Как да изплатя алуминиев радиатор?

Алуминиевите радиатори за отопление са необходими, за да се отстранят варовиковите отлагания по вътрешните стени на устройството или да се предотврати образуването им. Такива натрупвания се образуват най-често поради факта, че водата съдържа вещества като магнезий, калций, различни соли, желязо, натрий и други елементи с неорганичен произход. Нека да разберем как да изплакнете алуминиевия радиатор.
как да изплакнете алуминиевия радиатор
Измиване на алуминиево отопление

Методи за измиване

Има няколко основни начина, по които можете да изплакнете радиатора. Използването на един или друг метод зависи от това колко големи са отлаганията по вътрешните стени на радиаторите.

Най-често по стените на нагревателя има находища на такива компоненти като:

  • Железен оксид, той се съдържа в депозити от 15 до 35;
  • Магнезиевите и калциевите оксиди могат да достигнат нивото 35-65;
  • Оксидите на медта и цинка са от 2 до 6;
  • Тривалентният серен оксид може да бъде от 2,5 до 4.

За всяка система трябва да се извършва редовно пране, независимо от работните параметри, които има.

Ако промиването на радиаторите е извършено дълго време, то трябва да се извърши възможно най-скоро. На вътрешните стени на устройството ще се образуват петна и натрупвания, независимо от материала, от който са изработени радиаторите.

как да поправите алуминиев радиатор
Депозити в отоплителни тръби

Трябва да се има предвид, че мащабът и депозитите ще намалят ефективността на отоплителната система, тъй като вътрешният диаметър на тръбите и другите компоненти ще бъде малко по-малък. Само един милиметър от тези находища могат да допринесат за факта, че производителността на отоплителната система ще намалее с 10-15. Това ще помогне да се увеличат разходите за поддържане на най-оптималния и удобен температурен режим. Понякога депозитите могат да предизвикат спешна ситуация, а след това някои компоненти на отоплителната система трябва да бъдат сменени, затова е по-добре да се извършва редовно измиване. Тази процедура трябва да се извърши поне веднъж по време на отоплителния сезон.

Предотвратяването трябва да се извършва веднъж годишно, дори и радиаторите да са инсталирани съвсем наскоро.

Как да изплакнете ефикасно алуминиеви радиатори? Изборът средства за миене, трябва да бъдат много внимателни, тъй като някои средства, които съдържат в химичния им състав от елементи, може да се отрази не само на депозитите и скалата, но също така и от материала, от който радиаторите или други нагревателни елементи. Ако не иска да признае грешката и последвалия ремонт на алуминиев радиатор, а цялата система, можете да поканите експерт, който ще ви помогне да изберете най-подходящите реактиви и да каже в какво пропорции те трябва да се прилагат.

ремонт на алуминиев радиатор
Почистване на нагревателната батерия

Изплакване на отоплителните батерии с химикали



Днес съществуват няколко метода за добро и ефективно измиване на радиатори и други компоненти на отоплителната система. Най-разпространеният метод е използването на химикали, които съдържат различни алкали и киселини в състава им.

Такъв метод на измиване е добър, тъй като няма нужда да се разглобява отоплителната система за неговото използване. Този метод може да се използва по всяко време, дори и през отоплителния сезон, а не само когато е необходима такава операция като ремонт на алуминиев радиатор. Благодарение на химическото решение почти цялата мащаб се премахва от системата. Първо, химичният състав разтваря депозитите и след това те се измиват от системата.

промиване на алуминиеви радиатори
Устройство за радиатори за сухо почистване

Много производители не разкриват тайната на пропорциите на различните елементи в състава на съоръжението.

Химическото промиване е не само евтин, но и ефективен начин за почистване на отоплителната система.

Има обаче няколко недостатъка на този метод. Първият недостатък е, че такова решение е до известна степен токсично. Трябва да се внимава също така, ако се използва зачервяване под формата на концентрат. Неправилните пропорции могат също да повредят компонентите на отоплителната система.

Друг метод за измиване на отоплителни радиатори от алуминий е хидродинамичен метод. Характеристиката му е, че скалата се отстранява от тънък поток от вода, който се подава под определено налягане. Водата се захранва със специални дюзи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Кои алуминиеви радиатори са по-добриКои алуминиеви радиатори са по-добри
Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?
Кои алуминиеви радиатори са по-добри?Кои алуминиеви радиатори са по-добри?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
Алуминиеви отоплителни радиаториАлуминиеви отоплителни радиатори
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
» » Как да изплатя алуминиев радиатор?
© 2021 BggeHat.com