Бойлери с плоски нагреватели

Плоските радиатори са радиатори, които са с много по-малко тегло от продуктите от чугун. Такива батерии имат необичайно тяло. Те са изработени от стомана и за да бъде топлинната енергия по-висока, в нея се използват специални ребра. Използването на специални фитинги при конструирането на акумулатори прави възможно местата, които са свързани към тръбите на отоплителната система, да не се виждат.
плоски нагревателни батерии
Акумулаторна плоча

дизайн

Плоските радиатори се състоят от две плочи, направени чрез щамповане и заварени заедно. Между тези плочи има пространство (канал) - тук е, че охлаждащата течност ще циркулира. За да свържете батериите към отоплителната система, има специални дюзи. С помощта на определени типове съединения е възможно да се образуват плоски тънки отоплителни радиатори от две до три пластини.

Всяка плоча може да има конвекционни ребра - благодарение на такива ребра се увеличава индексът на топлинната мощност.

Ето защо мощността на уреда, който е с ребро, ще има по-близо 60. Но прахта на тези продукти също ще бъде по-, така че те поставят в помещения, които са с високи здравни изисквания.

плоски радиатори за отопление
Панелен радиатор в секция

За да се класифицират правилно радиаторите за плоча, специалните обозначения се използват в цифри, които са общи за повечето производители на такива продукти. Първата цифра е броят на плочите, а вторият е броят на плочите, които имат конвекционни ребра:

  • 10 - една плоча без конвекционни ребра.
  • 11 - една плоча с конвекционни ребра.
  • 21 - две плочи, една от които има конвекционни ребра.
  • 33 - три плочи и всяка има конвекционни ребра.

Тънните отоплителни радиатори, които са представени по-горе, също се доставят със странични корпуси с решетки на върха. Обикновено те са бели.

плоски радиатори за отопление
Бял плосък радиатор

Ако говорим за стандартния пакет, той включва набор от ключалки за тухлени стени. Ако стените са различни, ще трябва да купите поотделно всички крепежни елементи, които са необходими, за да сложите тесните батерии тесни.

По правило плоските радиатори са направени с четири свързващи тръби, които позволяват свързване на радиатори към отоплителната система от двете страни.

Обикновено тесните отоплителни радиатори са свързани или директно с повдигача на отоплителната система, или с помощта на специални фитинги.

Освен това има и батерии, които имат комплект за свързване към термостатен вентил. С помощта на такава обшивка с термостатична глава се контролира скоростта на водата в продукта. Такъв комплект е свързан, като правило, вдясно, но по специална поръчка производителят може да създаде батерия с комплект за монтаж от лявата страна.

отоплителни радиатори тънки
Плосък вертикален радиатор с връзка в средата

Някои производители имат тесни хоризонтални отоплителни радиатори, които могат да бъдат свързани към отоплителната система в средата - със или без клапанна вложка. Ако радиаторите имат интегриран комплект, те ще бъдат готови за свързване с отоплителната система отдолу, когато тръбите са скрити под пода. Също така се използват специални свързващи елементи с тръби, които са скрити в стената. Такива тръбопроводи няма да развалят външния вид на стаята, която се отоплява.



Когато избирате начина за свързване на радиаторите, трябва да имате предвид вида на системата, интериорния дизайн на стаята, както и цената на комплекта от инсталацията.

При стандартна отоплителна система, когато тръбите се задвижват на стена или стена, се използват ламинирани нагревателни батерии с странични връзки. За система с тръбопровод в пода - връзка отдолу.

Ние правилно инсталираме и използваме радиатори

Отоплителните тела от стоманени плочи се използват в отоплителни системи, които имат принудителна циркулация на охлаждащата течност - с помпи. Компонентни тънки нагревателни батерии - в гравитационни системи.

Радиатори с плочи
Отоплителна система с принудителна циркулация

Системата за отопление на водата, в която ще бъде използвана радиаторна плоча, трябва да бъде затворена и да има разширителен резервоар. Не се препоръчва използването на отворени системи, тъй като радиаторът ще обслужва по-малко време.

Не е нужно да изпускате вода много често от системата, защото има повече кислород в прясната вода, която ще бъде излята тук. Това е кислород, който води системата до корозивни процеси - не само радиатори, но и други елементи. Също така, експертите не препоръчват инсталирането на най-тънките радиатори за отопление в помещения с високо ниво на влажност, например в баните. Така че, намалявате риска от корозия.

Продуктите се използват във водни отоплителни системи с пластмасови или метални тръби, е необходима антидифузионна бариера, която ще предпази системата от кислород.

Преди да купите, трябва внимателно да проучите характеристиките на системата за отопление на къщата. Ако има модерен газов котел с предпазен клапан, тогава налягането на водата не трябва да надвишава 2,5 - 3,0 бара.

Температурата на водата в отоплителната система също е важен фактор при избора на радиатори. Само замяната на старите батерии с нови е грешно решение. Ще е необходимо правилно да се преизчислят всички параметри, като се вземат предвид дизайна и характеристиките на новите радиатори. По-добре е тази работа да се извършва от специалисти.

Ако инсталирате доста мощни тънки радиатори, тогава може да се настрои стайната температура - да се намали температурата на топлоносителя в отоплителната система. Ако са инсталирани батерии с ниска мощност, при тежки студове те няма да могат да осигурят необходимия температурен режим.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Монтиране на самонагряващи батерииМонтиране на самонагряващи батерии
Видове радиаториВидове радиатори
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
» » Бойлери с плоски нагреватели
© 2021 BggeHat.com