в бъдеще или спешно:

  • Когато отоплителният сезон е в пълен ход в буквалния смисъл на думата, помещенията внезапно стават забележимо по-студени, тоест отоплителната батерия не се нагрява.
  • На кръстовищата и местата за закрепване има докосване, което може да доведе до това, че радиаторът не работи в бъдеще.
  • Имаше изтичане на радиатор или радиатор.

Ако батериите ви са по-стари от вас - по-добре е да ги смените, защото най-вероятно ще ви бъде предоставен постоянен ремонт на отоплителната батерия със собствените си ръце. В края на краищата, модерните модели ще бъдат по-ефективни, тъй като тяхната термична проводимост е по-висока: в помещенията тя ще стане по-топла, разходите за отопление ще бъдат по-ниски. Освен това новите батерии ще бъдат по-красиви.

изтичане на батерията
Старата батерия понякога е по-лесна за смяна, отколкото за ремонт

Ако не можете да замените батериите, трябва да ремонтирате радиатора сами и възможно най-скоро. Най-добре - дали е проблем как да се премахне изтичането на отоплителни батерии, или веднага щом чуете шум в отоплителните акумулатори, незабавно се свържете с специалистите, които ще направят професионална диагностика.

Ремонтираме секционни батерии



Много от отоплителните батерии са само секционни. И на първо място, това са батерии, изработени от чугун и биметални. Разбира се, превантивният преглед е най-добре да се направи, преди да стане студено на улицата или когато вече се затопля. Но много често най-активните действия започват, след като проблемът се превърне в критично спешна.

Основният проблем е изтичането на нагревателната батерия.

Най-често причинява ремонт. Нека дам инструкции как да премахнете изтичането на радиатора сами:

  • Проверяваме дали батерията наистина се нагрява. Обикновено мястото на изтичане може да се види веднага. Но се случва, че е много трудно да се намери. Ако е така, радиаторът се отстранява, след това се потапя в контейнер с вода. И там, където има дупка, въздушните мехурчета ще започнат да вървят. Но често, за да разкрие къде изтича радиаторът, не е трудно и така.
  • Подготовка на инструментариума. Когато вече сте определили мястото, където потокът на отоплителната батерия тече, ние ще я поправим. За тази подготовка кабел тънка стоманена, замазка (смес от епоксидна смола и метален прах Поставяне Бял цинк, прах или полимер уплътнител, студено заваряване - по избор), мрежата (или друга тъкан или превръзката да се прилагат замазка), метална скоба (може да отнеме изолационна лента или гума с тел).
ремонт на отоплителни батерии
"Студено заваряване" - средства за аварийно запечатване на тръби и радиатори
  • Когато отбелязахме пробив на нагревателната батерия и събрахме инструментите, оборудваме мястото за ремонт. Под радиатора сме поставили кърпа, кърпа или парче филм. Накрая поставете голям парцал, за да поеме водата. При необходимост поставяме до него басейн или кофа.
  • Сега мястото, където батерията излъчва течове, е необходимо да се почисти. Често това място е на кръстопътя на секциите. Необходимо е да премахнете старата намотка, да извадите части от уплътнението и боята. Вземете нишката и почистете ставата до метала. Почистеният участък е измит с бензин, така че в бъдеще новата намотка да почива добре.
  • Мястото, където е изтекла батерията, е необходимо да се покрие. Сместа се поставя върху лентата от тъканта, като се обвива възможно най-плътно върху ставата, като се правят 2-3 слоя - количеството зависи от състава.
  • Облицована област, където имаше такъв проблем преди, когато камерата за нагряване накара да закрепим скобата. Яката е поставена върху замазката, затегната и закрепена с болтове и гайки.

Когато отоплителният сезон приключи, препоръчваме да смените този радиатор на едно парче и на нов или най-малко на неговите секции, които са повредени. В допълнение към течове, проблем като въздух в отоплителния радиатор е често срещан проблем. Въздухът в отоплителните акумулатори трябва да се отстранява най-добре от специалисти, за да не се предизвикват по-сериозни ремонтни работи в бъдеще.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Еднотръбна схема за отопление на частна къщаЕднотръбна схема за отопление на частна къща
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Радиатори и обща информация за батериитеРадиатори и обща информация за батериите
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Как да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сградаКак да източвате водата от батериите в автономна система и жилищна сграда
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
» » Ремонт на радиатори
© 2021 BggeHat.com