Боя за радиатори

След приключване на работата, свързана с монтажа на радиатора, можете да продължите да го боядисвате. Можете да направите и боядисвате тръбите. Трябва обаче да знаете, че не всички бои са подходящи за радиатори. За боядисване на батериите и тръбите се нуждаете от боя, която има добра топлоустойчивост. Боята за радиатори също трябва да издържа на промяна в температурата.
боя за радиатори
Боя за радиатори

Организационни моменти

Не винаги е необходимо как да боядисвате отоплителна батерия. Радиаторите с марка или пластмасовите батерии имат сами по себе си атрактивен и естетичен външен вид, така че не е необходимо да се боядисват. Въпреки това, понякога е необходимо да се произвеждат някои декоративни елементи, за да се подобри естетиката на елементите на отоплителната система. Понякога е необходимо боядисване на отоплителни батерии в следните случаи:

  • Ако инсталирането на тръби и радиатори от метал;
  • При инсталиране на чугунени радиатори;
  • Ако отоплителните уреди загубиха атрактивния си вид.
боядисване на отоплителни батерии
Модерните радиатори имат добър и надежден цвят

Не се изисква боядисване на радиатори за отопление на такива елементи на отоплителната система, тъй като ядрото на конверторното оборудване е направено от два метала или алуминий. Това може да се обясни с факта, че поради много високото разсейване на топлина могат да се съхраняват само на прах видове бои на повърхността на инструментите. Такива бои се нанасят върху радиатори и други елементи на отоплителната система при високи температурни условия и в специални пещи с промишлена цел. В живота е почти невъзможно да се създадат такива условия.

Някои хора не винаги са доволни от появата на пластмасови устройства и се опитват да им дадат по-естетичен вид.

Оцветяването на радиаторите в този случай е непрактично, тъй като много полимерни материали съдържат такива вещества, които притежават анти-адхезионни способности. Това ще допринесе за това, че след боядисване на радиатора, боята в крайна сметка ще изостане. На второ място, декоративните съединения могат да съдържат различни агресивни компоненти. Такива съединения ще започнат да омекват полимерната обвивка и по този начин механичната якост на тръбите ще започне да намалява.

как да нарисувате радиатор
Модерен дизайн за декорация на радиатори

Избор на материал



Изборът на боядисване на отоплителните батерии винаги е остър проблем, след като всички инсталационни работи са приключили. Въпреки факта, че гамата от бои е много широка, не е толкова лесно да изберете подходящата боя, за това как да боядисвате нагревателната батерия. Големият асортимент не помага при избора, а го усложнява. След като сте направили грешка, можете да получите изключително неприятни последици. Най-оптимален е такъв състав като:

  • Има устойчивост на промяна в температурата и високите температури. Минималният праг трябва да бъде около 80 градуса.
  • Което не съдържа агресивни съединения, преди всичко към материал като метал. Неправилно избраният състав на вещество като цветна боя за отопление на радиаторите може да доведе до факта, че топлопроводите ще се износят по-бързо.
  • Издръжлив - от тази характеристика на композицията зависи от това колко време отоплителните уреди ще запазят атрактивния си вид.
отколкото боядисване на отоплителните батерии
Боята върху радиатора трябва да издържа на високи температури на охлаждащата течност

Много от съставките в специализирани магазини имат такива характеристики. Понякога можете да стигнете до продукти, чието качество дори надхвърля изискваните стандарти. Всяка боя за нагряване на батериите може да се отнася до определена категория тип. Има видове материали, които могат да се видят на снимката:

  • Алкидни бои. Такива формулировки имат добра устойчивост на високи температури. Те се отличават и от еднородността на покритието. С течение на времето, след като са боядисани с нагревателни батерии, те могат леко да се изгарят, но имат доста дълъг живот. Най-добре е да рисувате инструментите с такава боя, преди да се установите в къщата. Това се дължи на факта, че за няколко дни те ще излъчват не много приятна и остра миризма. Като алтернатива, можете да боядисвате отоплителното оборудване, преди да продължите дълго пътуване.
емайл за радиатори
Алкидна боя за радиатори
  • Емайлирани бои. Емайлът за радиатори за отопление се отличава с добри декоративни свойства и има лъскав блясък. Те запазват естетическия вид на отоплителните уреди за дълго време. Недостатъкът на тези цветове е, че те идват в доста висока ценова категория.
как да оцветявате отоплителната видеокамера
Емайл боя за батерии
  • Бои за водна дисперсия. Предимството на тези цветове е, че цветът на радиаторите не излъчва никакви миризми. Това позволява употребата на такива съединения за боядисване на радиатори по всяко време. По време на прилагането си те образуват най-плоската повърхност. Преди да купите боя, трябва внимателно да прочетете инструкциите, тъй като някои цветове може да не са подходящи за тези цели.

Също така има акрилна боя за нагряване на батериите.

На видеото можете да видите процес като боядисване на радиатори и отоплителни тръби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Как да изберем размерите на радиаторите?Как да изберем размерите на радиаторите?
Как да свържете алуминиеви радиатори?Как да свържете алуминиеви радиатори?
» » Боя за радиатори
© 2021 BggeHat.com